Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

annihilation 

všechny recenze uživatele

Roztomile utopických filmů, které nepůsobí jako naprosté klišé je pomálu, tento nad nimi vyčnívá, protože myšlenky podává pomocí odlehčeného humoru a svěží absurdity. Téměř banální příběh o mimozemšťance, která se planetě Zemi ocitá před řadou zbytečností, rozporuplností a především před lidskou arogancí a povýšeností v plné kráse, se rozplétá do jemně sociálně-kritického snímku, který navzdory zpochybňování zbytečných hodnot pobaví a připomene doby květinových dětí. A pozor, za celou dobu se objeví jen jeden velký filmový kýč! ()

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde myšlenka přesahuje obsah, nicméně ani děj není úplně nezajímavý, přidejte trochu francouzského humoru a máte výsledek. Vzpomínám si, když jsem viděl Nádhernou Zelenou, zrovna v pro mě zajímavém období, jako bych při sledování pocítil takovou hlubokou pravdu a krásu. Chápu, že někomu tahle tématika moc neřekne a vypne jí po prvních pár minutách, nicméně já si to užil naplno :) ()

Reklama

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

La belle verte nese podstatnou myšlenku, což snímek činí nesporně unikátním. Planeta, která vyšle hlavní hrdinku na Zemi, vnímá zdejší lidskou společnost jako zaostalou, a to především kvůli technologickému a průmyslovému "pokroku" a konzumaci zvířat. Filmoví tvůrci tak naznačují, že návrat ke "sběru" není regresivním, nýbrž progresivním krokem, ostatně součástí uměleckého záměru je i přimět diváka ke změně životního stylu, duchaplnějšímu soužití s přírodou, raw-stravě apod. Tuto tendenci lze generalizovat a vhodně demonstrovat na triadickém konceptu G. W. F. Hegela – "sběr" by byl tezí, "lov" v dnešním "těžkém" slova smyslu antitezí a jakýsi sofistikovaný "sběr" potom syntezí, návratem k původní tezi. Každopádně jedná se o velice idealizovanou, v podstatě komunistickou komedii, u které se člověk ovšem moc nepobaví, a pokud bych měl přistoupit k jejímu hodnocení, celý snímek bych co do atraktivity charakterizoval grafem klesající funkce. To podstatné totiž zaznělo již na začátku a film s každou další minutou spíše ztrácí na síle. (85%) ()

*Elfík* odpad!

všechny recenze uživatele

Jak bylo řečeno v titulcích (myslím tím těch českých), tak asi nemám dobré srdce. Nebo nemám žádné. Protože dívat se na stadion plný přiteplených fotbalistů, ženu, která zvrací, protože jí nechutnalo maso (jak někomu může být špatně po masu?? Po tom dobroučkém masíčku??) a když je jí smutno, dá si ruce k tvářím, rozevře dlaně a ''volá''! Pokud tento film nese poslání (a já tedy uznávám, že nějaké ano), pak by ho tedy měli vidět všichni a začít s tím naším světem něco dělat! Víte co by bylo nejlepší? Vymazat všechny scény a nechat tam jen ty akrobatické. Vznikl by tak velmi dobrý snímek s názvem např. ''Nádherné skoky''. Na to bych se nedívala tak odpudivě. Au revoir! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Už první záběry podivných happy lidiček z jakéhosi neostředověku byly varováním, že čekání na pointu bude dlouhé... a bylo. Sice chvilky, na které se s velkou dávkou infantility dalo reagovat úsměvem, by se i našly, pak ale došlo ke zvratu v extrémy typu New Age, cirkus Berousek, Lebedoe ozero a Pride Parade a z propagandy alternativního způsobu života se plynule přešlo do totální šaškárny s ochotnickými výstupy, takže, kdyby se náš svět měl změnit v hippie komunitu bez drog, mám nutkání být vděčná za momentální hnusný ovzduší i ty hovínka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)

Reklama

Reklama