Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem plně nepochopila důvod remake. Pokud je nějaký film dobrý a úspěšný, proč někdo cítí potřebu natočit ho znovu? Zde se stejným názvem a pouze s kosmetickými úpravami. Osobně mě nebaví dívat se na něco, u čeho vím, jak to dopadne. Zcela mizí moment překvapení, což je zde zcela zásadní. Proto nedokážu lépe ohodnotit. Kdo neviděl původní film z roku 2009, může být mnohem spokojenější. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou mi neskúšajte tvrdiť, že ste dopredu celý príbeh vedeli odhadnúť. Možno v prípade, že ste videli originálny film (ktorý je nepoznám). Pre mňa to bolo zaujímavé sledovať, len občas ma rušili niektoré flashbacky. Myslím si, že keby film takto neskákal, tak by ma to chytilo viac. Ale teraz k pozitívam. Julia Roberts, Nicole Kdiman a Chiwetel Ejiofor sú v tomto filme vynikajúci. Sú dobrou trojicou na riešenie prípadu. A plus trošku pomáha aj dobrý Dean Norris. Scénka, kde Jess plače nad svojou dcérou mi skutočne vohnala slzy do očí a to napriek tomu, že časť z nej už sme mali možnosť vidieť aj v traileri. Rovnako vynikajúca je aj scénka výsluchu mladého Marzina, ktorá skutočne má v sebe skvelú dávku vynaliezavosti ale aj napätia. Plus Alfred Molina ako Morales... povedzme si, že to čo má vo svojom priezvisku mu chýba najviac. Záver je vskutku prekvapivý vo filme sú skvelé zvraty a veľmi dobre vyprofilované postavy. A jednanie každého je absolútne pochopiteľné. Plus okrem iného ešte aj výborne stvárnený pocit viny. Ostal som prekvapený, že film mal trošku iný smer ako som čakal, no na druhú stranu je to len dobre. "The Secret In Their Eyes" je podľa mňa dobrou filmovou voľbou na túto zimu. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem syrový, napínavý a vyhrocený thriller a dostala jsem ospalé vyprávění ze zákulisí FBI, které je především postaveno na politikaření.. Julia Roberts hraje zlomenou matku, prosto má pouze na pár scénách, i když závěrečná zápletka je na ní postavena. Nicole Kidman (ne)dodává "Tajemství jejich očí" chladný sex-appel.. Nejlépe si herecky stojí asi Chiwetel Ejiofor, který vlažný scénář bohužel jiskrou naplnit nedokáže. Lehce odfláknuto, i když šťáva se z toho snadno vymačkat dala.. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Argentinský originál jsem měl kdysi v TOP 10. Amerického remaku jsem se obával a dlouho jsem ho odkládal. Obavy byly na místě. Argentinu si musím pustit ještě jednou. Vznikla před sedmi lety, viděl jsem ji někdy v té době, pamatuju si z ní jen ten celkový výborný dojem a v podstatě žádné jednotlivosti. Verze made in USA mi nesedla zejména proto, že: 1. jsem těžce nesl pohled na ikony ženské krásy z dob mého mládí v této jejich podobě. Z obou jsou starý báby, Julia je doslova strašidelná. 2. nevěřím na náhody typu hledáme kluka, kterej má rád koně- zajdeme k první stáji a ejhle- je tam. Zabodujeme i v případě baseballu- najdeme ho mezi odhadem sto tisíci lidmi. A přijde i do hospody, o které jsme si mysleli, že by do ní měl přijít. 3. pletly se mi ty 2 časové roviny. Tím spíš, že se mi třeba současná, o 13 let starší Nicole líbila víc než ta její rádoby omlazená verze. 4. nevěřím na kulhající policajty v uniformě, nebo na chlapy, co si při kopání hrobu nesundají vlněný sako. Nevěřím na ilegální domovní prohlídky, ze kterých vzejde krádež komiksu. Nevěřím na to, že by v sobě měl ten komiks ukrývat závažná poselství. Nevěřím tomuhle filmu a nevěřím, že by měl být dobrý. Pro mě tedy nebyl. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nám nějak rozmohl takový nepěkný zlá věc nešvar a to obsazovat poměrně zvučná jména do příšerně laciných a profláknutých filmů.Scénář opět působí jako laciná televizní variace na xtý díl kriminálky Las Vegas a podobný televizní žumpy.Scénář nehodný jmen jako Roberts či Kidman a to i přes fakt, že jsem tyhle dvě herečky neměl nikdy v lásce a jejich dobré filmy bych spočítal na prstech jedný ruky...a to obou těchto hereckých ''hvězd''.Celý film se prakticky jenom mluví a vyšetřování celýho toho případu vlastně nedává vůbec smysl.Ejioforova postava je tu neskutečný trubec a chudák, který vlastně jen unyle přicmrndává slavnější ženské dvojici.Robertsový jsem nevěřil jedinou repliku, jediný výraz jejího zoufale ošklivého obličeje.Pointa filmu vás posadí na prdel a jak je sice možná nepředvídatelná, tak udělá ze všech zůčastněných naprosté čuráky, ze všech včetně diváků, že ste se na to 111 minut dívali jen ze setrvačnosti, aby ste teda jako prostě zjistili jak to je, jenže když to zjistíte chcete všechny tvůrce postřílet.50%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli časovému harmonogramu hlavných aktérov sa natáčanie filmu presunulo z mesta Boston do Kalifornie. (MikaelSVK)
  • Keď je Ray (Chiwetel Ejiofor) v stajniach, nemá v brade šediny, ako v ostatných scénach odohrávajúcich sa v prítomnosti. (Astonko)

Reklama

Reklama