Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (319)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Něco tak strašně předvídatelného jsem už hodně dlouho neviděl. Nechci si honit ego, ale ze zhruba prvních 10-15 minut jsem dokázal odhadnout naprosto celý průběh toho filmů, včetně všech zvratů jak velkých, tak malých. Jenom ten zvrat v závěru jsem odhadl zhruba až v 50.minutě, když se tam ta postava objevila. Každopádně tu extrémní předvídatelnost Husí kůži tolik nevyčítám. Vadí mi, že nudí, má nesympatické a někdy i otravné postavy (jedinou výjimkou je Jack Black, jeho role tady je totiž uvěřitelná a málo pitomá), neskutečně trapný a až příliš dětinský humor a celkově to mohlo být i líp promyšlené. Je to jen pár chyb, ale všechny jsou dost vážné a kvůli nim se mi ten film prostě nemůže líbit. Hororem bych to ani náhodou nenazval, celé je to spíš pohádka o tom, jak jednomu spisovateli oživla monstra z knížek a zdemolovala město. Navíc to cílí hlavně na děcka a starší to asi tolik neosloví. Aspoň mě to teda neoslovilo vůbec, byť ten nápad je hodně zajímavý. Jen škoda, že nedostalo prostoru více příšerek, třeba ta divná Karkulka, co se tam párkrát mihla, u té by mě zajímalo, co je zač. Jestli to stojí za zhlédnutí, to ať si zváží každý sám. 2* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Sony to dělají prostě trošku jinak, což ovšem neznamená že lépe. Nemůžu si tak nějak vybavit za poslední dobu nějaký drsnější film, který produkovali. Husí kůže má být samozřejmě filmem pro celou rodinu, takže úvodní slova bych dal spíše do kontextu toho co asi tak divák mohl očekávat, když se na obrazovce zpočátku objeví zmíněné logo. Herecké obsazení ani nenadchne ani neurazí. Jack Black po delší době hraje tak, že vyloženě nevadí. Závěrečná melancholie mé hodnocení zvedne ze 2 na 3 hvězdy. 50% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Malé mesto, deti/tínedžeri, hrôzostrašné monštrá... Goosebumps je príspevok do žánru, ktorý je dnes v klinickom stave, ale v osemdesiatych rokoch valcoval každý rok kiná. Celé je to osviežené meta-námetom a fantastickým zvratom s jednou z hlavných postáv. Len škoda, že to skončilo na pomedzí retro amblinovky a korporátneho produktu s generickou akciou. Chcelo to režiséra so srdcom. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

R.L. Stine by si zasloužil určitě víc filmů, respektive jeho příběhy na úkor neskutečně a občas nepochopitelně protěžovaného Kinga.Husí kůže je příjemný oddych na jeden večer, ve kterém se bohužel víc hraje na stránku dobrodružného rodinného fantasy, než na tu hororovou, která vlastně nezafunguje ve filmu možná ani jednou, jelikož děsivou loutku dabuje samotný Black a zjištění, že Black už ani není vlastně moc vtipný.Pokud půjdete do Husí kůže s očekáváním hororu narazíte těžce a pokud budete čekat komedii, narazíte ještě tvrději, jelikož jsou ve filmu všeho všudy pouhé tři dobré vtipy a zbytek je alee díky bohu poměrně svižná akční fantasy nálož, takže se aspoň nestihnete moc nudit.Vypíchnout musim jednu neskutečnou scénáristickou debilitu, protože to už mi hlava nebere, jak je vůbec možné, že se taková věc dá prostě evidentně natočit a všem je to jedno včetně producentů, herců, nebo samotného režiséra a to když hlavní hrdinové přijdou do Stinova domu a klíč ke všem těm šííleným a oživlým monstrům leží na stole...před knihovnou vystavený jako kozy Pamely Anderson v Pobřežní hlídce.....to vám prostě hlava nebere.59%. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film, který ale v žádném případě není horor a když tak, tož s přístupností od 10 let. Triky pěkné, herci se celkem snaží (Jack Black mi výjimečně nevadil). Škoda, že celkem originální nápad zůstává tak někde napůl využitý. Chtěl jsem víc obživlých příšerek, větší devastování a ne záběry na tupě jednající lidi. Ale i tak celkem spokojenost. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Když Zach (Dylan Minnette) jde s Hannou (Odeya Rush) v noci do lunaparku, má ve scéně u domu jasně opálený krk zezadu. Během scény v lese ale krk spálený nemá, a když se vrátí zpět k domu, opět má krk spálený. (jujec)
  • R.L. Stine, tvorca knižnej predlohy, sa vo filme objaví v jednej scéne ako pán profesor Black. (figliar)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama