Reklama

Reklama

Fotky zítřka

  • USA Time Lapse
Trailer

Tři kamarádi objeví stroj času, který pořizuje fotografie ze čtyřiadvacet hodin vzdálené budoucnosti. Začnou ho využívat k tomu, aby vyhrávali v dostihových sázkách. Všechno jde hladce, dokud nezačne být jeden chamtivější než druhý... Tři kamarádi kolem dvacítky najdou v domě zmizelého souseda obrovský fotoaparát. Na pořízených snímcích jsou zachyceni v situacích, které nepoznávají. Přijdou na to, že se jim události na fotkách přihodí až za čtyřiadvacet hodin. A tak je napadne, že by tenhle úžasný vynález mohli využít pro vlastní účely. Začnou v dostizích sázet na vítězné koně, jejichž jména se objeví na obrázcích z budoucnosti. Bookmakerovi ale začne brzy připadat série jejich výher podezřelá a trojice přátel bude muset použít přístroj k tomu, aby si zachránila život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

maddy 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, nenápadné indie s príchuťou sci-fi. Svojim spôsobom mi Time Lapse pripomenul minuloročný Coherence. Tiež je situovaný prevažne len do pár miestností rodinného domu a jeho okolia, účinkuje v ňom malý počet postáv a celý je postavený na jednom nápade z ranku sci-fi. Tentoraz sa pohráva s cestovaním čase a pojednáva o takzvanom "Bootstrap paradox", čo je zjednodušene povedané situácia kedy udalosti z budúcnosti začnete napodobňovať v minulosti/súčanosti, aby sa v skutočnosti mohli stať. Centrom diania tu je jeden tajomný fotoaparát, ktorý v určitú hodinu dňa nafotí miestnosť z protiľahlého domu akurát na fotografii je znázornené to čo sa udeje o pár dní neskôr. Solídny nápad, ktorý vo filmoch ešte nie je opotrebovaný a navyše v tomto prípade aj veľmi solídne spracovaný. Tá „indie forma“ filmu vyslovene pristane, nepotrebuje to žiadne veľkolepé zábery, pretože si to plnohodnotne vystačí s tajomnou atmosférou okolo ústredného fotoaparátu a so sympatickým triom ústredných postáv, ktoré jednajú v rámci možností uvážene. Bál som sa, na takýto nezávislý snímok, aj dlhšej stopáže 100 minút, ale tá nakoniec nie je žiadnym problémom, nechýba niekoľko zvratov a postupne sa z malého indie sci-fíčka stane až taký psycho-thriller. V podstate na tom nie je nič zvlášť unikátne, ale podobné poctivé prácičky natočené za domom za „pár stovák dolárov“ mi sú svojim spôsobom sympatické pokiaľ je vidieť, že ich tvorcovia majú snahu, nápad a dostatočnú filmársku zručnosť. Preto prihodím aj tie štyri hviezdičky a som veľmi zvedavý čo Bradley King predvedie ďalej, snáď aj s oveľa vyšším rozpočtom. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

„Nikdy nevyjebávej s časem." Ale ať čas vyjebe s náma, že. Filmy o časových paradoxech, smyčkách a cestování mám rád. Je tu vynikající Predestination, nadprůměrné Welcome to yesterday a katastrofální Next. V roce 2014 se vyskytlo komorní sci-fi drama Time Lapse. A až na pár detailů to není vůbec špatný. Trojice přátel, malíř, flákač a malířova buchta, objeví tajemný fotoaparát, který dělá fotografie o 24 hodin do budoucnosti. Rozhodnou se přístroj využít pro své osobní účely. Vydělávat prachy, malovat obrazy. Fakt originálně trávený čas. Jenže přístroj nejde přenést a míří jim přímo do obývacího pokoje z domu odnaproti. Pak se ale začnou objevovat zvláštní fotografie. Dobře, ne až tak zvláštní. Objeví se i kus násilí, jenže to nějak nestačí. Vcelku originální věc, ale viděl bych to spíše jako knihu než jako průměrný film. Po celou dobu stopáže mě to drželo v napětí, bavilo mě to a netroufal jsem si odhadnout konec. Bohužel to skončilo klasicky „přítomnost je už v hajzlu, zlepšeme alespoň našim druhým já budoucnost." Nebudu Vám tu popisovat jak funguje čas a prostor, sám o tom vím prd a při troše hloubání na to sami přijdete. Prostě nesmíš měnit předem nastavenou budoucnost, osud, říkejte si tomu třeba chleba s máslem, je to fuk. Všechno je předem nalajnovaný a hrdinové si to bohužel uvědomují. Herecky to bylo dobrý, uvěřitelný. Sympatickej casting (v malířově osobnosti jsem se skoro viděl, flákač byl jak parodie na Vojtu Kotka a ta holka... byla prostě holka), kolikrát nápaditý střih. Rušivě působilo snad jen prolínání scén. A těch několik detailů, které to sráží k průměru. Časový kraviny, co Vám budu vykládat. Jako film na půlnoční promítání to sedlo, ale zřejmě na to za chvilku zapomenu. Čas je sviňa no. Tak s ním nevyjebávejte. 3* a.k.a 55% ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že si tenhle film budu muset nechat projít o něco dýl hlavou. Protože to bylo buď tak dokonale promyšlený, že to ještě teď nechápu a nebo to ze mě prostě udělalo blbce. I když to bylo dost komorní, strašně mě brala atmosféra toho, co přijde za fotku dál, jakým způsobem se to vyhrotí. A na každýho charaktera to mělo jinej dopad. Ale občas to vypadalo, že režisér neví, kam to dál posunout. Ta konečná zápletka to domotala úplně. Ale přesně pro tohle já obdivuju ten žánr sci-fi, i když to spoustu odpovědí nedalo. Danielle Panabaker ze seriálu Flash příjemně potěšila. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začne to naprosto skvěle, ale postupem času je to čím dál tím víc hloupější a překombinované. Jinak by to mohla být skvělá sci-fi s dost zajímavým námětem, ale podivné to začne být už od příchodu mafiánů a pak to jde skutečně jen dolů, až to vyvrcholí úplně pitomým zvratem v závěru. A vlastně i funkčnost toho stroje času přestane později dávat smysl, jako vše ostatní, nelogičností je zde víc než dost. Podmanivou atmosféru a můj zájem si to udrželo až do konce a už jen kvůli tomu nemůžu říct, že by to bylo špatné, navíc tenhle námět o fotkách ukazujících budoucnost mám fakt hodně rád, ale povedlo se to jen na půl. 3* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

" I já si vzpomněl na Mělký hrob, ke kterému se snad jednou s láskou vrátím. :-) Což se nedá říct o tomto: mladí a krásní (a hloupí) + fyzikální anomálie, to je pro mě v devíti z deseti případů takřka smrtelná kombinace. Viz třebas Triangle, Coherence apod. Ta snaha být cool, in, sexy, svěží nebo tak něco, mě strašně irituje. " Copyright by Dóže ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Dej tohto filmu je veľmi podobný bollywoodskemu filmu Aa Dekhen Zara (2009), v ktorom DJ nájde kameru, ktorá vidí do budúcnosti, čo využíva pre svoj osobný prospech. (Arsenal83)
  • John Rhys-Davies nakrútil dve scény zobrazujúce pána Bezzeridesa. Tieto dve scény nakoniec z filmu vystrihli, filmári sa Rhys-Daviesovi ospravedlnili, ale uviedli jeho meno v záverečných titulkoch. (Arsenal83)
  • Dej tohto filmu je veľmi blízky epizóde Twilight Zone (1959–1964) . V epizóde A Most Unusual Camera (S02E10), odvysielanej v roku 1961, zlodeji ukradnú fotoaparát z obchodu a zistia, že dokáže fotiť udalosti v blízkej budúcnosti a pokúsia sa ho použiť na víťazstvo v dostihoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama