Reklama

Reklama

Jarní příběh

  • Francie Conte de printemps (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Francouzský filmový režisér Eric Rohmer vytváří ze svých filmových děl uzavřené cykly. Po Morálních povídkách (1963-1972) a Komediích a příslovích (1980-1987) natočil v letech 1989-1996 Příběhy čtyř ročních období. Rohmer je výsostným autorským filmařem. Sám si píše scénáře a vytvořil si osobitý, nezaměnitelný styl, který vykrystalizoval v minimalistický způsob vyprávění o vnitřním světě jeho hrdinů a jejich vztahů s okolím.

V Jarním příběhu introvertní studentka hudby Natacha seznámí svého svobodného otce s kamarádkou, učitelkou filosofie. Tak trochu intrikaří, protože doufá, že její otec opustí svou přítelkyni a zamiluje se do Jeanne. Hodně se mluví, diskutuje o filosofii, o lásce, sexu a přátelství. Tyto nikdy nekončící diskuse jsou součástí všedního každodenního života. A nikdo z jejich aktérů netuší, jak to vlastně dopadne. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

ondrech: Mě napadá, že jsi pitomý ty, protože mi nepřijde zrovna moc chytré říkat o něčem, že je to pitomé, hloupé, atp. jen proto, že tomu nerozumím (= nerozumíš). Občas je přeci docela uvolňující podívat se na film, ve kterém není honička za honičkou, případně trapné pubertální kecy - prostě pozvolna plynoucí snímek, ve kterém se mluví trochu jinak, než v (alespoň našem, mém) reálném životě...(a to platí pro celé Rohmerovo "čtvero ročních období")

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

ja nevim, ja nechci byt zaujaty, ale klasicke filmy francouzske tvorby jsou opravdu pitomé - nic jiného mě nenapadá.

P_Soar

P_Soar (hodnocení, recenze)

Mnoho chytrých řečí zakrývajících obsahovou prázdnotu. No, možná jsem to jen nepochopil, ale i kdyby, tak nevím, jaký smysl může mít film bez obrazů, kde se jen mluví, mluví a mluví.

Reklama

Reklama