Reklama

Reklama

Ronja, dcera loupežníka

(seriál)
  • Japonsko Sanzoku no musume Ronja (více)
Trailer

Epizody(26)

Kouzelné dobrodružství o zbojnici Ronje a jednom velikánském přátelství. Věhlasné studio Ghibli (Naušika z Větrného údolí, Cesta do fantazie, Červená želva) se chopilo klasické pohádkové předlohy Astrid Lindgrenové. Ze spojení vzešlo podmanivé dobrodružství o Ronje; malé hrdince z loupeživého klanu, která žije na hradě v divokých lesích, obklopená kouzelným světem bludiček, harpyjí a trpaslíků. Ronja najde přítele v Birkovi, jenž naneštěstí patří do znepřáteleného rodu pobertů. Podaří se dětem smířit dvě tlupy, od pradávna znesvářené na život a na smrt? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dospělák musí občas přetrpět, že s ohledem na dětské vnímání je to kapku rozvláčnější a některé emoční výlevy jsou místy moc hysterické, ale na druhou stranu je to chvílema i docela napínavé.. Např. scéna větrnice a Ronji zapadlé ve sněhu, má snad až potenciál na tvorbu malého dětského traumátka .. Jako celek je to funkční a poučná story o přátelství, pýše, koloběhu života, atd.. Za mě, hodně povedený.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ronja je pro mě sice jen jedna (samozřejmě ta hraná, natočená v roce mého narození;)), ale proti Ghibliovskému pojetí vůbec nic nemám, snad jen kromě výhrady, že by seriál klidně mohl být poloviční:) Ronja v tomto pojetí je mnohem více pro dětské publikum, a taky se v ní trochu moc řve (vzteky i lítostí), ale jinak jsou všechny city a pocity jednotlivých postav na svém místě, no a když to spojíte s precizní a bohatou animací, a nedej bože k tomu přišpendlíte krásnou a rozvernou ústřední melodii, nemůže to dopadnout špatně. 80%, ale opakuju - nečekejte proboha, že to je něco jako Seirei No Moribito;) ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je očividně určený pro děti, ale věřím, že se může líbit i dospělým. První dvojdíl je opravdu moc pěkný a pohádkový. Veliteli party loupežníků se narodí dcerka a všichni členové družiny se nad ní rozplývají a starají se o ni. V dalším díle stačí malá Ronja rychle vyrůst a sama se vydává do lesa vstříc novým dobrodružstvím. Ve výsledku to znamená, že většina epizod je věnována pohledům na krajinu a přírodu a na to, jak v nich hlavní hrdinka dovádí za zvuku svého zvonivého smíchu. 6 epizod stačilo. 6/10 ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Krásný, mimořádně povedený seriál, který dělá předloze čest a zachovává její kouzlo. Nezřídka je poměrně doslovný. Úskalí a důvod, proč nemá takovou odezvu, jakou by mohl mít, vidím ve odvážném konceptu. Jednotlivé díly nejsou příliš dějové, nemají výrazný příběhový oblouk, často jen ztvárňují určité obrazy a scény z knihy. Seriál tudíž stojí spíše na postavách a lyrice a drobných střípcích a epizodkách - ostatně podobně jako kniha. Mě naprosto dostává geniální postava Mattise, který je ztvárněný opravdu brilantně (včetně skvělého českého dabingu), ale i celkový vizuál a klidné ladění seriálu. ()

Nonna odpad!

všechny recenze uživatele

Můj bóže, to je zdlouhavý a nekonečný, že se to v tom nedělním studiu kamarád nedá vydržet. Ty dlouhé pohledy do očí a při rozčilení, to zbytečné pobíhání po lese.....zlaté původní filmové zpracování. A po dlouhodobé nudě najednou přijdou hrůzní skřítci Šedivíci a dítě se mi z nich rozeřve strachy a uteče do ložnice pod peřinu. A teď jsem nedobrovolně odkoukala další díly. Jedno se Japoncům nedá upřít. Geniálně zazdili i ten poslední zbytek severské atmosféry, která z knihy i z filmového zpracování vyzařovala a navíc, jsou skuteční mistři v natahování nic na neúnosnou míru. To, čemu je ve filmu věnováno 20 vteřin, např. smích nebo rozčilení Matyse, dokážou autoři natáhnout na jeden celý díl. ()

Galerie (289)

Zajímavosti (1)

  • Animátoři si občas ulehčili práci, vidět je to třeba ve 4. epizodě 1. série s názvem Hearing the Whistler, kde se na hvězdné obloze opakují stejné shluky hvězd. (sikky)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno