Reklama

Reklama

Dobrý den, paní Campbellová!

  • USA Buona Sera, Mrs. Campbell (více)
Trailer

Gina Lollobrigida jako ctihodná vdova po americkém vojákovi, který nikdy neexistoval... V malém italském městečku se chystá velká sláva. Po dvaceti letech sem znovu zavítají američtí vojáci, kteří kdysi město osvobodili. Městečko žije, jen jedna osoba je málem na mrtvici. Pro ctihodnou paní Campbellovou, vdovu po americkém pilotovi, respektovanou občanku města, jejíž dcera studuje prestižní školu ve Švýcarsku, je tohle to poslední, co by si mohla přát. Dvacet let se jí dařilo držet své tajemství úspěšně pod pokličkou a živit sebe i dceru z alimentů tří potenciálních otců své dcery. Byla mladá a potřebovala lásku a oni jí jeden po druhém odcházeli. Jak měla vědět, čí je to děcko, co se jí zrodilo pod srdcem? A teď to všechno praskne… Nesmrtelné bláznivé komedii Melvina Franka z roku 1968, v níž v roli Carly Campbellové září stále okouzlující Gina Lollobrigida, čas neubral na půvabu a hravosti ani dost málo. Působivé exteriéry, dynamický scénář a skvělé herecké výkony pobaví po čtyřiceti letech od svého vzniku více než mnohé současné komedie. Bez zajímavosti není, že zápletka filmu Dobrý den, paní Campbellová ožila zcela nedávno znovu v upravené podobě scénáře k muzikálovému megahitu Mamma Mia! (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Starý, oddychový, konverzační film, který svým tématem hodně připomíná MAMMA MIA. Jen s tím rozdílem, že ze současného Řecka se dostáváme do Itálie 60. let. Závěry na staré, pitoreskní domy a krásnou italskou přírodu jsou působivé. Ovšem nejvíc zapůsobí Gina Lollobrigida, která z mladičké Esmeraldy zženštěla v přitažlivou 41letou milfku v rajcovních sexy oblečcích. Ani se jí nedivím, že i po letech tak ti tři pardálové z války pořád toužili. [830. hodnocení, 69. komentář, 76%] ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

"Dvacet let dostáváte šeky a neznáte tátu svého dítěte?" - "Jasně, že ho znám! Jen nevím, který z nich to je..." Takže asi tak, uřvané trochu nad míru, ale přece byste po americké verzi Italů nechtěli, aby byla tichá. Přes polovinu snímku jsem trpěla českým dabingem, neustále ztišovala, když tam Gina řvala hlasem Reginy Řandové, ale víte co? Ona si to uhájila všechno. Dvacet let, kdy kolem sebe vytvořila auru nedotknutelnosti, dvacet let pobírání šeků, skoro dvacet let lhaní dceři o otci a tak se dostáváme do mírumilovného konce, kdy lehce zamáčkneme slzu. Nevím, co budou dělat pánové, ale dámy si určitě aspoň v duchu udělaly pár poznámek o tom, kterak je to třeba dělat. ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Šlo to. Možná jsem čekala víc, když jsem si přečetla stručný obsah, hned mě napadlo srovnání s filmem s Tomem Hanksem v hlavní roli, který mám docela ráda a čekala jsem, že originál bude pravděpodobně bavit o hodně víc... Ale bohužel, bylo to dobré, ne však o příliš lepší. Dávám hvězdičku i za velice sympatické, charismatické a velice vhodně vybrané herce. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty ses vůbec nezměnil, Waltere !! Máš tu manželku ??" - "Já ji prosil a prosil a prosil, ale stejně přijela.." ;) Mamma mia !! Mamma Mia bez ABBY, zato s živočišnou a krásnou Ginou Lollobrigidou a jejími přednostmi, které tuhle taškařici založenou na situační komice, byť s podporou náležitě kvalitního dialogu, drží pohromadě.. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Že ti Američani v šedesátkách tak rádi točili ve Francii či v Itálii s místními herci. Asi jakoby tušili, že tamní komedie byly v té době mnohem lepší. U tohohle filmu ovšem všechna čest, tohle se opravdu povedlo. Ctnostná paní Campbelleová žije v Itálii s dcerou Ginou a všem vypráví historku o jejím otci, hrdinském letci, který zahynul. Pravdou je ale, že se u ní v 16ti vystřídali hned tři muži za 10 dní a ona sama neví, kdo je otec. Tatínkové 20 let vzorně platí šeky na dcerušku, ale teď se jednotka vrací na oslavy do městečka a paní Campbellová dělá všechno možné, aby pravdu utajila před "otci", jejich ženami a především před dcerou. Skvostně vystavěná komedie, kde pravda kousek po kousku vylézá na povrch a než vyleze, tak člověk chytá záchvaty smíchu, třeba když všichni tři přijdou na návštěvu najednou. Nebo když se na konci začnou všichni tři svorně chovat jako tátové. Vynikající herci (mimo Savalase a Wintersové povětšinou neznámí), kterým kraluje typická rázná italka Gina Lollobrigida, perfektní starý dabing. A také kus dramatu, kdy člověk má šanci pochopit motivaci většiny z postav. Hodně silné 4*. PS: Mamma Mia asi trošku čerpala, ale ten příběh je tam trošku jiný. Komedie roku 1968. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Děj se odehrává ve městečku San Forino, tento název je ale fiktivní. Ve skutečnosti se natáčelo ve starobylém městě Ariccia, které se nachází přibližně 15 km od Říma, kde se předtím natáčel mj. Viscontiho film Gepard (1963). (argenson)

Reklama

Reklama