Reklama

Reklama

V roce 1887 je Texas místem plným násilí, tradic a legend. Prorok Abraham Brant (Woody Harrelson), známý pod přezdívkou Kazatel, má nad obyvateli pohraničního městečka Mount Hermon uhrančivou moc. Příběhy o válce, zabíjení a božskosti ho provázejí na každém kroku. Poblíž městečka odříznutého od okolního světa však začne řeka Rio Grande vyplavovat na břeh řadu mrtvých těl. Bojem vyčerpaný texaský ranger David Kingston (Liam Hemsworth) je proto poslán do Mount Hermon, aby zjistil, kdo má záhadné vraždy na svědomí. Podivným řízením osudu je Abraham tím samým mužem, který Davidovi v dětství zabil tátu v krvavém souboji. Uchvácen a fascinován člověkem, který vzal jeho otci život, přijíždí David se svou krásnou ženou Marisol (Alice Braga) do idylického Mount Hermon. Zatímco je David zmítán mezi literou zákona a objevováním vlastní touhy po pomstě, vyjde najevo, že Abraham, město ani vraždy nejsou ani zdaleka takové, jaké se na první pohled zdají. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

hrona 

všechny recenze uživatele

Milý fando westernového žánru, pokud zvolíš tento film, něco zažiješ. Krom dvou sympaťáků hlavních hrdinů a hrdinky, zažiješ necelé dvě hodiny opravdu nevšedního zážitku. V první polovině filmu a to prosím doslova tě film totálně ukolíbá. Drama střídá drama, věčné tlachání a jakýsi pokus o ztvárnění možného i nemožného filmového umění, hraničící s artem. Do toho všeho film obsahuje neskutečně na western nudnou hudební vložku, která při puštění filmu v nočních hodinách spolehlivě přinutí sledovače zavřít oči a nechtít je již více otevřít. Suma sumárum z těží dvě hvězdice. Ovšem pak přijde na řadu druhá půlka, odhalení záporáka Woodyho a jeho rasistických sklonů a jde se do akce. V tu chvíli se dostávají na řadu kolty a opakovačky a o akci přestane být nouze. Finální duel mezi oběma herci je vyloženě lahůdka alespoň co se týče natočených westernů v tomto století, moc jsem si to užil 4-5 hvězdic. Suma sumárum celý film jako celek lepší průměr. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Bolo to také čudné. Myšlenka není špatná, není to úplně zle natočené, jakž takž ujdou postavy, ale občas jako by sami tvůrci nevěděli, co tím a tím chtějí říci. Proto se někdy i sám hlavní hrdina chová divně. Proč například nezasáhne, když je svědkem vraždy té ženy a vlastně i v docela dobré pozici něco udělat. Chybí vysvětlení, proč se hrdinova žena začne chovat divně, jestli je to jen sugesce, drogy nebo se prostě zbláznila a tak dále. Woody Harrelson je ovšem záporák, jakých se mnoho nevidí. Ve výsledku mírný nadprůměr a promarněná šance na vysoce kvalitní film. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si přiteplené motovidlo nalepí na xicht vodařské konopí k těsnění závitů, jako mávnutím kouzelného boa z něj už najednou není toporný metrobukvič, nýbrž krutohustě kožený cowgay, jako stvořený do další psychopičoviny, pomalejší než kornatění tepen a filozofičtější než Šádvel s Bluntmanem při vzájemném masírování si prostat. Nevím, kdy se to přesně zlomilo, snad když si plesnivějící Klint tenkrát vyrval cévku a vydal se s Parkinsonem vyklepanou muškou na nesmiřitelnou narkoleptickou gerontovýpravu, aby zjistil, proč má, kurva, na kapesníku ten uzel, ale od té doby už Zápaďák prostě není tím, čím býval. Točí se výhradně už jen rádobyrealistické, zpolapošahané, laciné a kurevsky otravné sondáže do rozervaných niter frustrovaných honáků, kteří v krizových situacích tasí leda tak pytel nudných keců a vyžvaní oponentovi i divákovi díru do hlavy. A tohle není výjimkou. Z naprostého kómatu to akorát trochu vytrhnul jako vždy famózní Vůdy, jenž svou sugestivní kreací sektářské kudlanky naštěstí zcela vymazal veškeré škaredé vzpomínky na toho prkenného buzeranta, který dozajista utekl Vólkrovi z Texas rendžrs. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Detektívka so správne ťaživou atmosférou, zasadená do obdobia divokého západu, čo znamená, že z času na čas sa k slovu dostanú aj kolty. Liam Hemsworth mi ako spravodlivý texaský ranger, bojujúci s démonmi minulosti sadol, no a Woody Harrelson to je kapitola sama o sebe, tu mi vizážou dokonca nápadne pripomínal zrůdnú ikonku 70 a 80tkových béčkok Michaela Berrymana. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

The Duel by si vpohode zaslúžil i plný počet. Je to ten typ filmov, kde sa hlavný hrdina dostane do vidlákova a už má problém z neho odísť. Avšak tu nejde o vidlákovo, ale o takú akúsi tajuplnú moc Woodyho H. , ktorý všetko vie a šéfuje ''svojmu'' mestu s neuveriteľnou superpower od Boha a všetci sú úplne z toho naprášky. No a texaský rendžr Dejv Kingston (Hemsworth) je poverený tajnou úlohou zistiť, wocoku*vago. Výborné ! 85% za mňa. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama