Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele hepi_ k tomuto seriálu (7)

Kmeny (2015) 

Predstavovanie súčasných subkultúr vo verejnoprávnej televízii je každopádne zaujímavý koncept. Neviem, či si autori neutrhli až priveľké sústo_ 50% ()

Punk (2015) (E01) 

Predstavovanie súčasných subkultúr vo verejnoprávnej televízii je každopádne zaujímavý koncept. Neviem, či si autori neutrhli až priveľké sústo. Predstaviť PUNK v 23 minútach? Dá sa vôbec zadefinovať nezadefinovateľné? Dokument nám ukazuje dva extrémy možnej interpretácie tohto životného štýlu. Jedným je zkrachovalý alkoholik s cirhózou pečene s lístkom na vlak "no future" a druhím je vegetariánky slušák, ktorý sa riadi heslom "ži a nechaj žiť" na 100%. Každopádne zaujímavé, ale človeka to nijako neobohatí_koncept,spracovanie, povrchnosť 55% ()

Rap (2015) (E03) 

Jedna hviezdička je za ten krátky moment, kedy týpek vysvetľuje "off the record " ako funguje product placement. Apropo, celá epizóda je zároveň jednou veľkou a úbohou reklamou_slabé čo do formy aj obsahu 10% ()

Motorkáři (2015) (E05) 

Ak chcem masám predstaviť to, prečo by sa motorkári nikdy nevzdali svojich strojov, ťažko vyrozprávam ak sedím v sedle a hovorím do kamery. V tejto epizóde zúfalo chýba tá dynamika - zábery ako si to týpek klopí zákrut, ako si človek na harleji vychutnáva cesta nekonečnou krajinou, ako si to plochodrážnik reže zákrutou a pod. Inak to predsa nemá cenu_65% ()

Rainbow (2015) (E06) 

Čo do obsahu aj formy zatiaľ najlepšia časť_90% ()

Skinheads (2015) (E07) 

Po formálnej stránke je to slabota. Zvuk, strih, kamera dosť zaostáva. Po obsahovej stránke je to nesúrodé, načaté témy sú nodopovedané a to je škoda_40% ()

Tattoo (2015) (E08) 

Zatiaľ najhoršia časť_15% ()

Reklama

Reklama