Reklama

Reklama

Kiseidžú: Part 1

  • Japonsko 寄生獣 Part 1 (více)
Trailer 2

Izumi Šin-iči je obyčejný středoškolák, který si žije svůj život. Ale jednoho dne si prostě tu hudbu nemůže v klidu doposlechnout, napadne ho totiž mimozemská forma života. Mimozemšťan je parazit, který se chtěl dostat do chlapcova mozku, ale nevyšlo mu to, a tak se uhnízdil v jeho pravé ruce. Ostatní lidé ale dopadli hůř a mimozemšťané se jim uhnízdili v jejich mozcích. A čím se takový parazit živí? Dalšími lidmi. Nakonec je to tedy na Šin-ičim, aby se postavil těmto cizopasníků, skamarádil se svojí pravačkou a zachránil lidstvo. (Zíza)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (31)

Luicy 

všechny recenze uživatele

No, asi to nesedne každému, film určitě není něco, z čeho by si divák sednul hned na zadek, ale podle mě to není zas tak špatná adaptace na původní mangu/anime. Je pravda, že anime Kiseijuu jsem viděla tak 5 let zpátky, takže zas tak moc porovnávat nemohu, nicméně i tak mám pár menších výtek. Od Migiho bych očekávala trochu apatičtější přístup. Na parazita by mi to sedělo mnohem více, ale i tak se to vcelku dalo. Herci mi moc nesedli, ale to se dá u adaptací na anime čekat. Efekty trochu lídl, ale taky jsem neměla velká očekávání, takže zklamaná nejsem, naopak hudba za mě vcelku dobrá. Nicméně i tak bych spíše doporučila animovanou verzi, nežli filmové zpracování. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

GORE LOUTKOVÉ DIVADLO VE STILU PARASITE EVE, ŘÍZNUTÉ THING A PROTOTYP... Z neskutečně parádními triky. Jako že závěrečný působyví šavlink byl nic moc v porovnáním ze vším co na vás během filmu hodí oko, či chapadlo... nebo jinou nepravděpodobnou část těla. Či přerod hlavního hrdiny od vystrašeného běžného šprta v elitního zabijáka který se tak vydává na cestu mstitele, který se s tím věru moc nesere" Víz Part. 2 Tak.. takhle to podle mě funguje dobře... otravná až infantilní simbióza chlapce a simbionta (parazit?) která se postupem času mění na oboustrané porozumnění a přátelství... kdy si snaží pomáhat obě strany... navzdory velmy ponurému a táhlému příběhu (na 110min) Je už věc druhá... Holt podivná východní kultůra. V jednom je odbivujem... a v jednom absolutně nechápem. Takže tohle ani neřeším. Mě to přišlo zabavné, leč místama nudné... a natahované .. schingi, ačkoliv jeho osobnost tvořilo jen oko.. a vše komentující ústa z párem vkusných šavliček. :) Které skryvají nejedno překvapení v rukávu. :D Mě velmy oslovila a na druhý díl se určitě rát podívám.. což potom anime samotné. :) Co bych chtěl určitě vystihnout je desing monster, který je skutečně děsivý a originální... Gore scény k tomu už tak nějak patří, to vystihovat nebudu. No a tradičně sound, parádní... Jen ještě trošku oživit tu atmosféru a bude to dokonalí. Za mě rozhodně to 4 hvězdy má... a vy neznavýchoďnáci... si můžete třeba... víte co, trhnout rukou! :D ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že tady filmaři musí nacpat skoro 8h seriálu do dvou filmů je děj patřičně nahuštěný a scénář krásně osekaný o všechny ty přiblblé pseudofilosofující monology a tím pádem jde bezesporu o stravitelnější záležitost.. Na druhou stranu, celé by to šlo natočít (zahrát, zrežírovat, nasnímat) rozhodně lépe a ve výsledku nejde o nic strhujícího. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z filmů o študácích kteří superschopnostmi zachraňují celý svět se mi zvedá dekl a něčeho takového jsem se dost bál i tady, ale nakonec mi to docela sedlo a vypadla z toho celkem příjemná kravina, která je překvapivě spíš komorněji vedená, než aby v ní byl přehršel akčních scén. A ani s těmi schopnostmi to není tak horké. Navíc se to celé bere s humorem a i přes pár pitomých zvratů a nahodilých změn chování to má sympatické hlavní duo a docela mi sedla i ta zápletka. Vlastně je to taková lehce brutální pohádka po Japonsku, takže už z tohohle je krapet jasné, co člověka čeká. Takže jo, víc jak tři sice nedám, ale rozhodně to pro mě nebyla ztráta času, spíš jsem si to celkem užil a na dvojku se někdy vrhnu taky. Ačkoli ta už od pohledu vypadá jako to, čeho jsem se přesně na jedničce obával. Ale třeba to nakonec bude jinak, uvidím. 3* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z velkých obav nakonec velmi příjemné překvapení. Na film mě nalákaly pozitivní ohlasy z Japonska a určitě nelituji. Film má perfektní vizuál a solidní myšlenku i námět. Město nakazí paraziti, vyberou si hostitele, kteří se živí lidským tělem, ovšem hlavního hrdinu nakazí mimozemský parazit do ruky místo mozku a stanou se paradoxně přátelé, kteří společnými silami eliminují zbytek nakažených. Chválím velmi originální Monster/Parazyty a pár působivých scén, především scénu s rozsekanými těly mrtvých školaček, je zde i trocha gore, ale přál bych si ještě o něco drsnější provedení, ale palec nahoru, na druhý díl se i těším. 65% ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama