Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Dřív než si uvědomíte, o čem vlastně Circle je, jste v půlce stopáže a už máte favority, kterým přejete zůstat až do konce. Ne, že by bylo lehké si v té tuně nesympatických postav někoho vybrat. Zezačátku mě šíleně otravoval už předem jasný fakt, že kamera se nejspíš mimo tmavou místnost nehne a těšil mě alespoň fakt, že režiséři příliš investovat nemuseli. Nemůžu ale říct, že mi za ty malé prachy udělaly velkou radost. Je pravda, že dokázali vybudovat napětí a zvědavost, ale finále mi dost zkazilo dojem. Největší problém byl ale asi určitě v klišovitých postavách, které si jely své dramatické "nečekané" dialogy a narušily tak celkovou uvěřitelnost. Jako celovečerní debut režisérského dua to ale beru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Horor je to minimálne, skôr triler/dráma so sci-fi prvkami, ktorý sa s výnimkou poslednej scény odohráva celý v 1 miestnosti. Circle ťahá nahor originálny námet, pri ktorom vám určite bude vŕtať hlavou ako by ste sa zachovali v danej situácii vy, poprípade vaši známi. Niektoré dialógy a rozhodnutia postáv vyzerajú možno na prvý pohľad nelogicky či neprimerane okolnostiam. Na druhej strane ktovie, ako by sa ľudia v podobnej situácii kedy im ide o život zachovali, takže toto negatívum ktoré spomínajú mnohí užívatelia som dokázal prehrýzť. Herecky sa tu striedajú slabšie výkony s lepšími a mám silné podozrenie že niektorí herci sú amatéri. Záver časť vecí objasní, no zároveň vyvoláva aj množstvo ďalších otázok. Dvojke z otvoreného sveta a s odpoveďami na tieto otázky by som sa nebránil. Celkovo ak prihliadneme na fakt, že ide o režijný debut tvorcov, vlastne vôbec nie zlé. 55% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, nadhodnocuji, objektivně by to bylo "jen" za silné 4*, protože tomu chybí pořádný a hlavně promyšlený konec (ale pořád lepší nějaký konec než žádný konec), ale jinak jsem byl nadšený. Na klony Saw a Kostky mám strašnou slabost a povede se jich fakt jen zatraceně málo. Navíc Saw se mi nikdy nelíbilo, takže jsem rád, když ten klon má blíž Kostce, protože ta mi přijde geniální. A všechny ty fakt povedené klony bych dokázal napočítat na prstu jedné ruky - Exam, Úniková hra... a to je asi tak všechno, ten zbytek buď ujde (a toho taky moc není) a nebo stojí za prd. Circle se snaží o totální šílenost - rozehrát a aspoň základně (a přitom uvěřitelně) načrtnout 50 postav, které se ocitli v divném kruhu, co 2 minuty někdo zemře a nikdo neví, co s tím dělat. Pravda, takových 15 postav je jen křoví, co zemře, protože prostě muselo (a naštvalo mě, že hnedka na začátku šli ti nejstarší, což je takové klasické otravné klišé těchto filmů, JENŽE... nebudu spoilerovat), ale u těch zbylých 35 postav nám tu nějak představeno je, více či méně. Nebo aspoň výrazněji zasáhnou do děje, když už nic jiného. A ačkoli by se dalo hádat o tom, jestli jsou představené dostatečně, tak musím říct, že u takového filmu, který navíc trvá hodinu a půl, většina postav byla představená určitě dostatečně. Z široké škály všemožných lidí se tu určitě najde někdo, komu budete fandit. A jsou tu samozřejmě i ti, u kterých doufáte, že je ten blesk hnedka zasáhne. Do toho všeho se to snaží co nejrealističtěji odhadnout jejich proměnlivé chování a názory (+ nějaké případné "taktiky", v určité části to vypadalo jako krutá verze Survivoru) v dané situaci a i když to ze začátku krapet skřípalo a i pak by se dalo pár drobností vyčítat, podle mě se to tomu film daří docela dobře. Přece jenom, je to minimalistické jak sviňa, na postavách a dialozích to stojí a padá především (přičemž postav je tu hodně), ale funguje to fakt docela solidně. Navíc takhle napnutý jsem u žádného filmu (kór hororu!) sakra dlouho nebyl. Tady jsem fakt nedokázal odtrhnout oči od obrazovky od první do poslední vteřiny. A to je co říct. Do toho ta hudba co tu hraje, hlavně ta před eliminací, ta tomu vytvořila tak strašně silnou atmosféru, že jsem až čuměl. Doslova. Nechci to moc přechvalovat, ale já mám na tyhle klony Saw/Kostky strašnou slabost a takhle nadšený jsem byl naposledy snad jen u Exam. A to už je pár let zpátky co jsem to viděl, pokud se nemýlím. Navíc takhle povedený film svého druhu jsem hledal zatraceně dlouho, ani už jsem nevěřil, že ještě někdy takový uvidím. Circle mi to splnilo. Hodně mi to splnilo. Takže těch slabých 5* dám moc rád. Fakt mě to odrovnalo a bude to ve mě, jak se říká, rezonovat ještě nějakou dobu. Slabých 5* ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Konec jsem totálně nepobral. Nedávalo mi to pak smysl. Chvílemi zábavné. Hlavně, jak uvažovali, koho vyřadí. Lidi dokážou být krutí a debilní. Kdyby pointa byla jasná a normální, bylo by to záživnější. (třeba jako že ten "blesk" je doopravdy nezabije, jen to tak vypadá, jen je paralyzuje - a na konci - toto není spoiler - jen moje představa "lepšího scénáře" - budou chtít ti zbývající eliminovat těhotnou ženskou, blesk se zablokuje, a schytaj to ti ostatní - na konci vyjde najevo, že jsou všichni živí a že emzáci si váží života více než my - lidé), a to je taky záměr této zvrácené hry (výzkumu), jak zaznělo ve snímku, že zkoumají, jaké máme hodnoty - nechat do těhotný ženský našít blesk, to může jen totální ..... ! Takže by ve výsledku vyšlo najevo, jak jsme krutá a hnusná entita. Někdy se vážně stydím, že jsem člověk - jako živočišný druh. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama