Reklama

Reklama

Nekromantik 2

  • Německo Nekromantik 2: Die Rückkehr der liebenden Toten
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování kultovního NEKRomantika začíná přesně tam, kde první díl skončil: Robert za mohutné ejakulace spáchá sebevraždu a jeho milenka Betty se rozhodne, že jejich láska bude pokračovat doslova až za hrob. To však ještě netuší, že se více méně náhodně seznámí s Markem, který, ač dabuje pornografické filmy, je konfrontován s Bettiným poněkud zvláštními sexuálními praktikami.

Stejně jako první díl je Nekromantik 2 v mnoha zemích zakázán a německá cenzura chtěla dokonce zničit negativ filmu. Také u druhého dílu se objevují seriózní diskuze, že jde o podobenství různých aspektů dnešní společnosti.

Na závěr by bylo vhodné uvést varování, že některé části tohoto filmu mohou být považovány za "nechutné", perverzní nebo urážlivé. (Iguaner)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Film působí, jako by snad bylo v Německu běžné být fascinován smrtí a rozebraným lidským, či zvířecím tělem. Druhý Nekromantik sympaticky pokračuje v duchu svého předchůdce, tedy něco jako orgie s řádně nahnilou mrtvolou by již neměla nijak překvapit. Nepředpokládám, že by se k filmu někdy dostal milovník zvířat, ale předem varuji, že i zde se to neobejde bez detailních záběrů na zpracování tentokrát tuleního těla. Chvílemi je snímek zvrácenost sama, následně hotová romance, občas svým způsobem komedie, no a místy i celkem utahaná a nezáživná podívaná. Zvláště je třeba vypíchnout konec, který je přesně jako v jedničce vrcholem nápadité zvrhlosti. Vcelku je tedy Nekromantik 2 velmi působivý film, jen by mne zajímalo, zda ta dávka úchylnosti je čistě věcí nadšení a chtíče šokovat publikum, nebo chtěl režisér demonstrovat a odsoudit temné aspekty lidské povahy a vše tak obrátit v jeden veliký experiment. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Netušil bych, že mi dvojce Nekromantiků způsobí takové dilema. Obecně je dvojka asi slabší než jednička, v některých ohledech se mi ale líbila mnohem více než první NEKRomantik. V mnohém mi to přijde sofistikovanější a procítěnější. Nemá to tak skvělou hudbu a mohlo by to být kratší, některé pasáže mě doslova uspávaly. Ale nejsem schopen říct, který z nich je lepší, protože v něčem je lepší první, v něčem zase tenhle. A hlavně, ono to asi je nejlepší hodnotit společně. Takže po zralé úvaze jsem nakonec nucen hodnotit stejně. Platí totiž skoro to samé, co jsem napsal u jedničky. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke značne a zbytočne rozťahané, no rovnako undergroundové a snáď ešte viac šokujúce. Jorg Buttgereit je absolútny magor, ktorý si našťastie svoje perverzné vízie napĺňa prostredníctvom filmov (teda možno aj v reáli, kto vie:). Opäť sa jedná o maximálny shocker, za všetko hovorí záverečná scéna,v ktorej zvrátené umenie a invencia "zápasí" s nekrofíliou a ťažkou psychopatiou. Len pre silných jedincov a žalúdky, nekrofilným romantikom vrele doporučujem celú sériu:) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Nekromanitk 2 přinesl přes snahu nic neočekávat určité zklamání. Naubuzení z prvního dílu, oživené úvodní opakovací scénou v titulcích bylo ještě určitou část filmu povzbuzováno, ale film začal pomalu působit až příliš normálně a všedně, na čemž má jistě zásadní podíl už jistá profesionálnost po stránce technické. Prostě už tam nebyl ten pocit, že se sešlo pár kamarádů a natočili si na lepší domácí kameru romantický eroťák s mrtvolou. Scény které za to opravdu stály (například "porcování"), byly proloženy příliš dlouhými hluchými pasážemi. Po hodině a půl jsem byl rozhodnut nasázet tam slabé dvě hvězdy, ale Jörg i tentokrát v posledních několika minutách dokázal vnést tolika invence, že třetí hvězda se stala nezbytnou. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Vkládám stejnou recenzi pro oba filmy : Nekromantik i Nekromantik 2 jsou prakticky nehodnotitelná dílka - nekrofilní zhovadilosti, ztopořené pyje chrlící krev a pomazávání se vnitřnostmi se zde mísí s decentním klavírkem a humornými okamžiky, přes špatné herce a viditelně mikroskopický rozpočet lze vysledovat, že to vlastně nejsou špatně natočené filmy. K dobru bych také přičetl fakt, že právě díky své nevázané zvrhlosti a střelenosti jsou oba filmy velice originální, něco takového skutečně každý druhý den nevidíte. Nějak zvlášť náramně jsem se ale nebavil, proto hodnotím klasickými třemi vyhřezlými řitními otvory. P.S. Toho králíka si fakt mohli odpustit. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama