Reklama

Reklama

The Night of the Doctor

Krátkometrážní / Dobrodružný / Drama / Rodinný / Sci-Fi
Velká Británie, 2013, 7 min

Vesmírná loď je blízko havárie, když se objeví Doktor (Paul McGann) a chce pomoci. Tentokrát zde však není příliš vítán. (jh666)

Recenze (14)

Petike 

všechny recenze uživatele

Najlepší minidiel v novodobých dejinách seriálu. Stručné, ale s výbornou, k záveru veľmi melancholickou atmosférou. Doteraz si jasne pamätám, ako som ho prvýkrát pozeral v polovici novembra 2013, keď ho z ničoho nič BBC uverejnila (tí starí lišiaci). :-) Je otázne, či Paula ešte niekedy uvidíme v televíznom stvárnení Doktora (v rozhlasovom má zato slušný katalóg), ale tento diel napriek svojej krátkosti predstavuje dôležitý krok vo vyplnení bieleho miesta v dejinách seriálu: Klasická éra tu konečne priamo odovzdáva štafetu tej novodobej. McGannov ôsmy Doktor je na niečo také nanajvýš logickým prostredníkom. Navyše sa nám tu v duchu "vráťme sa ku klasike", ktorý panuje od siedmej série, vracia späť na obrazovky Karn, a z nových postáv sa tu prvýkrát objavuje Higginsovej Ohila (ktorá milo prekvapí svojím návratom v deviatej sérii o dva roky neskôr). ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

No, je to takové loviště odkazů, pro které je šest minut až trestuhodně svazující, a z něhož mají užitek pouze trochu obeznámenější diváci. A z Johna Hurta tam opravdu mnoho nebylo. Ale za „audio-doktora“, který se po dlouhé době opět dostal na obrazovky, a za to, že kraťas byl opravdu zajímavý, 82%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální záležitost, tohle se Moffatovi nehorázně povedlo. Přesně tohle mělo být součástí The Day of the Doctor, ale takhle samostatně je to možná ještě lepší. Otázka jedné regenerace navíc je fantasticky vyřešena a speciál s tímto kouskem hned působí mnohem lépe (ano, jde to). Jeden z nejlepších Doktorových příběhů a zároveň jedna z nejlepších Stevenových prací. Trojúhelník McGann - Hurt - Eccleston vám po tomto kraťasu bude dávat hned větší smysl. 100% a skvělé intro. ()

Cybershot 

všechny recenze uživatele

Mini epizóda The Night of the Doctor bola pre celý vesmír seriálu Doctor Who zúfalo dôležitá pretože nikto popravde nevidel 8. Doktora (Paul McGann) regenerovať a v tejto epizóde sa konečne dozvieme čo bolo príčinou regenerácie 8. Doktora do Doktora vojny (John Hurt) ktorý bol dôležitý k doplnení príbehu do známeho filmu ktorý vyšiel na 50. výročie seriálu Doctor Who - The day of the Doctor kde John Hurt hral veľkú rolu. Tento seriál ma donútil trochu nazrieť do predchádzajúceho seriálu opäť s menom Doctor Who ktorý obsahuje obrovské množstvo klasických epizod a kompletnú históru Doktora ako samého. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Poslední slova osmého doktora (Paul Mcgann) před přeměnou byly "Physician, heal thyself", v překladu „Lékaři, uzdrav se sám". Fráze je narážkou na pasáž v "Bibli" v evangeliu Lukáš 4:23, která přesně vystihuje aktuální situaci. (P. J. D.)
  • Starý Doktor je ve skutečnosti osmým doktorem v jiné podobě. Lze to poznat podle toho, že má červený sonický šroubovák, jaký měl právě osmý doktor (Paul McGann) ve filmu Doctor Who (1996). (P. J. D.)

Reklama

Reklama