Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

venison 

všechny recenze uživatele

Když se chytne produkce HBO nějakého tématu a pokud je to ke všemu životopis někoho velkého, tak už vím dopředu, že film musí být naprosto perfektní :-D Ačkoliv se jedná o příběh zasazen do nepříliš blízké minulosti, rozhodně moderním stylem natáčení netrpěl. Hoc pěkné „technické“ a zpomalené záběry. Adrien Brody se pro roli velkého únikáře vyloženě narodil. Pustila jsem si oba díly najednou a ani na vteřinu jsem se nenudila. Dobrá práce! ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Úžasná miniséria životopisu najuznávanejšieho iluzionistu ma nielenže nesklamala ale veľmi prekvapila. Žiadne hluché miesta, vhodné aj pre slabších myslivcov ale jediné čo tu miestami chýba a v Prestige, Illusionist a now you see me nechýbalo je práca a chémia medzi postavami, tu to bolo dosť nepresvedčivé ale na to že to je miniseriál tak to pôsobí až veľmi filmovo, hlavne prvý diel, ten je takmer dokonalý a druhý diel je o trošku slabší. 1 diel (100%) 2 diel (86%) ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Ruka HBO je tu v dobrém slova smyslu opravdu znát, tím spíš je pak škoda, že je film na dvě části. To mu asi nejvíc škodí, protože v důsledku rozdělení zbytečně vznikají hluché i naopak uspěchané pasáže. Buď bych z toho udělala normální film pro kinodistribuci, což by mu mohlo vynést pár zasloužených nominací, (ale pár věcí by se muselo vypustit), nebo minisérii, kde by se vše mohlo odvyprávět v dobře padnoucím tempu. 8/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Na tuhle dvoudílnou televizní jednohubku jsem se velmi těšil. Eskamotérské kousky maestra Houdiniho jsou mému srdci blízké a byl jsem připraven, že si doplním další strhující střípky z jeho života. K mému zklamání však tvůrci zvolili zcela odlišný způsob uchopení biografie než jsem očekával. Překotné vyprávění v akčním stylu a rychlých prostřizích mi k dobové látce ze sklonku 19. století vůbec nesedí. K tomu se váže i použití nesmyslně přepáleného hudebního doprovodu nebo dokola se opakující digitální záběry Houdiniho útrob. Vypadá to spíše jako excentrický portrét jednoho z těch moderních čáryfuků pro dnešní publikum než psychologická sonda do nitra jednoho z největších iluzionistů historie. No nic, nevadí, zapomeneme. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Dvou-dílný film, který nám představuje snad nejslavnějšího kouzelníka všech dob Harryho Houdiniho. První část ukazuje celý jeho život, od počátku své kariéry až po svůj vrchol slávy, díky čemuž se stal tak obdivovanou osobností po celém světě. Tento díl se mi líbil rozhodně víc než ten následující. Tady vidíme všechny jeho brilantní ůtěky a kousky, které se zapsali do historie. Naopak v té druhé části, sice provádí další své mystrné triky, ale už ne v takové míře. SPOILERPozději se zaměřuje pouze na to, aby se nějakým způsobem dokázal spojit se svoji zemřelou matku, a tím poodhaluje podvodníky, kteří to s ním zkouší. KONEC SPOILERU. Jinak celé to působí dobrým dojmem, Adrien Brody hraje docela slušně a i ostatní herci se k němu přibližují. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)
  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)

Reklama

Reklama