Reklama

Reklama

Světlo mezi oceány

  • USA The Light Between Oceans (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný hrdina Tom Sherbourne (Michael Fassbender) po běsnění, jímž prošel na západní frontě, touží především po místě, kde by znovu našel vnitřní klid. Stane se strážcem majáku na Janusově ostrově u západního pobřeží Austrálie kde si najde i milující ženu (Alicia Vikander), jež je ochotná snášet s ním drsné podmínky, které s sebou život na majáku přináší. Bohužel po čase zjistí, že není schopna donosit jejich dítě, což obrátí jejich svět v tichém přistavu naruby. Až jednou moře na břeh vyplaví člun s mrtvým mužem a miminkem na palubě... Tom je nucen volit mezi láskou a povinností a rozhodnutí, které učiní, bude mít nedozírné následky nejen pro ně dva. (Magic Box)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (241)

Hild 

všechny recenze uživatele

Filmy Dereka Cainfrance mám moc ráda. Vždy nechává celý film pomalu a strašně lehce plynout. U jeho filmů mám vždy pocit, že sleduji něco skutečného, skvěle dokáže vykreslit postavy. Teď se mu do ruky dostala další opravdu silná látka a tu dokázal vytěžit na maximum. Postavy opět působí velice opravdově, je to jeden z těch filmů, kdy dokonale chápete všechny motivy postav, se všemi soucítíte a nedokážete plně rozhodnout, co je vlastně správné a co ne. Ve filmu se řeší spousta morálních dilemat a čím více se blíží závěr, tím moc dobře víte, že tohle zkrátka musí skončit se spoustou slz. To vše podtrhují výborné herecké výkony, ale to, že Michael Fassbender a Alicia Vikander jsou výborní herci, už všichni dávno víme. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdesi na malém ostrůvku začíná příběh, který začíná jako pravá, nefalšovaná a čistá láska a končí událostí, která poznamená osudy několika lidí na mnoho let dopředu. Vlastně jsem moc rád, že jsem nečetl obsah a vůbec jsem nevěděl, o čem to celé bude, o to bylo moje překvapení a hlavně dojetí na konci silnější. Snad mi to moje četné fanynky odpustí, ale i slzička ukápla. Prostě mě to celé vtáhlo a já už pak jen hltal tenhle děj, který mě na konci úplně přibil do křesla. Mluvit něco ve smyslu výborných, hereckých výkonů snad ani nemá moc smysl a tak bych to celé ukončil s tím, že se mi dostalo opravdu pravého, nefalšovaného dramatu (nejen) o síle lidské lásky. A to je mnohem víc, než bych před začátkem čekal. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Láska jako řvavé heslo na transparentu v prvomájovém průvodu, otravně všudypřítomná a vševysvětlující, přesto na mě Světlo mezi oceány působilo jako frigidní výpověď o intimních věcech člověka. Jediný světlý okamžik nastává, když se hlavní hrdina zachová jako kretén, na chvíli jsem si totiž připadal jako mezi lidmi. Ale jen na chvíli. Filmový zážitek rovnající se survivalu, dvě hvězdy za výdrž. Mou vlastní. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Krásně natočené, skvělí herci, popravdě nic jsem nečekala a bylo to velké překvapení.  Pomalé tempo filmu by mi nevadilo, ale trochu zkrátit by bylo ku prospěchu věci. po pravdě, Příběh jako takový mě dost iritoval a postava Alicie štvala, i když jsem ji částečně chápala. Michael byl ve své mlčenlivosti skvělý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásny baladický príbeh, kde v prvej hodine sa po sérii nádherných obrázkov a tej chémii medzi Fassbenderom a Vikander domnievate, že pôjde snáď o romantickú báseň. Druhá hodina to celé dramaticky strhne a zauzlí tak, že v podstate mám pocit: Prečo ten Fassbender berie roly, kde vždy robí zlé rozhodnutia? Morálna premisa tu je stanovená tak, že možno ťažko určiť, aké riešenie by bolo najlepšie, ale Fassbenderov krok by neurobila väčšina mužov. Do pocitov postáv sa ale každopádne vcítia viac ženy. Herecky som už naznačil, že hlavnej dvojici to ide znamenite. A keďže sa Oscary udeľujú za blbosti, tak Vikander je vo svojej vrcholnej role štúdiom nenominovaná. Vypichol by som ale aj fantastický herecký výkon malého dievčatka. Pôsobila tak prirodzene, že má veľkú šancu stať sa v budúcnosti hviezdou. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (14)

  • Obyvatelia ostrova Tasmánia, kde prebiehala časť natáčania, priznali, že si vďaka tomu na ich ostrov nájde cestu viac turistov. (MikaelSVK)
  • Je to posledný film, ktorý vydala produkčná spoločnosť Touchstone Pictures predtým, než zanikla. (Arsenal83)

Související novinky

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Znáte novou švédskou superhvězdu?

Znáte novou švédskou superhvězdu?

25.05.2015

Seznamte se s Alicií Vikander. Možná si teď nemůžete její obličej zařadit a marně přemýšlíte nad tím, kde přesně jste ji viděli. Takže nápověda: Pokud občas utečete mimo mainsteamovou klasiku,… (více)

Reklama

Reklama