Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TAK TO SE JĚŠTE UKÁŽE, KTO Z NÁS JE DEBIL A KTERÝ Z NÁS JE KRETÉN." __ Výborné hlášky a dialógy (české dialógy Jiří Křižan), krásna animácia a parádna hudba korunujú tento diel za najlepší s celej série a podľa mňa sa jedná aj o jeden z najlepších animovaných filmov všetkých čias! Svojho času (a vlastne aj teraz) sme sa s kamarátom šúlali na scénke keď rímsky veliteľ oboznamuje legionárov so životom v cudzineckej légii a jeden Bretónec sa stále pýta: ,,WHAT HE SAYS?" a Riman zase na to: ,,ČO TO POVEDAL?". Takýchto skvostov je tu viac, spomeniem ešte: ,,KDE SÚ TU INFORMÁCIE?" ,,NEVIEM, OPÝTAJ SA NA INFORMÁCIACH." , alebo: ,,JÁ JSEM KLIDNÝÝÝÝÝÝÝ!!!" Musím povedať, že 4* dávam hlavne kvoli tomu, že film som videl po dlhšom čase so slovenským dabingom a ten my veľmi nesedel. Záver ako z Ben Hura. __11. 3. 2008 - po dlhom čase opäť vzhliadnuté s prvotriednym českým dabingom pri ktorom som sa náramne bavil a zaspomínal si na detstvo, keď som to na VHS videl nespočet krát až sa nakoniec potrhala :-(. 5* si tento diel rozhodne zaslúži. ,,CHTĚLS TO TU OŽIVIT CO, DESÁTNÍKU A POVEDLO SE TI TO." ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Genialní film nabitý skvělým humorem, spoustou nezapomenutelných hlášek (např. debile jeden zelenej), podbarven vynikající hudbou Vladimira Cosmy. A především - opatřen vynikajícím dabingem. Jak českým, tak francouzským. P.S. V životě by mě nenapadlo, že Obelixe tady dabuje Jiří Lábus. Je fakt výborný!  ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Připravte pekáče! Môj najoblúbenejší filmový Asterix! Vyrastal som na ňom, pozerával som ho na VHSke každý druhý deň a poznám ho ešte stále celého naspamäť. Papierová predloha je však oveľa vtipnejšia a vo viacerých scénach sa úplne líši. Aj napriek tomu je však toto animované dobrodružstvo skvelo spracované. Nezabudnuteľné hlášky a humor hlavne pre dospelých. Má to však také neskutočné čaro, že to milujú aj deti. Splendid. Márvls. Vandrful. Jeden z najlepších animákov vôbec a aj po toľkých rokoch na neho nedám dopustiť. Co si říkal krtku? ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení žádné překvapení nebude, opět za slušné tři hvězdy. A důvodu jsou víceméně stále stejné. Animace je pro mě spíše průměr. Opět je zde hodně vtipných věcí, ale na celý film to zkrátka nevystačí. Jsou zde i hluchá místa a to je škoda a jako celku to hodnocení sráží. Někdy bych velmi rád viděl například seriál, kdy by jednotlivé epizody měly maximálně pár desítek minut. Otázka je, jestli se někdy dočkám a jaké to bude zpracování. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Kalendář Míši a Ríši nezklamal a jelikož je ochutnávka na další měsíc, vydáme se tentokrát na poušť zachránit krajany před Římany. Tenhle film je tak trochu ostřejší kvalitnější CZ dabingem - cituji: "Tak si zapiš za uši, že na Galy nikdy nebudeš útočit. Rozumíš debile jeden zelenej? Podívej se. Ze všech Cézarových podrobených provincií je Gálie nejvzpurnější. A ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnější. Nikdy tam nelez kreténe. Jsou to krvelačné bestie, odporné příšery, barbaři a divoši, lumpové, surovci a bezcitní hovada." Řekněte mi, teď by si žádní režiséři do klasických animovaných filmů výhradně pro děti nedovolili použít takové nadávky. Díky tomu nakonec mě naštvali z České televize, že nadabovali verzi, která není explicitní. Naštěstí tu s námi stále žije ten původní dabing, proto jsem nemusel kvůli tomu ubrat hvězdičku. Tak to je názor na dabing a teď k samotnému příběhu. Celkem se rysy podobá k příběhu s Británií. Zde naši hrdinové taky hledali lektvar, taky se oba dostali do nesnází a taky nakonec se stejně oba objevili u Cézara v amfiteátru. Na druhou stranu mě i tento příběh velice bavil, když si Římané strachem strhávali chloupky z těla, aby nedostali bombovku od Obelixe. Dále mě bavilo, když se oba učili... spíš tedy učili lektora, jak se stát gladiátorem s dalšími úplnými voly, kteří se do týmu připojili. Ať už jako Óle mexikánec, který místo učení hrál na ukulele, dále anglického newbie, který nerozuměl trenérským povelům a po každé jeho větě vyslovil: What he says? No a následná scéna, kdy Obelix hledal svého Idefixe a Asterixe neklesla na originalitě. Takže já jsem i za tento příběh velice spokojen, dávám zasloužené 4 hvězdičky a jsem vděčný tomu, že Asterix a Obelix neztrácí na originalitě. :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama