Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (Cinemart)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (160)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tam tu čtvrtou hvězdu nakonec dám, i když to je jen tak tak. Sice to není bůhví jak dobrý animák, ale postačí. Postavy nelezou na nervy (dokonce je tu absence záporáka, když se nad tím pořádně zamyslíte), moc to nenudí (až na pár scén, třeba klisny bych vyškrtl úplně) a dokonce to ani není trapné. Sice takových 90 minut by tomu slušelo víc, ale co už. Dívat se na to dá a z roku 2017 je to asi fakt nejlepší animák, ačkoli jsem ještě neviděl Coco. Naštěstí to nemělo potřebu sklouznout do trapnosti ala Mimoni (jak ve svém komentáři malylada trefně píše) a funguje to, dokonce i ta koza nakonec byla docela sympatická, i když to ze začátku nevypadalo. 4* ()

venison 

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádka "Ferdinand" je stravitelnější verzí proveganského filmu „Okja“.. Rozhodně jsem se nenudila, ale myslím, že příběhově je to spíše cílené na mnohem mladší ročníky, než jsem já.. Prostší, humorově méně vyzrálé, spíše roztomilé.. Některá místa jsou hlušší a některá akčnější.. Samozřejmě nechybí ani notná dávka morálních hodnot.. Doporučuji na rodinné dívání :-) ()

Reklama

VeVa137 

všechny recenze uživatele

Skvelé, skvelé, skvelé. Vtipné pre všetky vekové skupiny. Každých 5 minút zaznie nejaká parádna neotrepaná hláška na ktorej sa musíte smiať. A keď vám zrovna nie je do smiechu, tak naopak príde emócia smútku a súcitu. Ani raz počas filmu som sa nenudila, vždy sa dialo niečo nové. Scény neboli zbytočne zdĺhavé, slovenský dabing sa celkom vydaril. Záver teda rozprávkový a emotívny. Určite sa Ferdinand zaradil medzi moje obľúbené rozprávkové postavičky aj s kozou Lupe :). Kúpa DVD je istá. Rozhodne si to pozriem ešte pár krát :) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Snaživě originální kulisy nijak neumenšily okoukanost příběhové šablony, jinak ale moc hezky zpracované. Kolem sympatického, nekonfliktního hrdiny ("kytičkáře" :-)) se ochomýtala spousta komických postaviček, ve většině případů povedeně vtipná. Nezbytnou velkou akční honičku pak tvůrci aspoň nápaditě přepálili, jenže následující závěrečná korida už působila spíše bezradně, idealisticky (ono jak také přístupně pohádkově podat v reálu kruté týrání v zápasu býka s matadorem, že?). Do té doby jsem se ale bavil více a lépe, než jsem čekal. 7/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ucházející animák, který poměrně vážnou tematiku (býčí zápasy, jatka) značně zjednodušuje a idealizuje pro nejmenší diváky. Titulní zvířecí postavička je sympatická, Ferdinandovi přátelé a pomocníci už tolik ne. Také bych možná trochu krátila, přes 100 minut utáhne málokterá pohádka. Musím ale pochválit originální znění (německý přízvuk koní byl perfektní) a nápaditost tvůrců při některých scénách - už jste někdy viděli taneční battle býků a koní? ()

Galerie (98)

Zajímavosti (5)

  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)
  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama