Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (156)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to rozhodně dokonalé. Dlouhé, jako poslední dva dny před výplatou a někdy až moc nesourodé. A teď mám na mysli hlavně chování některých postav. Pokud to ale přežijete, odskočíte si párkrát zakouřit, nebo na svačinu, dostanete se Vám velmi slušné, poslední třetiny a pak hlavně konce, který ty všechny Vaše otazníky, co máte na začátku maličko osvětlí. Neříkám, že úplně, ale mně to dneska bohatě stačilo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, u které už plakát dával tušit, že půjde o kvalitní hororovou podívanou. Zpočátku jsem byl překvapený, kolik tam bylo humoru, který to zajímavě odlehčuje; postupně ale dost přituhuje, a ke konci (který stále nepřichází, protože ten film je opravdu hodně dlouhý) už je to dost peklo, které na mě osobně působilo jako něco hodně nevídaného, a byl jsem z toho dost hotový - ale současně i trochu naštvaný, protože jsem se v tom nakonec ztratil, a prase aby se v tom vyznalo, kdo byl vlastně kdo. Jinak slabší povahy by zhlédnutí tohodle filmu měly podle mě dobře zvážit - mojí přítelkyni, která na to koukala se mnou, se pak celou noc zdály děsivé sny a pořád se budila ze spaní vyděšená, že ji prý něco sahalo na nohu a tak, což zde zmiňuji jen tak mimochodem. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor, který obsahuje komediální prvky, nelze považovat za plnohodnotný horor. Krom toho si Gokseong podřezává větev prostřednictvím afektovaných hereckých výkonů či přitroublých charakterů (zejména policistů). Příběh je však výborný. Gokseong proplouvá jednotlivými hororovými subžánry a nebýt toho nesmyslného komediálního nánosu, mohli bychom hovořit i o skutečně tíživé hororové atmosféře. Jenže je nutno hodnotit jako celek a ve výsledku tak Gokseong nestačí více než na dvě hvězdy. Jakožto hororový expert tedy nemohu fanouškům kvalitního hororu doporučit tento snímek ke zhlédnutí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalšia kórejská lahôdka, ktorá v sebe šikovne spája krimi thriller a horor. Trochu na škodu je tu dosť komplikované odhaľovanie dejovej linky a súvislostí, ktoré by potom na konci mali diváka priviesť k rozlúsknutiu záhady o tom, kto bol vlastne ten diabol a tiež o tom akú šikovnú pavučinu klamstiev, neistoty a podozrievania utkal okolo seba. V tomto smere mi to ale prišlo až moc zbytočne artové a hlavne hrozne uťahané, tá stopáž bola naozaj dosť krutá. Našťastie ale si myslím, že tu dej hral až druhé husle, v prvom rade tu išlo hlavne o atmosféru a tá tu bola priam mysteriózne mňamózna. Navyše samotný záver snímku všetko ešte krásne hororovo umocnil, ten bol naozaj ako z veľkej knihy. Všetko do seba zapadlo a ešte ma z toho aj príjemne zamrazilo. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kvílení mělo rozhodně našlápnuto k tomu, být vynikajícím filmem. Atmosféra, vesnice, herecká parta, na začátku i pár vtipných momentů a do toho zvláštní případy, na jejichž vyřešení se divák vyloženě těší. Jenže čím víc začínaly být nadpřirozené, tím menší byla moje víra v solidní scénář. Pak se začnou objevovat červené oči, šamani a nakonec je z toho tak trochu nesmyslný mišmaš. Alespoň, že se jim podařilo udržet napětí. 3* ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)

Reklama

Reklama