Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (966)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další fajn Marvelovka, která vyplňuje mezery. Danversová s přehledem strká do kapsy Wonder Woman a navíc tu ženskou nadřazenost necpe všem do chřtánu tak mocně. Brie Larson je fajn a baví především rošťáctvím a flirtováním s Furym (Sam Jackson si to neuvěřitelně užívá),... jen vesmírnými bitkami není člověk živ. Potěší zajímavý záporák a několik nečekaných zvratů, které se ale nepřekvapivě výborně trefují do dnešních trendů. Skvělá muzika. Skvělá kočka. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Doufám, že jsem jenom přílišný pesimista, ale připadá mi, že současná divácká populace je jako ta žába sedící ve vodě, která se tak pomaličku otepluje, že si vůbec nevšímá, že se vaří. Protože tak postupné snižování laťky, že i takovýhle film se bere jako "slušná oddechovka, která neurazí", mi přijde prostě děsivé. Osobně nevidím například příliš velký rozdíl mezi Captain Marvel a všeobecně proklínaným Green Lanternem, přesto je jedno z toho z nějakého důvodu (a ten důvod je hype a PR) vnímáno o mnoho lépe než to druhé. Z toho, co vím z její filmografie o Brie Larson, bych usoudila, že její míra talentu se hodí možná na antihrdiny a vedlejší role, ale určitě ne na vtipkující správňáckou hrdinku, a také je pohybově naprosto nepřesvědčivá bojovnice. Kromě všeho ostatního pro mě další vrstvu zklamání představuje genericky znějící nezajímavý soundtrack. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stěží najít v marvelovské kino frančíze méně charismatického superhrdinu (ano, existenci Ant-mana, Wasp i Scarlet Witch beru v potaz). Což je znásobeno tím, že Captain Marvel je již z podstaty nezajímavá; nemá slabinu, její schopnost(i) jsou überpřepálené, naturelem nezajímavé a vizuálně se projevují čistě skrze CGI čili jakmile nastoupí do akce, tak po Brie Larson ani vidu ani slechu klidně několik dlouhých minut na úkor jakési zmatené blikající animačky s čírem. A to je škoda, protože i když Brie není úplně přesvědčivá, tak pořád jako Carol aspoň působí dojmem, že v ní něco přeci jen je. Přesto, navzdory všemu uvedenému, jde o jeden z vůbec nejlepších Marvel originů. Má to tempo, Jackson, postavy a košišta kolem Carol to táhnou "co to dá", devadesátková stylizace také sedne a především díky Skrullům to má, u Marvelu trestuhodně často opomíjené, "srdíčko". ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celý film sa točí okolo hlavnej hrdinky hľadajúcej svoju minulosť. Bohužiaľ to, čo malo byť odrazovým mostíkom k príbehu á la Agent bez minulosti (2002), skončilo ako veľmi slabý odvar spomínaného, ​​kde absencia spomienok a minulosti postavy spôsobuje nemožnosť sa s ňou naozaj zžiť. Väčšina zvratov je totiž zle vykonaných - dajú sa čakať alebo pôsobia nedôveryhodne vzhľadom k doterajšiemu vývoju postáv. Navyše nie nadarmo sa hovorí, že hrdina je len tak silný, ako jeho záporák. A ten chýba. Hlavný antagonista tu totiž nie je pre hrdinku skutočnou výzvou a celý jej súboj s ním tak pôsobí len ako ďalšie odškrtnuté políčko v recepte, na ktorého konci čaká origin story. Výsledkom je, že ani jedna z dejových línií nie je zaujímavá, prekvapivá alebo napínavá. Všetko sa to deje, ako sme to už videli diať sa toľkokrát, len s inými tvári. Lenže napríklad taký Doctor Strange (2016) mal aspoň vydarenú vizuálnu stránku a charizmatické hlavné postavy. Tomuto snímku chýba oboje. Ako sme už zvyknutí, akcia speje k počítačom vygenerovanej bitke na konci tretieho aktu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem nemám povědomost o ženách - superhrdinkách a tak jsem si tuhle svou první užil. Brie Larson je emancipovaná, drzá, skvělá a také dělá chyby. Metá blesky a je dost žádoucí. No a taky jde o boj mezi dvěma národy, který není na první pohled takový, jak se zdá. S mírou dávkované devadesátky a skvělý SL Jackson, já jsem spokojen. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Hvězdné síly Kree mají k dispozici rozmanité množství zbraní. Velitel Hvězdných sil používá gravitační rukavice, pistoli a dýku, zatímco Korath (Djimon Hounsou) je vyzbrojen pistolí a dvěma meči a Minn-Erva (Gemma Chan) má pro změnu odstřelovací pušku a pistoli. Skrullové používají pušky a pistole a také ochromující pušky a elektrické obušky. (Falcon)
  • Brie Larson (Captain Marvel) musela během natáčení brát prášky na alergii, jelikož má alergii na kočky. Kocour Goose má přitom ve filmu velkou roli. (CinemaRanger)
  • Ve filmu se objevila řada příslušníků rasy Skrull, kteří si v komiksovém světě odbyli debut v lednu roku 1962 ve „Fantastic Four #2“. Jejich vůdce Super-Skrull alias Kl'rt, se premiérově ukázal až ve „Fantastic Four #18“ ze září roku 1963. (3T)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama