Reklama

Reklama

Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti

(festivalový název)
  • Česko Cowspiracy (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Producenti Kip Andersen a Keegan Kuhn spojili svoje sily za účelom preskúmania problematiky s porovnateľnou mierou kontroverzie, akú v roku 2013 priniesol dokument Blackfish namierený proti zábavnému parku SeaWorld. Ukazujú, ako najväčšie svetové organizácie na ochranu životného prostredia ignorujú najvýznamnejšiu deštruktívnu silu dnešnej doby. Dokument predstavuje šokujúce, no napriek tomu úsmevné metódy s cieľom nájsť skutočné riešenie a fungujúcu cestu k udržateľnosti. Cowspiracy môže byť jeden z najvýznamnejších filmov slúžiacich na inšpiráciu a povzbudenie snáh o záchranu planéty. (ChArLeNe)

(více)

Recenze (57)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokument o masovém průmyslu a ničení Země. Určitě nesouhlasím se vším, ale některé věci mě docela překvapily. Hlavně mě šokoval přístup velkých společností, které se tváří, že se nic neděje. Týpek je docela odvážný, že tohle natočil. Je to docela kontroverzní téma. Kácení deštných pralesů je docela průser. A co tam bylo s těmi slony nebo zabíjení lidí v Brazílii, no prostě hnus. Je to docela k zamyšlení, ale jen tak se asi něco nezmění... Každopádně vegana ani vegetariána to ze mě neudělá. :D "Připadám si, jako bych chodil v kruhu." ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Pár vecí som sa dozvedel, pár som vedel a o pár veciach pochybujem. Poviem to inak. Nie je to zlé. To, že je to jednostranné som čakal. Lenže aj tak mi tam chýbalo vyjadrenie opačnej strany ohľadne jedenia mäsa a mliečnych výrobkov. Proste jeden doktor povedal, že to nepotrebujeme tak to hned nepotrebujeme? ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela šokující dokument, který pokud si ty statistiky a čísla necucají z prstu a jsou byť jen z poloviny pravdivé, sedláckými počty se zcela jasně ukazuje, že jestli nezměníme svůj způsob uvažování nejen v trvale udržitelném rozvoji, ale také ve vztahu k jídlu, čeká nás docela rychlá cesta do prdele. Ono je docela funny, že se tady nepracuje s novými výzkumy ani čerstvě objevenými čísly, pouze se někdo sebral a našel spojitost tam, kde by ji většina ani nehledela. Ba co víc, jak se ukazuje, slovo conspiracy v v přesmyčce názvu není úplně náhodné - podle všeho je za celou touhle mašinérií jak vládní, tak ekologický zájem, takže i na oko ekologické a enviromentální organizace jsou v tom namočeny tak, že neříkají celou pravdu a drží spotřebitele v záměrné omezené informovanosti. O čem že tu celou dobu mluvím? O děsivé řeči čísel, která ukazuje hrůznou souvislost mezi živočišnou výrobou a nároky na místo, kremení, vodu, znečištění a další faktory, které stav přirody rychle sunou na okraj propasti. Ono se to nezdá, a já si nedělám iluze, že to vůbec koho z většiny konzumentů zajímá, ale k vyprodukování 1 kg masa nebo 1 litru mlíka je potřeba, všeho x krát více za jednotku času, než spotřebuje sám člověk čili pokud by se všechny plodiny, co zbaští hospodářská zvířata využily na výrobu jídla, nikdo by netrpěl hladem. Nebo další statistikou co mě docela šokovala, je fakt, že kdyby všichni obyvatelé číny chtěli spotřebovat tolik masa (tuším hovězího) jako ve Státech, tak v přepočtu to znamená, že na planetě není ani tolik místa, aby bylo vůbec vyprodukováno. Jako třešničku na dortu si můžete dát zaskočené zástupce jednotlivých organizací, kteří jsou úplně v prdeli tím, že nevědí, co mají odpovědět nebo tím, že se jich na tohle vůbec někdo ptá, takže ve výsledku si stejně povzdechnete nad tím, že tohle je předem prohraný boj, protože pokud bude ve světových vládách dostatek masožroutů, vždy to povede k posvěcení zákonů, které raději dovolí devastaci pralesů, zabírání půdy či znečišťování prostředí. Protože proč? No protože právo na maso, mlíko a další živočišné výrobky si nikdy vzít nenechají. Ještě než si pomyslíte něco o veganské propagandě, aniž by jste se na dokument koukli nebo si snadno spočítali dvě a dvě, nezbývá mi než doufat, že Satan v pekle je vegan :D :D :D. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Další z děsivých dokumentů o destrukci naší planety. Země je ústav pro choromyslné a my jsme jeho chovanci. Už jsem si myslel, že v dokumentu nezazní, že za vzrůst množství chovaného dobytka může stálý populační růst. Ale oceňuji tvůrce, že po hodině na to došlo. Mnozí odborníci říkají, že únosná kapacita počtu obyvatel Země již byla překročena a čeká se brzký nárůst o dalších 30 procent... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Víte jak poznáte v místnosti plné neznámých lidí vegana? Do deset minut Vám to sám řekne. Nemám rád konspirační teorie. A tvrdit, že celý svět zamlčuje prostou a jednoduše pochopitelnou pravdu nedozírného významu, je konspirační teorie. Cowspiracy předkládá impozantní sbírku grafů a statistik, vesměs bez uvedení zdroje, nebo jakéhokoliv ověření. Spousta z nich je už na první pohled absurdní. Pokud je na vyprodukování jednoho litru mléka potřeba 1000 litrů vody, tak jenom české krávy při své produkci 2,9 mld litrů mléka spotřebují ročně 2,9 biliónů litrů vody, což je zhruba jeden a půl Balatonu. Také to mimo jiné znamená, že kráva která nadojí denně průměrně 20 litrů mléka, na tenhle výkon potřebuje větší zahradní bazén vody. A příští den druhý bazén. Ano, kdyby jsme vyvraždili převážnou část krav, prasat, ovcí, koz a slepic, tak by se přírodě nepochybně ulevilo. Ale pochybuji, že by to vydrželo nadlouho. Koneckonců hlas vypravěče sám říká, že živit velkého savce rostlinou stravou je strašně náročné. Příklady vyznavačů raw stravy pojídajících osm kilogramů ovoce a zeleniny denně, nebo frutariánů s jejich spotřebou 200 kilogramů zeleniny týdně "..... doma mám čtyři ledničky a salát nejím z talíře ale z kýble" jsou sice zajímavé, ale nějak se z nich vytratila ta ekologická nenáročnost. Pak už asi nezbude, než se živit pránou. Á propos, pokud ekologické organizace zamlčují náročnost živočišné výroby z důvodu kontroverznosti tématu, co teprve fakt, že značnou část vody a masa spotřebuje téměř 600 miliónů domácích koček a téměř 400 miliónů psů. Ale vysvětlujte lidem, že pro dobro planety musí vybít i je. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama