Reklama

Reklama

Mickeyho vánoční koleda

  • USA Mickey's Christmas Carol (více)
Rodinný / Fantasy / Krátkometrážní / Animovaný
USA, 1983, 25 min

Obsahy(1)

Příběh tohoto krátkého animovaného filmu, ve kterém vystupuje spousta postav z Disneyho animovaných pohádek, začíná těsně před Vánoci. Všichni se těší, zdobí stromečky, chystají sve domovy, jen Skrblík o Vánocích nemůže ani slyšet a myslí stále jen na své peníze. Odmítne pozvání na vánoční hostinu, nechce přispět na sbírku pro chudé. Změní nakonec Skrblík svůj postoj k Vánocům? (ČSFD)

(více)

Recenze (36)

mikiqex 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když se známé postavičky vtělí do jiného (a též známého) příběhu. Vánoční koledu mám rád (byť těch variací je hodně a tudíž je u mě už tak trochu ohraná) a 25 minut na celý příběh je super :) Podle technického zpracování jsem ale hádal, že rok vzniku bude před 1950. Vždyť u Disneyho by bylo reálné prohodit dvě poslední číslice roku, jeho první celovečerní animák (Sněhurka) totiž pochází z docela těžko uvěřitelného roku 1937. No a Kačeří příběhy vznikly pouze o pár let později (1987). ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Dickensove vianočné posolstvo: "Buďte dobrí!" tentoraz ožíva v podaní Disneyho klasických postavičiek. Pekná animácia, vyhýbanie sa spievaným sekvenciám a skvelá vianočná atmosféra. Taktiež si tento kúsok uchováva svoj typický humor a charaktery postáv sú aj napriek potrebnému prepisu pre postavy z predlohy rovnako svojské. Čo si budeme hovoriť, Vianoce nie sú žiaden Humbuk! ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Kdo by odolal vánoční koledě v provedení sladkého Mickeyho Mouse? Tenhle film pro mě znamená vánoce. Mí malý bráškové si to pouštějí každé vánoce už tak pátým rokem, a já se na to každý advent těším. Prostě to k tomu všemu patří. Má to atmosféru, dojemný příběh a samozřejmě taky klasický vtip Mickeyho a jeho kamarádů. Doufám že i letos si dáme repete. Stojí to totiž za to. ()

Amberjack 

všechny recenze uživatele

Tady se jde na rámec obyčejné pohádky. Tohle by se mělo pouštět všem rozhazovačnym socanum, komoušum , zelenejm teroristum a podobný levičácký verbeži: KDYŽ CHCETE ROZDÁVAT, TAK Z VLASTNÍ KAPSY! Joo, ale smutným faktem zůstává, že Skrblajz docela vyměk. Já bych Tydlíčka (nebo jak se vlastně ten malej kripl jmenoval) v klídku nechal pojít. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Podruhé během Štědrého dne jsem si vychutnal přepracovanou vánoční klasiku od Charlese Dickense, tentokrát v hlavní roli animovaní hrdinové ze studia Walta Disneyho. A i zde se nám vše zdařilo k absolutní spokojenosti. Více asi k mým oblíbencům z mého dětství netřeba dodávat. Mimochodem dabing se celkem zdařil, hlavně Skrblík (Mirko Musil), ovšem Donald mi zde v českém podání přišel nejhorší, zde se napodobování nepřekonatelného Clarence Nashe skutečně vymklo z rukou. Naproti tomu v krátkých filmech vysílaných na Primě roku 1997 byl snesitelný. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Postavu Skrblíka McKváka (Scrooge McDuck) vymyslel v roce 1947 komiksový kreslíř Carl Barks pro speciální vánoční komiks „Vánoce na Medvědí hoře“. Inspirací mu byla postava Ebenezera Scrooge z Dickensovy „Vánoční koledy“. V tomto filmu je tedy Skrblík ve své původní roli. (Landauer)
  • V tomto krátkém snímku vůbec poprvé propůjčí Wayne Allwine svůj hlas Mickeymu a naposled, kdy Clarence Nash namluví Donalda. (HellFire)

Reklama

Reklama