Reklama

Reklama

Želvy Ninja 2

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (více)
Trailer 1

Želví nepřítel číslo jedna, krutý Asiat přezdívaný Trhač, právě zdrhnul z vězení, kde měl dost času na to, aby vymyslel plán, kterým by se zelenými mutanty srovnal skóre (právě oni se velkou měrou podíleli na jeho zabásnutí). Kvůli jeho realizaci se spojí se šíleným vědcem Baxterem Stockmanem, který vyvinul speciální mutagen schopný přeměnit člověka na zvíře. Prvními dvěma pokusnými králíky se stanou rabiáti Bebop a Rocksteady, dříve dva oškliví chlapi, teď ohavný kanec a nosorožec. Oba se samozřejmě okamžitě pustí po stopě želvích bratří, ačkoliv ti jim jdou naproti, protože: „Když může ta látka proměnit lidi ve zvířata, proč by nemohla zvířata proměnit v lidi?" Tahle otázka některé členy želvího společenstva poměrně silně vzrušuje. Brzy ale budou mít úplně jiné starosti, protože do zástupu výše uvedených nepřátel se záhy přidá zástupce velmi naštvané mimozemské civilizace, který si říká Krang. Navzdory svému legračnímu vzezření je to ukrutný prevít, takže zelení bratři budou nakonec rádi, když v boji proti zlu po jejich boku stanou osvědčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, který to s hokejkou a pukem umí jako Jarda Jágr s tím rozdílem, že Casey se netrefuje do branky, ale do lidí. Bude to bitva, jakou svět neviděl, snad během ní borcům v krunýři nevystydne pizza... (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (340)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně nařachané a jsou zde strašně skvělé momenty, na které si budete ještě dlouho pamatovat, ale je zde i závěr, který je takový nijaký a postava Kranga zůstává v podstatě nevyužita. Celkově mě snímek spíše bavil, ale je škoda, že se tvůrci více zaměřili na vtípky, než na nějaký lepší příběh s pořádným finále, které není zajímavé jen na oko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $82,051,601Tržby Celosvetovo $245,623,848Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,505,708Tržby za predaj DVD v USA $7,754,979║ v podstate štandard prvého dielo dodržaní, opäť tu máme slušnú akciu a zábavnosť, fajn postavy aj Casey Jones zapasoval, aj keď občas sú zbytočne uletené ako uletení mozog Krang, či bláznivý ten profesor, Megan Fox opäť šmakuje a je takou ozdobou, v pohode priemer na vypnutie /videl v kine: 60%/ ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jestli byly první Bayovy Želvy opravdu něčím zajímavé a působivé, tak to byly akční scény. Odpoutaná kamera snímající souboje v dlouhých, dynamických záběrech byla dostatečným ospravedlněním pro mnohdy kompletně animované scény a vnesla do akce přehlednost a pohybovou eleganci, jaká v současných hollywoodských blockbusterech není úplně obvyklá. Ve dvojce už se bohužel ničeho takového nedočkáme - Dave Green nejenže sáhl po dnes běžném a mnohými proklínaném shake 'n' cut stylu, ale také po výrazně jednoduší choreografii. I scéna s pádem letadla je hlavně triková exhibice a chybí ji důmyslná inscenace "sněžné" honičky z předchozího filmu. Zarazilo mě také to, že snímek se vůbec nenamáhá jakkoli představovat Kranga; ten se prostě objeví a všechny postavy se tváří, jako by mimozemšťany v robotických oblecích běžně potkávali na ulici a nepotřebovali kolem jejich původu nic vysvětlovat. Pokud se vám ale na na předchozích náctiletých zmutovaných nindža želvách líbil hlavně nigga humor a sexy pózy Megan Fox, pak si určitě užijete i dvojku. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mám podobné pocity jako u jedničky, je to zábavné, ale není to skvělé! Chování želv je zachováno, ikdyž Leo toho moc nenamluví. Přidání Rocksteadyho a Bebopa potěší. Přeobsazení Trhače moc nevadí, ale v prvním dílu mi přišel temnější, zde vystupuje jako klasický badass záporák. Výborné cameo Kranga, z toho šel fakt strach! A jako tečku na závěru Megan Fox, ta holka se stále úplně na April moc nehodí, ale pořád je to taková ozdůbka :) Co se týče příběhu, tak za mě ano, přemístění Technodromu z Dimenze X v pořádku, ale vyobrazení je malinko kostrbaté a místy nedotažené. Malinko je škoda, že 70% srandy dělá Michelangelo, 15% Ralph, 10% Donatelo a 5 Leonardo. Přeci jen v seriálu dokázali být vtipný všichni podobně a výborně se doplňovali. To bych do příště trochu vylepšil. Za mě, hezčí průměr... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dvojka se sice moc nepoučila z chyb z jedničky, ale díky staronovým charakterům a o špetku lepšímu a nápaditějšímu příběhu se jí podařilo překonat první díl. Jako malý capart jsem se díval na prvotní seriál o těchto želvích strážních, tudíž jsem ocenil přítomnost Bebopa s Rocksteadym (kteří byli fakt úžasně vytvoření), ještě více mě nadchl Krang, který měl sice toho slizu docela dost, ale přidalo mu to na nechutném vzhledu (popravdě trochu vypadal jako rozžvýkaná žvýkačka, jak řekl Mickey). Vtipy docela ušly, i když některé mi do filmu absolutně neseděly. Příběh se může pyšnit barvitější zápletkou než jednička, ale nic světoborného se stejně nekoná. Akce a vizuální zpracování na jedničku, ale u filmu s rozpočtem 100 milionů by se to mělo pokládat za předem danou věc. Megan Fox v roli reportérky April nezklamala, s Amellem to byla sympatická dvojka. Závěrečná destrukce New Yorku (ano, opět si tvůrci řekli, že zničení NY je doposud neokoukaná věc a že si toho divák nevšimne) celkem ušla. Nejsem z toho bůhvíjak odvařený, ale po zkušenosti s jedničkou je to víc než povedený výsledek, kde se potenciál využil naplno. Za mě dávám 68 % ()

Galerie (82)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy želváci střílejí po Vernonovi (Will Arnett) z foukačky, je jasně vidět, že k nim stojí zády. Ale i přes to má Vernon kuličku po prvním zasáhnou nalepenou pod pravým okem a po druhém zásahu na čele. (Karn)

Reklama

Reklama