Reklama

Reklama

Zvonilka a tvor Netvor

  • USA Legend of the NeverBeast (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Zvonilka a tvor Netvor je dalším ze strhujících dobrodružství Zvonilky a jejích vílích kamarádek. Veselá a talentovaná víla Chovatelka Fauna věří, že nelze soudit růži podle trní a že každý živý tvor je v jádru dobrý. A tak se spřátelí se záhadným tvorem, který je podle prastarých legend známý jako tvor Netvor. Zatímco Zvonilka a její vílí kamarádky nevědí, co si mají o záhadném zvířeti myslet, strážci Hvězdné roklinky, vílí Skauti, se rozhodnou magického tvora ulovit dřív, než přivolá na jejich společný domov zkázu. Fauna musí poslechnout své srdce a zariskovat, aby s pomocí svých vílích kamarádek záhadného tvora Netvora zachránila. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 4

Recenze (67)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato, kdyby každé sérii kiksnul až šestý díl, byl by to nepochybně slušný důvod k pravidelné oslavě a bohatým obětinám filmovým bohům:) I když vzato OPRAVDU objektivně, je otázka, jestli Tvor Netvor kiksl nebo ne. Jeho hlavní téma je totiž zcela v pořádku (byť nevzhledná hrozivá obluda je přece jenom trochu laciný dramaturgický fígl), další dva roky technologického pokroku se opět ukázaly, a studio Disney naštěstí stále nenabylo dojmu, že se už může i u této značky (Disney Fairies) jet samospádem. Problém je, že zjevný pokus "o něco jiného" nebo spíš nabytí přesvědčení, že publikum Zvonilky už odrostlo a snese silnější tabák, jsou víc než jen trochu mimo. Po varovných zvěstech od kamarádky, která má podstatně starší děti než já, a byla s nimi na Tvorovi Netvorovi v kině, jsem si udělal domácí zkušební projekci bez dětí, a upřímně i já jsem měl docela problémy s temnou atmosférou (a neustávajícím kraválem) v poslední třetině filmu. Nemluvě o tom, že se tu zničehonic objevuje další druh víl, o kterém doteď nebyla nejmenší zmínka, a nikdo se neobtěžuje to jakkoliv chabě vysvětlit. Tohle se zkrátka nepovedlo (míněno asi tak jako když se nepovedl Zlatý Kompas), protože pro děti, pro které je Zvonilka, bude Tvor Netvor základ pro noční můry nebo úprk z kina/od monitoru před šílenou bouřkou a utrpením několika zásadních postav. A pro ty starší to bude naprostá zívačka s nějakou šáhlou bio vílou (Faunou, ne Zvonilkou). Jsem upřímně zvědav, jestli to byla jen náhoda, nebo budou u Disneyho chtít tenhle změněný kurs udržet. Kdyby ano, je tu naštěstí pět velmi solidních pohádek, které se dají ještě mnohokrát reprízovat:) 50% ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Docela hezký, byť prostoduchý (a místy dost slaboduchý) příběh s několika blonďatými hláškami: „Ten pohled znám, já ho totiž vynalezla!“ „Ještě teď mě bolí sedínka...“ . Opravdu pěkná disneyovská atmosféra, ale nic víc - možná pro dětského diváka, ale dospělý se u toho moc neováže. Ale na druhou stranu se nebude nudit, což se taky počítá. Závěrečný „doják“ byl sice trochu moc sladkobolný, ale jo, šlo to... 3hvězdičky - 70%. ()

Reklama

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Teda polovinu filmu jsem vyloženě pospával, takže mi toho dost uniklo, a taky celý začátek procesu připojování kabelů z PC do TV ( momentálně v tom mám menší bordel, protože jsem se nedávno stěhoval ) mi málem přivodilo kolabs, ale co bych pro prcka od kamarádky neudělal. Není nad to když si 9 letá holka vymyslí že chce vidět před spaním pohádku "Zvonilka a tvor netvor" Teda vůbec jsem netušil že něco takového existuje, takže jsem chvilku tápal než prcek přistoupila k PC a zkušeným klikáním moji osobu navedla na správný servr. ----- Příběh je plochej jak naše planeta před 500 lety a o nějakém akčním dobrodružství nemůže být ani řeč. Netvor byl takovej ten hodnej bambula ( to snad ani není spoiler - to každý doufám předpokládal ) kterej byl i celkem sympaťák. Komando vílích skautek, bylo teda i na Disneyho poměry trochu vostrý a určitě budou muset v příštím filmu trochu ubrat, nebo se budou maminky asi docela bouřit co to tam pobíhá za xeny. Jak už jsem psal na začátku, tak jsem půlku filmu proklimbal, takže mi nebylo úplně jasné proč byla obloha zelená a pak modrá a proč tomu tvorovi netvorvi zničehožnic narostli rohy a křídla. Konec celkově nebyl zas tak špatnej, i když teda mohly trochu ubrat na dramatičnosti a prostě jen poslat lumpíka spát. Za moji osobu bych plácl 2 hvězdy. Za prcka to ovšem bude asi 5, protože ten výraz v očích mluvil zcela jasně. ( na zítřejší sledování už stahuju předchozích 5 dílů a budu trochu šprtat vílštinu, abych zase nebyl za jelito, kterému musí polovinu děje vysvětlovat 9 leté dítě. No ale je to tím že jsem fakt chvílema poklimbával ) Podléhám dětskému vkusu a dám 4 hvězdy. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne jsem dlouze nasál několik doušků dobře vychlazeného lahvového piva a pronesl směrem k paní Generové: Zítra vezmu dítě do biografu. Dávají Spongeboba. Kalhoťáka. Ať můžeš naklidit, navařit, vyprat cejchy a vycídit vidličky a nože. Druhý den ráno mě vzbudilo tiché cupitání dětských nožek: Táto, já bych raději šla na tu Zvonilku. Tady jsou dvě možnosti. Buď odmítnout a vystavit se těm nepříjemným akustickým projevům dětí, jako je vzlykání, pištění a pláč, nebo svěsit ramena a ustoupit. O šest hodin později kupuji v kině Hutník dva lupeny na Zvonilku a taky cukrkandl, pišingry a nějaké ty cocy coly. Vestibul je plný lidí a trochu mě překvapuje, že většina lidí nemá víc jak metr třicet. Vcházíme do sálu, odklízím zbytky popcornu ze sedačky po svém předchůdci a pohodlně usedáme. Za chvíli celý sál zhasne a ze tmy se jen ozývají tenké hlásky: Mamííí, já se bojím! V té chvíli si uvědomuju, že jsem asi jediný tatííí ze všech větších či menších přítomných. No potěš. Film začíná. Roztomilé víly, ptáčkové, motýlci, zajíčkové, přesně jak jsem očekával. Někdo někoho zachraňuje. Někdo se chce s někým skamarádit. Tvor netvor je hodný ňouma a jmenuje se Raf. Nudím se. Dozvídáme se o temném proroctví a katastrofě, kterou Raf způsobí. Nějak to souvisí se smrtí a armagedonem. Narostou mu křídla a rohy. Vida, vypadá jako křeček Antona La Veye. Konečně něco zajímavého. Závěr epický jako od Emmericha a dopadne to celkem špatně, žádný happy end. Výborně. Za tři. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh se silným závěrem (ten před patetickým dojákem, to už nepočítám). Šablona je sice ohraná, ale napasovaná na víly a takového podivného tvora/netvora (před jeho zplozením to byl asi hodně dobrý mejdan) působí originálně a zejména děti si užijí napětí až strachu. Zvonilka opět funguje jako obchodní značka, v příběhu nemá skoro žádný význam, jen před koncem se tak trochu připlete do děje. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Hvězdná roklinka a vílí domy jsou inspirovány tureckou Cappadocií. (Terva)

Reklama

Reklama