Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5. Miestami až hypnoticky pomalý western, vzdialene asociujúci High Noon, nie ani tak svojou kvalitou, ako príbehom a postupnom gradáciou, vrcholiacou dosť podarenou prestrelkou. Celé je to tak trochu naivné, príbeh o dvoch statočných môže byť pre niekoho príliš jednoduchý, ale každopádne ako oddychovka tento film funguje naozaj veľmi dobre...Oceňujem aj krásnu scenériu a kameru. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nic zvláštního jsem nečekal a také jsem se ničeho zvláštního nedočkal. Western, takový poněkud netypický, dlouho se rozehrává, ale závěrečná přestřelka za to celkem stojí...Film nese zvláštní atmosféru, jsou zde relativně dobře prokresleny charaktery hlavních postav. Co mi trošičku vadilo byl samotný závěr - happy endu jsem se nebál, ovšem tento mi přišel až příliš... Menší chybička, která se ovšem vyskytuje ve více filmech: všimněte si, že Charley (Kevin Costner) dokáže z revolveru na šest ran vypálit 11krát! ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Costner není Eastwood a Krajina střelců nejsou Nesmiřitelní. Tanec s vlky je ten tam a dozvuky Postmana jsou stále silnější. Krajina střelců není ani dobrý film, ani dobrý western. Kýčovité obrázky a ještě horší dialogy dobrý požitek jednoduše nevykouzlí. Robert Duvall je zde jenom karikaturou Roberta Duvalla, zejména když se snaží nějak překoktat ty hloupé repliky, které byli opsány z muzea scénáristických klišé. To, že se to táhne, mi vůbec nevadilo, ale ta do očí bijící slaboduchost celého filmu mi vháněla úsměv do tváře. Ovšem čím Costner překvapil, tak to je naprosto brilantní závěrečná přestřelka, která mi dočista vytřela zrak, a věřte, že je tak dobrá, že bych si těch 110 minut utrpení pustil znovu, jenom abych ji mohl vidět znova. Tak syrově realistickou a nekompromisní scénu bych na závěr nečekal. Ten pocit skvělého zážitku však bevydržel dlouho a Costner opět dokázal, proč vlastně natočil špatný film. Díky natahovanému konci a plakátovým charakterům zadupal tu onu naději na dobrý závěr. To už opravdu western nepatří do nového tisíciletí? Ne, to jenom Kevin Costner natočil hloupoučký western, kterých vzniklo hromada. Promarněná šance. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu skvělej. Prostřední pasáž, kde hrdinové pořád dokola vysvětlují co že se to stalo Cvrčkovi mě už opravdu neskonale štvala, stejně jako, že naši hrdinové zachránili někomu štěně. Také se neustále odhodlávají na závěrečnou bitku. Ta alespoň nakonec stojí za to, i když je dosti nepřehledná. Bohužel to musím napsat, ale Clintovi Nesmiřitelní byli někde jinde. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Madam, možno to neviete, ale na svete sú veci, čo chlapa zničia viac, ako smrť.“ Týmto sa Kevinovi Costnerovi ospravedlňujem za to, že som ho po POSLOVI BUDÚCNOSTI nazval hlupákom. Takmer som pochoval filmára, ktorý stále má čo povedať. Ako režisér odviedol na KRAJINE STRELCOV kus poctivej chlapskej (aby som sa teda vyjadroval slovami, aké má tento "100%-ný samec" rád) práce a ako herec si so starým vlkom Robertom Duvallom (AKO ZABIŤ VTÁČIKA, NOVINY, Tom Hagen z KRSTNÝCH OTCOV) výborne padol do noty. Rovnako kvalitná je finálna prestrelka... jediná v 139-minútovom filme (zato výstrely v nej trieskajú tak hlasno, ako sa na western a realitu patrí). Pravdaže, ženy sú bezbrannéy, šerifovia skorumpovaní a kovboji hrdí, je to celé jedno veľké klišé, ale netrápilo ma to, keďže to bolo tak príjemne obyčajne, pravdivo a až meditačne zrežírované. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Skladatel Michael Kamen, který zemřel tři měsíce po premiéře filmu, složil také hudbu k X-Men, sérii Smrtonostná zbraň či sci-fi Brazil, a spolupracoval také s Metallicou a Ericem Claptonem. (imro)
  • Tig není jen jméno psa, který se objevuje ve filmu, ale také název společnosti, která film produkovala. (imro)
  • Kvůli Krajině střelců se Costner zřekl role hlavního záporáka v Tarantinově Kill Bill. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama