Reklama

Reklama

V roce 1887 je Texas místem plným násilí, tradic a legend. Prorok Abraham Brant (Woody Harrelson), známý pod přezdívkou Kazatel, má nad obyvateli pohraničního městečka Mount Hermon uhrančivou moc. Příběhy o válce, zabíjení a božskosti ho provázejí na každém kroku. Poblíž městečka odříznutého od okolního světa však začne řeka Rio Grande vyplavovat na břeh řadu mrtvých těl. Bojem vyčerpaný texaský ranger David Kingston (Liam Hemsworth) je proto poslán do Mount Hermon, aby zjistil, kdo má záhadné vraždy na svědomí. Podivným řízením osudu je Abraham tím samým mužem, který Davidovi v dětství zabil tátu v krvavém souboji. Uchvácen a fascinován člověkem, který vzal jeho otci život, přijíždí David se svou krásnou ženou Marisol (Alice Braga) do idylického Mount Hermon. Zatímco je David zmítán mezi literou zákona a objevováním vlastní touhy po pomstě, vyjde najevo, že Abraham, město ani vraždy nejsou ani zdaleka takové, jaké se na první pohled zdají. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

sochoking 

všechny recenze uživatele

The Duel by si vpohode zaslúžil i plný počet. Je to ten typ filmov, kde sa hlavný hrdina dostane do vidlákova a už má problém z neho odísť. Avšak tu nejde o vidlákovo, ale o takú akúsi tajuplnú moc Woodyho H. , ktorý všetko vie a šéfuje ''svojmu'' mestu s neuveriteľnou superpower od Boha a všetci sú úplne z toho naprášky. No a texaský rendžr Dejv Kingston (Hemsworth) je poverený tajnou úlohou zistiť, wocoku*vago. Výborné ! 85% za mňa. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých největších zklamání na poli mého nejoblíbenějšího filmového žánru. Netypicky záporný a roli si užívající Woody Harrelson a netriviální zápletka mají sice hodně do sebe, ovšem hlavní hrdina je výrazný asi jako spadlý list v trávě na podzim a s přibývajícím časem se to celé nezadržitelnou rychlostí utápí ve vodách hlouposti a trapnosti. Závěrečné zúčtování jako kdyby vypadlo z pozdní tvorby Stevena Seagala. 40%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi western v ktorom sa tak dlho keca a filozofuje, ze ked konecne doslo na finalne zuctovanie, tak mi uz bolo uplne jedno kto vyhra a kto zomrie. A ani ta zaverecna prestrelka nie je nic extra. Jedine co tu za nieco stoji je fanaticky Woody Harrelson. Ale ani on tento film nevyzdvihne nad hladiny priemeru. 4/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi až neskutečné, jak moc se tu Woody Harrelson podobá Michaelovi Berrymanovi, a to nemyslím jako urážku ani vůči jednomu z nich. Co víc mě ale dostalo to pomalé tempo tohohle parádního westernu, parádního hlavně proto, že na klasické téma pomsty/honu na člověka, je nabaleno něco relativně nového. Funguje to a jen se potvrzuje, že western má po roce 2010 zase zelenou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rasistický kazatel, organizující na texaském břehu Rio Grande nelegální lovecké aktivity pro turisty vs. ranger hájící spravedlnost, lidská práva a možnost budoucích Američanů zaměstnat si alespoň nějakého Mexičana za minimální mzdu.. Další z westernů, který původní vzor žánru ozvláštňuje moderními prvky (styl snímání, snaha o hlubší psychologii postav, exploitace, na Divoký západ netradiční téma), ale kvůli klišovitým momentům zůstává ztracen někde na rozcestí. Ten dřevnatější z Hemsworthů překvapivě nepůsobí rušivě (Cordell Walker by z něj měl jistojistě radost), ovšem pořád je to zcela jiný sport, než předvádí pan Harrelson. Oholenou hlavou, dikcí a vůbec postavou samozvaného Boha vymknuvšího se kontrole připomínal plukovníka Kurtze amerického jihozápadu, který v té hrůze už bohužel nestačil odpovědět na hozený kámen chlebem.. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama