Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Magdu (Penélope Cruz) potká v krátké době několik životních tragédií, nesrazí ji to na kolena. Naopak získá novou chuť do života a uvědomí si, jak důležité jsou vztahy k těm nejbližším – desetiletému synovi i novému muži, který jí náhle vstoupí do života (Luis Tosar). Drama Julia Medema, jednoho z nejvýraznějších španělských tvůrců současnosti, ukazuje Magdu jako ženu silnou a milující, která i v těch nejtěžších chvílích dokáže brát věci s nadhledem. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (70)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Určite rozporuplný snímok. Na jednej strane dej poňatý pomerne citlivo, až sa vám chce plakať, no na strane druhej sa vám chce aj smiať, lebo niektoré dejové linky a správanie postáv má na hony ďaleko od reality a v skutočnosti by to takto nefungovalo ani keby gaštany padali. Každopádne výkon Penelope Cruz klasicky dobrý. Taký priemerný snímok už okukaného námetu. 50 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Smutný a blbě koukatelný film. Takové trochu laciné dramátko o skvělé ženské, která i rakovinu v posledním stádiu zvládne bez mračení, bolesti, a HLAVNĚ utišujících léků, aby SPOILER: stihla odnosit dítě, které ulovila s Luisem Tosarem. Ten od dob Bolševikovy slabiny velmi zestárl. Obrazově je to působivé (bílá v kombinaci s barvami), moc zajimavá byla i technika prostřihů dvou časově nepříliš vzdálených scén, neustále prolínaných. Ten příběh ale, námět a rozuzlení moc pěkné nejsou, ani umělecky, ani lidsky. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Úplně jiný Medem, než jakého jsem doposud znal. Natočit film o smutných či tragických událostech není jednoduché. Je dobré, aby divák nebyl příliš citově vydírán. Bohužel se to tu občas přihodilo a neubránilo se to ani jisté kýčovitosti. Přesto děj má co nabídnout a závěr přes všechnu smůlu, která hrdiny stíhá vyznívá pozitivně a optimisticky. Penelope - výborná! ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Naozaj som ani necakala, ze film sa mi bude tak pacit. Videla som ho v ramci mini europskeho filmoveho festivalu v Cinemaxe a zo vsetkych filmov, ma prave Ma ma najviac zaujal a chytil za srdce. Herecky vykon Penelope Cruz bol fantasticky, mozno aj hodny nominacie na Oscara. Velmi putavo a zaujimavo vyrozpravany pribeh mladej zeny matky, ktora sa dostane do naozaj tazkej priam neriesitelnej situacie, ale zrazu zivot ju niecim milo prekvapi a ona nestraca nadej. Niektore momenty tam boli mozno nerealne, ale to neriesim. Film je venovany zenam a ako zena ho odporucam dalej. Davam 80%. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bezesporu výborný film. Jestliže část komentářů hovoří o tom, že zejména průběh chemoterapie i konečné fáze rakoviny nebyl vykreslen příliš realisticky, musím k tomu podotknout, že autorovi šlo ve filmu o něco zcela jiného. Samozřejmě, jako u většiny filmů bychom mohli vytknout i jistou nereálnost příběhu, střetnutí tří osudů - Magdina karcinomu, Albertově ztrátě rodiny a lékařově touze po dceři - bylo trošku náhodné, ale měl-li být příběh skutečně nosný a diváka zaujmout, bylo to prokombinováno slušně. Hlavně ovšem výborné herecké výkony s Cruzovou na čele; ohromně by mě zajímalo, jak se nakamuflovaly ty plastiky, holohlavost a těhotenství. Nádherná hudba a zvláště ta závěrečná píseň věnovaná na pláži Magdě - po její smrti ji zpívali všichni tři mužští a musel jsem slzu uronit. A ještě jedno - k neobyčejné poetice filmu přispěly pohledy no nitra lidského těla, zvlášť tu bušící srdce, to mě taky dostávalo. Nelze jinak než pět hvězdiček. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Magda (Penélope Cruz) si v jedné scéně dá za levé ucho červenou květinu. To se dá chápat jako jasný odkaz na film (a především plakát) filmu Pedra Almodóvara Volver (2006), ve kterém hraje Penélope Cruz taktéž hlavní představitelku. (poz3n)
  • Scénář napsal Julio Medem již osm let před natočením filmu. K jeho realizaci došlo až když ho Penélope Cruz (Magda) oslovila s nápadem na spolupráci. (peeteno78)
  • Natáčení probíhalo v Tenerife na Kanárských ostrovech a ve Villajoyosa v provincii Alicante ve Valencijské komunitě ve Španělsku u Středozemního moře. Natáčelo se od 19. května do 16. července 2014. (noelcoward73)

Související novinky

Reklama

Reklama