Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Při sledování animovaný sekvence jsem se přistihnul, jak mi na hubě naskakuje blaženej úsměv, že konečně sleduju něco, čehož potenciál neni úplně zabitej... No a když ona scéna skončila, bylo to zase ve sračkách! Krampus není sice vůbec špatnym filmem a díky nadsázce a vstřícný věkový přístupnosti navozuje rodinnou hrůzo-zábavu jako před lety třeba Gremlini, tuctový provedení a v podstatě nulová vize tvůrců ale celej potenciál naprosto utápí a ten pokus o nastolení novodobý vánoční klasiky tak přichází vniveč. Atmosféra mohla bejt rozhodně víc procítěná, stejně jako násilí mohlo bejt brutálně krvavý a příběh klidně skrze animaci víc rozvedenej. Takhle je to jenom - vzhledem k rozpočtu - sice technicky skvěle natočená pohádka, ale bez jakýchkoliv tvůrčích ambicí. Přitom řada momentů je vyloženě parádních. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krampus není takový, jakého jsem si ho při ohlášení projektu vysnil, a ani v rámci toho, jaký je, se mu bohužel nepodařilo dosáhnout úplně TOP příček. Což ovšem neznamená, že by to byl špatný film. Dougherty tentokrát udělal pro Vánoce to samé, co před pár lety pro Halloween - natočil příjemnou, atmosférickou hororovou komedii, v níž v jednotlivých sekvencích funguje jak humor, tak strach a napětí. Jen to prostě není v žádném ohledu úplně ultimátní. A kdyby bývalo zůstalo pouze u Krampuse a jeho družiny elfů, bylo by to imho lepší. Oživlé dárky jsou ještě jakž takž cool, ale zákeřné oživlé perníčky už notně přes čáru. A také mě dost zaskočilo, jak rychle to šlo v závěru. Snad víc než půlka všech postav je najednou dost nezajímavě redukována během asi dvou minut, až to na mě působilo, jako kdyby se jich tvůrci už mocí mermo chtěli zbavit a nechtělo se jim psát dalších dvacet minut scénáře. 70 % a dal bych si na vážno pojatej německej alpskej prequel. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hned po zhlédnutí traileru ve mně Krampus vzbudil velká očekávání, ale všichni víme, že upoutávky jsou hodně na efekt, takže člověk musí jít do kina, aby se přesvědčil o kvalitách filmu na vlastní oči. Musím říct, že se mi dostalo velice dobrého vánočního snímku s nezapomenutelnou atmosférou, který se ve výsledku ani moc nerovnal očekávání, která vyvolal trailer, což ale vůbec nebylo na škodu. Krampus rozhodně není typicky děsivým hororem s množstvím lekaček, duchů a krve. Jde spíš o jakousi černou komedii, která zanechá v divákovi pocit, že Vánoce mohou být úplně vším ... jenom ne "svátky klidu a míru", o čemž se na vlastní krk přesvědčili i všechny postavy ve filmu. Zaujaly mě masky a ztvárnění všech příšerek včetně děsivého pekelníka a vedle toho musím ocenit nápadité vložení animovaného minipříběhu, který osvětloval Krampusův příběh. Rovněž jsem jako germanista plesal radostí nad německou (nebo rakousko, kdo ví) bábinkou, která se mi vedle rázné tetičky líbila ze všech postav nejvíce. Zkrátka solidně natočená vánoční hororová komedie, která mi dlouho zůstane na mysli díky výše zmíněným přednostem a v neposlední řadě též díky naprosto nečekanému konci, který ve mně nechal dosti nepříjemný pocit - co všechno vlastně může způsobit ztráta víry a naděje (zde ve fantaskním a krutém měřítku). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vianoce mám veľmi rád. Sú to krásne sviatky. Každý rok sa snažím si ich užiť naplno. A viete čo mám ešte rád? No predsa filmové horrory. Takže keď sa tieto dva elementy spoja v jednom snímku, vždy ma to poteší. Páčia sa mi vianočné horrory, dá sa pri nich dobre pobaviť. Presne tak to bolo i v prípade amerického filmu "Krampus: Choď do čerta", ktorý v roku 2015 podľa vlastného scénara natočil režisér Michael Dougherty. Démonický Krampus a jeho pekelní pomocníci ma príjemne postrašili. **** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krampus ako postava je vizuálne veľmi pekne spracovaný, točilo sa to na Novom Zélande a tak postavu pekelníka dostala na starosť Weta Workshop Petra Jacksona. No a to je tak všetko, úvod a pár scén je celkom zaujímavých, ale čím viac sa to blíži k finále, tým je to väčšia divočina pritiahnutá za vlasy. Škoda, nápad bol celkom dobrý. 50% - 2* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • V jednom ze záběrů je vidět mobilní verze počítačové hry "Dead Space". (Korbitch)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama