Reklama

Reklama

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička

(seriál)
  • USA She-Hulk: Attorney at Law (více)
Trailer 1
USA, 2022, 5 h 9 min (Minutáž: 31–38 min)

Tvůrci:

Jessica Gao

Režie:

Kat Coiro, Anu Valia

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

Amie Doherty

Hrají:

Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Jameela Jamil, Josh Segarra, Ginger Gonzaga, Renée Elise Goldsberry, Benedict Wong, Charlie Cox (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

V seriálu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička od Marvel Studios musí Jennifer Waltersová – advokátka zaměřující se na právní případy spojené se superlidmi – žít komplikovaným životem single ženy po třicítce, která je náhodou také zelená, dvoumetrová a supersilná obryně. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (213)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pořád lepší, než pubertální hyperkorektní multikulturní Ms. Marvel a pořád lepší She-Hulk než shemale. Oháníme se tady všemožnejma ženama (asi kvůli rovnoprávnosti), ale proč se tedy i ona najednou nebudí po proměně nahá? A zajímavé taky bylo to, že Hulkova krev dokáže hned někoho kontaminovat na dalšího Hulka... trochu scénáristická berlička nebo spíš rovnou celej scénáristickej mrzák. A samozřejmě nejvíc diskutabilní a víceméně i diskuta-debilní je ono prolomení 4. zdi, mluvení do kamery a scény ze "skutečného" světa scénáristů, které vyústilo v jedno z nejblbějších finále seriálu všech dob. Nevím, jestli toto je ten správnej směr, kterej zachrání MCU... asi ne. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Zúfalstvo alebo nádej pre budúcnosť MCU? Ani jedno a obe súčasne. She Hulk bol projekt, ktorého kontroverzia sprevádzala už od prvej ukážka. Na moje prekvapenie však už prvé epizódy potvrdzovali, to čo zlé jazyky hovorili už mesiace pred premiérou. Nezábavné, bez iskry a chcel by som napísať, že aj bez nápadu, ale tvorcovia mali nápadov dosť - až príliš. Prekombinovany kvázi sitkom z právnického prostredia, kombinovaný so superhrdinovia tématikou? Prečo nie? Ale keď tvorcovia začnú riešiť v seriáli témy, ktoré nie že urážali ale skôr podkopávajú nohy postavám a akejkoľvek súdržnosti látky je to smutné. Neskôr prišlo pár lepších epizód , ktoré ma bavili aspoň v nejakých aspektoch a hlavná hrdinka ako taká mi prišla už sympatická. Zlom však prišiel v poslednom diely, ktorým sa tvorcovia snažia povedať veľa vecí, ale ich "hranie sa s médiom" (cháp ako borenie štvrtej steny a podobné šmolkoviny) by fungovali, keby sa nesnažili tvorcovia povedať aké je to v štúdiovom systéme ťažké a že pre kreativitu už nie je miesto. Pretože očividne dostali dosť veľkú slobodu na to aby urobili s finále to, čo urobili. Takže ich zdelenie vlastne nedáva zmysel. Bolelo to, ale malo to aj pár fajn momentov. Ešte by som sa vrátil k jednej veci - fanservis. Cameá nevadia, časti sú vítané, ale keď zápletka niekoľkých epizód stojí čisto ja nich, tak je to skôr smutné. A to čo urobili s Daredevilom... Po tom, čo urobili s Kingpinom v seriáli Hawkeye a Daredevilovej prítomnosti v She Hulk mám veľké obavy, ako dopadne seriál Daredevil: Born Again. 4/10 ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pocit, že mne připínákem znásilnila nějaká rádoby vtipná feministka a ten humor bolí víc než prdel. Uf... Ještě menší dovětek. Představte si jenom chvilku, že by to stejně bylo natočené z pohledu muže. To by snad nevzniklo ani někdy v padesátých letech nebo v devadesátkách u nás.  To jak je tam nakládáno s muži z jejího pohledu je brutální sexismus a neokecá to vůbec nikdo. Shodou okolností je mé guilty pleasure Sex ve městě a tam je to oproti tomuto vrchol decentní elegance. Nejhorší je, že to naprosto zbytečně nejvíc odsral Daredevil, fuj.   2/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tatiana Maslany je kupodivu príjemná a funkčná zložka. Keď je len Jen. She Hulk totiž kupodivu nie je hrdinka, je to len alterego. Prezentované seriálom ako jeden aspekt osobnosti. Nie ako bytosť s krízou. Vnútorné konflikty sú totiž vyslovene vzťahové a pracovné. Takže o superhrdinskom seriály nemôže byť ani reč. A je jedno, že tu máme Wonga, Hulka alebo Daredevila. Postavy Emila, Brucea sú absolútne iné, ako boli prezentované vo filmoch. Sú karikatúrou samých seba. Superhrdinský žáner slúžil kedysi k tomu, aby nám pripomenul hodnoty. Niesol v sebe prvky mýtu a ikonickosti. A áno boli aj seriály, ktoré tento koncept narúšali, ale She Hulk je odrazom doby. Snaží sa byť feministický, ani-Petersonovský, uvedomelý, vtipný, netradičný, pričom ani jedna z postáv skutočne nerezonuje, neexistuje v kontexte tej uvedomelosti a vtipu, až na tú Jen. Kľudne to mohol byť seriál o babe čo má problémy so vzťahmi a očividne s Incelami. Vtedy by to bolo za tri. Ale za to príšerné finále, nemôžem dať viac. Marvel je očividne politický, nevtipný a nezaujímavý. Aby postavy, ktorých príchody na scénu kedysi spôsobovali zimomriavky pôsobili v dnešných seriáloch smiešne a smutno...Neverím že príde ešte film alebo seriál, ktorý znova zaujme a bude iní. Úpadok, ktorý zamrzí o to viac, že to potenciál malo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

9/9 Komiksové příběhy se She-Hulk zbožňuju, takže seriál byl jasná volba. Ostatně jako všechny ženské seriály z MCU - Agent Carter, Jessica Jones nebo WandaVison, Ms. Marvel nebo Agatha. Osobně bych byla sice nejradši, pokud by seriál byl jedna k jedný adaptace řady The Sensational She-Hulk (1989-1994), ve který ještě přirozeně stárli supráci z válečných let, ale to už bych chtěla vážně moc. Takže i tahle moderní verze je fajn. Hostovačky dobré, módní výstřelky zábavné, sympatická hlavní hrdinka, romance s Daredevilem a závěr, který sice nebyl tak dobrý jako zákulisní epizody z Xenaverse, ale i tak ideální. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (48)

Související novinky

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama