Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (94)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Jako u jiných soudobých filmů z Disneyových ateliérů mi i na Zvonilce vadila dvojsmyslně artikulovaná polarita mužského a ženského, která se podstatně promítla i do tělesné stylizace víl. Realističnost podání odstředila vše pohádkové, mýtické a snové, zatížila velkoryse a zajímavě komponované prostředí a v parafrázi výroku „Et in Arcadia ego“ poukázala, že banalita je i „za zrcadlem“. – Ve srovnání s filmy Tomma Moora, jenž mythologické a folklórní podněty integruje v osobité a přitažlivé světy, v nichž lze hledat odpovědi na dnešní bolesti, poskytl příběh o blonďaté „drátenici“ nejvýše příležitost k dočasnému úniku pro ty, kteří ještě unikat nemusí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príliš jednoduché, priemerné, dievčenské s prebujnelou fantáziou. Kto také blbosti mohol vymyslieť, puberťácke víly a všetko klamstvo pre deti okolo? 3D animácia je v pohode, príbeh už menej, aj ked so záverom sa to zlepšuje. Humor tu chýbal, resp. čo akože mal byt humor, bol skôr trápny. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste šesti až sedmiletá holčička, bude tohle pro vás naprosto skvělý film. Pokud jste alespoň chápající rodič takovéhle holčičky pobavíte se taky, protože tvůrci samozřejmě mysleli i na vás. Všichni ostatní budou asi zklamaní a budou tenhle film považovat za zcela infantilní zábavu. Každopádně je skvělé, že někdo myslí i na ty šestileté holčičky... Celkový dojem (očima chápajícího rodiče): 80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděla první film o Zvonilce, před tím jsem viděla jen další pokračovaní a jiné příběhy, které mě spíše nudili a moc se mi nelíbili, tohle je ale jiný level. Moc jsem se bavila, krásná animace, bylo to kouzelné a i když se mi občas nelíbilo chování Zvonilky, film je velmi povedený a navíc Zvonilka se přeci jen takhle chová v Petru Panovi. Je prostě trochu urážlivější, takže to budu muset skousnout, nicméně mě překvapilo, jak hezká pohádka to je. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovská věcička, která kupodivu ale přece jen trochu překvapila - jednak je tu jedna opravdu vtipná scénka, kdy Zvonilka učí létat ptáčka-nováčka a pak samotná postavička Zvonilky - jak ta mě ze začátku sr...!!! Ale konec dobrý, všechno dobré, nuže odpusťme jí. Jinak je to pohádka spíš pro menší děti a ideálně holčičky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)
  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)

Reklama

Reklama