Reklama

Reklama

Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání začíná chovat podivně. Uzavírá se ve svém pokoji, mluví zvláštními pradávnými jazyky a vykazuje i další příznaky posedlosti. Jakmile to jeho matka (Carice van Houten) zpozoruje, spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem vyšlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart) a jeho tým. Dr. Ember má totiž jedinečnou schopnost, kdy při léčbě posedlých osob vstupuje přímo do jejich mysli a v ní čelí zosobněnému zlu způsobujícímu pomatení mysli. Nepovažuje se za tradičního vymítače ďáblů, ale spíše za jistého „uklízeče". A jeho chvíle nastává tehdy, když selhává veškerá dosavadní snaha tradičních exorcistů. A tento okamžik nastal právě u malého Camerona. Dr. Ember vstoupí do jeho podvědomí, v němž démon drží chlapce v zajetí v imaginárním světě snů. Ukáže se, že tento ďábelský protivník je mnohem silnější, než Ember čekal. Navíc jej pronásleduje nejen lstivý a zákeřný démon, ale i jeho vlastní traumatická minulost. Ember musí nasadit veškeré své schopnosti a možná i život, aby přemohl démona a chlapce zachránil. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (107)

borec999 

všechny recenze uživatele

Hororový Inception a zlepenec Nolanovho majstrštyku, Insidious, Exorcistu, Hráčov so smrťou a ktovie čoho všetkého ešte. Jason Blum dokáže ako producent klasicky aj za pomerne malý rozpočet ponúknuť dosť muziky, plus i Brad Peyton nie je zlý režisér a film je vizuálne i po technickej stránke na úrovni hororu pre kiná. Osobne som mal však problém s tým, že film bol dejovo až zbytočne (a často samoúčelne) prekombinovaný. Snažil sa byť dejovo prekvapujúci, šokujúci a zároveň byť i ultra desivý, až sa to nejako celé minulo účinku. Nehovoriac o tom, že skopírovaných motívov z iných filmov je proste veľa a v výsledku z toho vznikol pomerne solídny guláš. Aaron Eckhart zachraňuje čo sa dá a na jedno pozretie to ešte ujde, na druhý krát by som sa k tomu ale nevracal. 55% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi přišlo, že snad koukám na Počátek nebo co. No, zdaleka ne. Koukala jsem na obyčejný possessed horor, kterých jsme tu měli tuny a lepších. Aaron Eckhart na atraktivitě filmu nepřidal, protože osobně ho fakt nemám ráda. Za zmínku stojí asi jedna gore scéna a jedna lekačka, ale to je opravdu všechno. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Muž na vozíku má zvláštny dar, ktorý mu umožňuje vstúpiť do mysle osoby posadnutej zlými duchmi. Nepodporuje cirkev a koná na vlastnú päsť. Keď ho však cirkev kontaktuje a povie mu o prípade posadnutého dieťaťa, rozhodne sa urobiť výnimku a zaoberať sa ich prípadom. Démon, ktorý posadol chlapca, je však najsilnejším parazitom, s akým sa kedy stretol a boj s ním ho privedie až na hranicu života a smrti. - Väčšina hororov, ktoré mali túto jeseň byť v našich kinách, bola zrušená a Blumhouse sa rozhodol zachrániť situáciu týmto projektom, ktorý vo mne aj bez toho, že by som o ňom čokolvek vedel, vzbudzoval nechuť. Je to obyčajný PG-13 horor z USA, ktorý skúsenejšieho fanúšika určite nepoteší, ale niekolko pozitív sa tu nájsť dá. V prvom rade parádny herecký výkon Aarona Eckharta, ktorý sa k hororu takmer nikdy ani nepriblížil a zahral túto úlohu perfektne. Hudba tiež vôbec nebola zlá a aj námet sa mi celkom páčil, pretože ako som spomínal u minuloročného III, myslím si, že Subconscious horory ponúkajú ešte vela možností na spracovanie. Inak sa ale nedá pochváliť už takmer nič. Ostatné herecké výkony sú velmi slabé, posadnutia a práca s nimi je takmer úplne nefunkčná, hororový fanúšik samozrejme všetky lakačky dokáže predvídať a generické dialógy neponúknu takmer žiadne zaujímavé informácie, ktoré si ja u týchto hororov s exorcizmami pozorne všímam. Ak niekto plánuje ísť na toto počas sviatkov do kina, tak si radšej zvolte ovela hodnotnejšie alternatívy v podobe A Christmas Horror Story, Krampus, Black Christmas, Treevenge, Silent Night, Deadly Night alebo Gremlins pri príjemnej domácej atmosfére. + herečka z At the Devil's Door + herec z The Darkness + herec z Krampus + herec z A Haunted House 2 ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

viděl sem v poslední době hodně blbostí,ale nutno podotknout,že většina byla z našich luhů a hajů...celkem smutné je,že Incarnate jim může směle konkurovat.Jedná se totiž o kousek,který by strašně moc chtěl být něčím víc než dooporavdy je.Něčím chytrým,potažmo strašidelným...není ale ani jedno.Ve skutečnosti se jedná o neuvěřitelně nudnou,i přes stopáž zdlouhavou a zybtečně ukecanou nudu,která všemu nasadí korunu závěrečným WTF zvratem,který je ale ještě hloupější než sem čekal že bude.Peyton by se měl rychle vrátit k popcornovkám,které mu celkem jdou.Jít na tohle do kina,mile rád bych si také vymyslel dveře a hned za nimi skočil z okna...0% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Inkarnace je odvarem ze všech možných i nemožných populárních hororů a thrillerů na podobné téma. Brad Peyton ovšem nezvládá ani vytvořit alespoň trochu děsivou atmosféru ani odvyprávět modernizovaný příběh vymítání démonů. Nenapadá mě jediný důvod, proč tuhle podprůměrnou a nezáživnou podívanou vůbec doporučit. [40%] ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama