Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Film na způsob ''The Human Race'', ovšem o trochu horší. Rozdíl je v tom, že se tohle odehrává v jakémsi uzavřeném prostoru a nemá to takovou atmosféru. Mrtvých je hodně, ale úmrtí jsou všechna stejná (zásah bleskem, bez gore) a i tady platí pravidlo, že přežije pouze jeden. Nechybí zastoupení všech věkových skupin, národností, povolání, zdravých i nemocných.. Když pochopili jak to vše funguje, a že mohou rozhodnout o tom, kdo přežije, došlo na klasické psychologické dohady, kdo si to zaslouží víc a podobně. Závěr byl také horší než ''The Human Race'' a tak jednu hvězdu srážím. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný kolotoč ľudských vlastností, charakteru a taktiky prežitia kde hrá hlavnú úlohu psychológia postáv a tiež jej využitie proti iným s cieľom zachrániť sám seba. 50 ľudí sa ocitne v miestnosti s tajomným kruhom, ktorý každé dve minúty jedného z nich zabije. Vybrať si kto to bude si môžu samotní nešťastníci. Musím uznať, námet parádny, to isté môžem povedať aj o dialógoch medzi postavami. Si predstavte film, v ktorom ľudia celý čas len stoja, nehýbu sa, pričom to jediné čo môžu je viesť ústnu komunikáciu, ale aj napriek tejto celkovej statike snímok nenudí a baví celý čas. Škoda, že sa nepopracovalo trocha viac na scifi pozadí a tajomnejšej atmosfére s nejakým tým vysvetlením na záver, film by tak dostal ďalší rozmer. 69/100 ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Konec jsem totálně nepobral. Nedávalo mi to pak smysl. Chvílemi zábavné. Hlavně, jak uvažovali, koho vyřadí. Lidi dokážou být krutí a debilní. Kdyby pointa byla jasná a normální, bylo by to záživnější. (třeba jako že ten "blesk" je doopravdy nezabije, jen to tak vypadá, jen je paralyzuje - a na konci - toto není spoiler - jen moje představa "lepšího scénáře" - budou chtít ti zbývající eliminovat těhotnou ženskou, blesk se zablokuje, a schytaj to ti ostatní - na konci vyjde najevo, že jsou všichni živí a že emzáci si váží života více než my - lidé), a to je taky záměr této zvrácené hry (výzkumu), jak zaznělo ve snímku, že zkoumají, jaké máme hodnoty - nechat do těhotný ženský našít blesk, to může jen totální ..... ! Takže by ve výsledku vyšlo najevo, jak jsme krutá a hnusná entita. Někdy se vážně stydím, že jsem člověk - jako živočišný druh. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jedna parádna, napínavá jazda cez rôzne ľudské charaktery. Milujem filmy, ktoré sa zaoberajú akýmikoľvek morálnymi dilemami a Circle nám ich servíruje v jednom šate hneď niekoľko. Neočakávajte žiadne násilné, či akčné scény. Circle je totiž sofistikovaná záležitosť, ktorá sa primárne zameriava na psychológiu postáv, ich možný rozklad alebo rozvoj pod vplyvom vypätej situácie a snahy zachrániť sa. Nechcem veľmi spoilerovať, ale obrovský plusový bod za to, ako to v konečnom dôsledku dopadlo a v danom kontexte mi srdce žiada položiť dosť konkrétnu otázku, a teda "Ako by ste sa zachovali VY?" ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama