Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 9

Recenze (316)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Magická fantasy disneyovka o dívce, která "ještě musí pochytat hodně snů", a obrovi, který ty sny - alespoň některé - umí dělat. Steven Spielberg se Obra Dobra chopil se svým typickým perfekcionismem a ačkoliv opravdu jde především o snímek určený dětem, dospělí si v něm to svoje také najdou, pokud v nich ještě alespoň trochu dítěte zůstalo. Vždyť poselství toho vzácně neuspěchaného filmu je tak univerzální... Oba hlavní herci (Ruby Barnhill, o níž ještě doufám uslyšíme, a digitální Mark Rylance, kterému digitálnost nic neubrala) jsou úžasní, režie má spoustu nápadů (obrovo schovávání se před lidmi, Sophiino schovávání před lidožrouty), kouzlí nádherné scény (chytání snů) a humor na rozdíl od Hooka není snad ani v jednom případě vyloženě jednoduchý (ani v případě toho prdění, které je naopak velmi vtipné). Hudba Johna Williamse, která místy připomene Sám doma, je opět dokonalá, tentokrát ozdobená krásnými flétnovými sóly. Jen mě trochu mrzí, že se Obr Dobr do kin dostal jen s dabingem. Není špatný, ale je zkrátka vidět, že v původním znění budou některé emotivní scény ještě emotivnější. A na to si schovávám pátou hvězdičku. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodně bolelo, zdaleka největší Spielbergův průser (edit - už ne, viděl jsem 1941). Místy doslova - u těch nekonečných vtipů kolem prdění jsem si fakt nebyl jistý jestli jsem si nespletl sál a nešel na nového Trošku. Hlavně to podle trailerů vypadá jako MNOHEM dospělejší film, přitom cílovka tohohle je tak maximálně pětileté dítě. Většinu stopáže zabere infantilní humor a repetivní blbnutí s atrakcí 3D formátu, které je teď od Spielberga fakt wtf, protože s tímhle se jednak vyřádil mnohem lépe v Tintinovi, jednak je tu s tím ještě násobně otravnější než Burton v Alence. Samoúčelnost all over the place - protože je to hezky barevné a hýbe se to, vizuál hezký, tak pro caparty ok, ale bez rozumně odvyprávěného příběhu je to jen technologické demo... což v kinech frčelo tak před sedmi lety s nástupem 3D technologie. A právě na jakýkoli příběh se ten film vůbec nesoustředí. V zahraničních recenzích svorně vyzdvihují Rylance, kterého u nás spolehlivě zlikviduje český dabing, a kromě něj tam je už jen ta krajně nesympatická holka, pár obrů (horší než v Jack a obři) a prdící britská královna a její prdící psi (not kidding). Podle ukázek a pověsti o povedené klasické předloze jsem se přitom dost těšil na povedený rodinný film, fakt netuším jak mohlo Stevenovi tak strašně mrdnout v kouli. 4/10 ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

THE BFG, alebo ak chcete - The Big Friendly Giant, to sú tieto iniciály v názve filmu o dobráckom Obrovi, tak vážení a milí, to je z môjho pohľadu, maximálne úmorný film Stevena Spielberga, vlastne taktiež aj najnudnejší a najzbytočnejší snímok z celej jeho, 40. ročnej kariéry ! Scény s kráľovnou, sú strašne trápne, akosi je neznesiteľné všetko, čo vidím, od Marka, po kanibalov - obrov, až po tú urevanú malú hrdinku z Londýna. Spielberg má v Hollywoode veľké MENO, a tak si môže nakrútiť, na čo si len pomyslí, len škoda, že svoj, aký - taký potenciál, doslova mrhá nesprávnym smerom, lebo viem, že je ešte schopný prísť s niečím, čím bol voľakedy - povestný... Možno sa karta obráti. Fakt, the Big Fuc.ing Giant, je príšerný a nezáživný projekt, aký by sa hodil do 80. rokov, 20. storočia. Mal by sa nad sebou trochu zamyslieť, tento pán Steven Spielberg, ktorý natočil niekoľko geniálnych filmov, ale dlhú dobu neprišiel s niečím, čo by mi vytrelo zrak ! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Líbezný oldschoolový filmeček, kterej jde proti proudu dnešním rychlým a zběsilým snímkům, film, kterej díky tomu spoustě lidem nesedne (což je krásně vidět jak na místním hodnocení, tak na počtu lidí, co jej hodnotili- na to, že je to Spielberg, tak ani tisícovka diváků? Hmm...), právě díky tomu, že se v něm hlavně mluví a celý si plyne svým vlastním, pomalým tempem. Což je v dnešní době balzám na nervy, Štefan zase potvrdil, že na poli dětských velkofilmů nemá konkurenci. Mark Rylance aspiruje zas a znova na sympaťáka roku (přestože tu byl jen CGI), Ruby Barnhill, na níž film stojí a padá, výborná, tak jako pěkné efekty a vkusný humor. O hudbě Johna Williamse ani nemluvě. Jen houšť, fajn pocit, dívat se na rodinný film, který z diváka nedělá nemyslícího retarda, naopak si ho nepodbízivě váží- už jen tím, že Steven Spielberg JE člověk, co prostě miluje film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmu Jack a obri od B. Singera som dal plný počet, pretože od žánru rozprávka mi dal vo filme všetko. Spielberg si mohol dovoliť triky ešte lepšie, jeho obri sa mi zdali ešte prepracovanejší , ale v konečnom dôsledku je to jedno. Príbeh celkovo hrozná nuda, zvlášť druhá polovica a čo je neodpustiteľné, chýba tu humor. Medzi najlepšie momenty patria scény, kde sa stretne viacero obrov naraz. Napínavé scény žalostne absentujú, akčných je veľmi málo, ale rozťahaných a mdlých by sa našlo dosť. Vo výsledku je to milé a pekné, ale dosť nezáživné. Veľmi som sa na film tešil, obrov mám v rozprávkach rád. Malá Ruby Barnhill je veľmi sympatická, preto ma mrzí, že to nevyšlo. Príbeh je základ , bez toho to jednoducho nejde a nepomôžu ani najlepšie triky. 60%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Film mal byť pôvodne realizovaný v roku 1998, v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF. (Varan)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama