Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (349)

heyda 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, jestli dát 1 nebo 2 hvězdy a nakonec jsem zůstal jen u jedné. Jako uznávám, že vzájemné šikanování bratrů a zpěv Sealovy Kiss from Rose nemělo chybu. Jenže jinak to bylo jedno velký klišé a to množství fekálního humoru, brrr, na to jsem obzvlášť alergický. Takže sečteno podtrženo = už to nechci vidět :-D ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Původní Bláznivou dovolenou si už vůbec nevybavuji a kdo ví, jestli jsem ji vůbec viděl. Ale tohle mě překvapivě dost pobavilo, hlavně pestrostí vtipů, že to nejelo jen na jeden typ humoru, ale sekalo to vtipy křížem krážem. Fotřík byl fakt na zabití. Hemsworth mi přišel docela křečovitý, Chevyho Chase si mohli klidně odpustit (vlastně se stal nejtrapnější částí filmu) a Leslie Mann tam byla zbytečně krátkou dobu. To jsou vlastně jediná negativa. Naopak, několikrát jsem vyprskl smíchy a to auto bych bral. Jen škoda, že nedošlo na svastiku. ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

"To není drátěnka, to jsou chlupy z přirození" Spíš než filmy z původní franšízy mi to připomíná nedávno natočený Millerovi na tripu, což byl ale ve všech aspektech silnější a vtipnější film. Bláznivá dovolená čerpá z devadesáti procent z fekálního humoru, není to úplně špatné, párkrát jsme se zasmál a uteklo to rychle, ale znova už to vidět nepotřebuji. Za nejlepší část považuju Christinu Applegate při středoškolský party soutěži. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není důležitý, kam jsem strčila prst nebo co jsem zapálila." Milá Debbie, pro Tvého manžela to patrně důležité je, ale je to Rusty Griswold, syn legendárního Clarka, a ten určitě nějaké to drobné faux pas zvládne. Co taky jiného čekat od rodiny Griswoldových na cestě do Walley Worldu. Mně to tedy chvílemi připadalo naprosto úžasně zábavné, zejména při smrtelných nehodách, ale po chvíli to zase bylo neuvěřitelně trapné a tak to hodnocení alibisticky nechám na průměru. Nicméně albánský vůz značky Tartan Prancer, s dálkovým ovládáním a korejskou navigací, si jednou rozhodně pořídím, protože jeho vizuální, jízdní, letecké i pyrotechnické vlastnosti mne naprosto uchvátily. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle určitě není žádná rodinná komedie pro děcka! Já bych se nedivil, kdyby v kinech rozdávaly sáčky na zvracení, protože některé scény vskutku dávící reflex nakopávají solidně, až se divím tak pozitivnímu všeobecnému přijetí. Já jako hororový gurmán jsem otrlý a zvyklý na podobné záležitosti, takže já se při Komedii zasmál i nahlas, byť při scénách jako Kanibal kráva požírající vnitřnosti druhé krávy, atraktivní kočka zajetá kamiónem či koupel v hovnech a mrtvolách diváka spíše zarazí a pošle tisíc WTF signálů do mozku,ale potěší spousta Cameii jako Keegan-Michael Key, Chevy Chase, Michael Peňa,Norman Reedus a skvělý Chris Hemsworth, který si zde svou svůdnou roli užívá na sto procent. Drsným, sprostým, nechutným až morbidním humorem Vacation nepochybně disponuje a já se bavil skvěle. Not for everyone!80% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Chevy Chase (Clark Griswold) je jediným hercem, který hrál ve všech dílech celé série. (jenik71)
  • Jako Walley World posloužil filmařům zábavní park Six Flags Over Georgia v Atlantě. (jenik71)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama