Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že to bude na odpad, postupně to ale začalo pěkně ubíhat. Není to nic extra, ale je to poměrně zajímavá a rychle odsýpající jednohubka, která se zvládá otírat o spoustu problémů dnešní společnosti (od rasismus, přes xenofobii až po konflikt stáří vs mládí). Škoda jen, že klouže víceméně jen tak po povrchu a nezabředává hlouběji ani do postav ani do těchto problémů, protože jelikož není čas. Dialogové ztvárnění bez jakékoliv akce občas nudí, avšak je tu spousta prostoru pro nečekané zvraty, především finální plot twist byl senzační. Myslím, že jde rozhodně o kvalitní filmový debut, který měl sice o něco větší potenciál, ale stále se dá označit za celkem zdařilý. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

Reklama

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jedna parádna, napínavá jazda cez rôzne ľudské charaktery. Milujem filmy, ktoré sa zaoberajú akýmikoľvek morálnymi dilemami a Circle nám ich servíruje v jednom šate hneď niekoľko. Neočakávajte žiadne násilné, či akčné scény. Circle je totiž sofistikovaná záležitosť, ktorá sa primárne zameriava na psychológiu postáv, ich možný rozklad alebo rozvoj pod vplyvom vypätej situácie a snahy zachrániť sa. Nechcem veľmi spoilerovať, ale obrovský plusový bod za to, ako to v konečnom dôsledku dopadlo a v danom kontexte mi srdce žiada položiť dosť konkrétnu otázku, a teda "Ako by ste sa zachovali VY?" ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oba tvůrci zaslouží respekt za to, jak se s danou látkou při svém debutu vypořádali. Nicméně film mouchy má a není jich zrovna málo. Tím nejviditelnějším mínusem jsou asi dialogy. Ono zvládnout takové množství neustále mluvících lidí by dělalo problém i ostřílenějším filmařům a tady to, zejména v první polovině filmu, dost často vázlo a pevnou půdu pod nohama film získal až ve chvíli, kdy byla víc než polovina lidí eliminována. Na druhou stranu pak jsem se bavil víc než dobře. Pak tu máme postavy, které jsou strašně čitelné, typologicky až příliš vyhraněné a moc nefunguje psychologie. Je tu sice snaha krosit lidi, u kterých by jste to nečekali a naopak nechávat naživu ty, kteří by zasloužili vraždu, smrt, zabití mezi prvními, ale nevysvětlují se motivy, které k tomu vedou. Podle mě by bylo mnohem účinnější postavit do místností partu lidí, dát jim hrubé náčrty postav a nechat je improvizovat. Co se herců týče, tak žádná sláva, nicméně ani propadák. Každopádně i když to vypadá, že víc haním, než chválím, hodnotím mírně nadprůměrně, protože i přes zmíněná negativa film nabídl pár silných momentů a udržoval si celkem solidní tempo i přesto, že se děj ani na chvilku nehnul z jedné cimry, pokud nepočítám samotný konec. Jsem zvědav, co Hann s Miscionem nabídnou příště. Začali slibně. 60% ()

peiton odpad!

všechny recenze uživatele

Čo to ako malo do prdele znamenať?Snímka nemala žiadny význam či uspokojivý záver.Divák netrpezlivo čaká..trpí,trpí a trpí cez všetky tie siahlodlhé psychologické žvásty,dedukcie a hádky,ktoré na seba pľujú protagonisti po celú tú dlhú dobu ako len snímka dlhá môže byť a aj tak sa nedočká aspoň odmeny v podobe uspokojivého vysvetlenia a v samotnom závere navyše vyvstáva viac otázok ako odpovedí.A ja sa pýtam prečo??!! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno