Reklama

Reklama

Neuvěřitelně pravdivé dobrodružství dvou zamilovaných dívek

  • USA The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love

Obsahy(1)

Randy (Laurel Holloman) a Evie (Nicole Parker) jsou zcela rozdílné - Randy se oddává svým snům o založení kapely, ve škole jí to moc nejde, musí si přivydělávat u čerpací stanice a žije se svou lesbickou tetou a jejími kamarádkami. Sama má vztah s vdanou paninkou a právě kvůli své sexuální orientaci nemá ve škole kamarádky. Naopak černoška Evie bydlí se svou maminkou v luxusní vile, má výborné studijní výsledky, ve škole je oblíbená a má přítele. Tedy alespoň do té doby, než se setká s Randy...

Režisérce Marii Maggenti se v jejím celovečerním debutu podařilo vykreslit milostný vztah dvou mladých dívek, které k sobě díky svým odlišnostem našly cestu. Neuvěřitelně pravdivé dobrodružství dvou zamilovaných dívek je filmem o křehké lásce, o jejím vlivu na okolí a o hledání sebe sama. Tato romantická komedie sice není typickou středoškolskou love story, ale její téměř autentická atmosféra a obdivuhodné herecké výkony obou představitelek vykouzlí úsměv na tváři. (charlosina)

(více)

Recenze (31)

villain 

všechny recenze uživatele

Velmi jemná, poetická romance mezi dvěma dívkami z opačných stran společnosti, která ani po letech neztratila nic ze svého šarmu. Obě hlavní představitelky hrají s neuvěřitelnou lehkostí a hlavně přirozeností, která dodává ději neskutečnou energii a rozhodně bych mu nevyčítal určitou naivitu, s jakou je podáván. Přeci jen, celý příběh sledujeme očima dvou sedmnáctiletých dívek, jejichž přátelství nečekaně přeroste v opravdovou lásku. Závěrečné vyústění už je jen třešničkou na pomyslném dortu. Plnohodnotných pět. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo niektorí zrovnávajú tento film s Fucking Amal, keďže je to o niečom úplne inom (samozrejme ak sa na to pozrieme z hľadiska filmov o ľudoch odlišnej sexuálnej preferencie). The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love je celkom vtipným, milým pohľadom do života dvoch dievčat, ktoré sa spolu zblížili. Je tiež utajenou kritikou voči spoločnosti, ktorú reprezentujú Eviine priateľky a jej matka so svojimi striktne konzervatívnymi pohľadmi na sexualitu. Filmovo ma to nedojalo tak ako Fucking Amal, ale na druhú stranu, zábavy som si užil pomerne dosť. Pekný film. ()

Reklama

ad 

všechny recenze uživatele

Téměř plný počet, protože si pamatuji, jak mi tenhle film svého času učaroval.. je to především scénář, který ani na okamžik nenudí a má velmi slušně vypilovanou vyprávěcí rovinu, no a pak samozřejmě obě holky, mezi kterými to jiskřilo daleko víc a pravdivěji, než mezi jakýmikoli "milenci" vysokorozpočtových slaďáků :) ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Komentáře se pro tentokrát raději zdržím. Jenom chci říct, že dávat tenhle "filmík" na stejnou úroveň s Fucking Amal mi nepřijde na místě. Nesahá mu totiž ani po kotníky. - A pokud máte blbou náladu, tak rozhodně neočekávejte, že se vám po zhlédnutí filmu zlepší...(tohle je pouhá reakce na některé z komentářů k filmu). ()

wege 

všechny recenze uživatele

Oproti filmům s podobnou tématikou tomu vždy něco chybí, upřímnost a taková hravost (Fucking Amal), přímočarost a realističnost (Adele), větší a dojemnější příběh (My Days of Mercy). Ale zase chápu, že ten film byl jeden z prvních a musel vyšlapat cestu těm, co přišly později. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama