Reklama

Reklama

Dobrý den, paní Campbellová!

  • USA Buona Sera, Mrs. Campbell (více)
Trailer

Gina Lollobrigida jako ctihodná vdova po americkém vojákovi, který nikdy neexistoval... V malém italském městečku se chystá velká sláva. Po dvaceti letech sem znovu zavítají američtí vojáci, kteří kdysi město osvobodili. Městečko žije, jen jedna osoba je málem na mrtvici. Pro ctihodnou paní Campbellovou, vdovu po americkém pilotovi, respektovanou občanku města, jejíž dcera studuje prestižní školu ve Švýcarsku, je tohle to poslední, co by si mohla přát. Dvacet let se jí dařilo držet své tajemství úspěšně pod pokličkou a živit sebe i dceru z alimentů tří potenciálních otců své dcery. Byla mladá a potřebovala lásku a oni jí jeden po druhém odcházeli. Jak měla vědět, čí je to děcko, co se jí zrodilo pod srdcem? A teď to všechno praskne… Nesmrtelné bláznivé komedii Melvina Franka z roku 1968, v níž v roli Carly Campbellové září stále okouzlující Gina Lollobrigida, čas neubral na půvabu a hravosti ani dost málo. Působivé exteriéry, dynamický scénář a skvělé herecké výkony pobaví po čtyřiceti letech od svého vzniku více než mnohé současné komedie. Bez zajímavosti není, že zápletka filmu Dobrý den, paní Campbellová ožila zcela nedávno znovu v upravené podobě scénáře k muzikálovému megahitu Mamma Mia! (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Krásná i realistická sranda. Perfektní dabing, předpokládám pí Vránovou.  To se prý i stalo, uvádí Curzio Malaparte v povídce pro noviny. Je logické, že pokud jsem chudá italka a mám fagana s možným americkým vojákem, oslovím všechny, co se mnou souložili. Jeden z nich je otec. Ovšem kupní paritou 50. let jsem to přepočítal. Došel jsem k částce 1,2 mil Kč ročně. To pohladí....... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Půvabná Gina Lollobrigida je v roli temperamentní „vdovy“ úchvatná, s neplánovaným těhotenstvím si poradila po svém, pravda poněkud netradičně.. V tomto případě mi ani nevadila ta typicky italská ukřičenost, byla to prostě taková ztřeštěná komedie, milá a vtipná, a zejména závěr se nadmíru vyvedl.. No a z tatínků se mi nejvíc zamlouval charismatický Telly Savalas, ten se tedy uměl podívat, plešounek.. U mě spokojenost, příjemná záležitost.. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

"Dvacet let dostáváte šeky a neznáte tátu svého dítěte?" - "Jasně, že ho znám! Jen nevím, který z nich to je..." Takže asi tak, uřvané trochu nad míru, ale přece byste po americké verzi Italů nechtěli, aby byla tichá. Přes polovinu snímku jsem trpěla českým dabingem, neustále ztišovala, když tam Gina řvala hlasem Reginy Řandové, ale víte co? Ona si to uhájila všechno. Dvacet let, kdy kolem sebe vytvořila auru nedotknutelnosti, dvacet let pobírání šeků, skoro dvacet let lhaní dceři o otci a tak se dostáváme do mírumilovného konce, kdy lehce zamáčkneme slzu. Nevím, co budou dělat pánové, ale dámy si určitě aspoň v duchu udělaly pár poznámek o tom, kterak je to třeba dělat. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po letech oživil svoji velice oblíbenou komedii z mládí. Překvapivě vůbec nezastarala, ba právě naopak, málem jsem přihodil i tu poslední hvězdičku. A současně jsem si uvědomil jak chabý je pozdější americký remake Mamma Mia ve srovnání s originálem (a ani ty písničky od skupiny ABBA to nezachránily). V originále vše funguje od vypracovaného scénáře přes výborné dialogy, krásné italské exteriéry a především přes výborné herecké obsazení včetně mnoha vedlejších rolí, kde víceméně všichni mají co hrát a náramně si to užívají. Samozřejmě kraluje Gina Lolobrigida v další ze svých velice povedených rolí. Ale není to zdaleka jen komedie, vztah matka a dcera resp. dcera vs. "tatínkové" kromě vykreslení "vzájemných vztahů" skýtá i mnoho podnětů k zamýšlení a většina ústředních postav zůstává v paměti diváka docela dost dlouho i po skončení filmu. Souhrnem : originál si určitě zase někdy "opráším" a budu se bavit stejně jako v mládí, což u toho remaku zdaleka neplatí a hity skupiny ABBA si mohu "oprášit" jinými cestami. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Snad k žádnému jinému filmu se tolik nehodí označení nostalgická komedie. Nostalgie tu prostupuje každým filmovým políčkem, přičemž se v ní neutápí a film proto nepůsobí nijak lacině. Scénář navzdory tomu, jak by se v daném tématu mohl rozpadnout na scénky, překvapivě drží pohromadě a po celou dobu dokáže diváka udržet v pozornosti, stejně tak skvostné herecké obsazení v čele s Ginou Lollobrigidou, která snad ještě léty dozrála do krásy. Komedie, která vám nepřivodí záchvaty smíchu, ale vykouzlí úžasně dobrou náladu. 85%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Děj se odehrává ve městečku San Forino, tento název je ale fiktivní. Ve skutečnosti se natáčelo ve starobylém městě Ariccia, které se nachází přibližně 15 km od Říma, kde se předtím natáčel mj. Viscontiho film Gepard (1963). (argenson)

Reklama

Reklama