Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (349)

gegina31 

všechny recenze uživatele

NO TY VOLE! Tak to byla pecka. Pět, pět a ještě jednou pět. Takhle jsem se dlouho nezasmála. Slzy v očích, bolest břicha od smíchu a ještě pochechtávání v posteli, když jsem si vzpomněla na některé scény. Naprosto se trefili do mého vkusu. Původní Bláznivou dovolenou jsem zahlídla koutkem oka a nezaujala mě. Na takový typ komedií vlastně ani nejsem, ale tohle mě dostalo. Ani ten sráč Charlie Day, kterýho nesnáším od druhého dílu Šéfové na zabití, mi tam nevadil. Nakonec i scéna s ním byla dost vtipná. Film dle mého názoru velmi podhodnocený. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

30%, to, že každá scénka a fór byly předvídatelné bych zase jako velkou tragedii nebral, ale bylo dost smutné pokoukání, působilo to nuceně a ke smíchu to mělo hodně daleko - škoda, v každém případě, natočit dobrou komedii je náročné a chce to nejen vtipný scénář, ale i herecky a režijně zvládnuté vypointování. No jo, snad někdy příště ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Vacation bola neškodná, priemerná komédia pre celú hodinu, akurát vhodná na nedeľné dopoludnie. Tento sequel/remake v jednom by chcel byť letnou R-kovou komédiou po vzore We're the Millers, no je skôr komédiou ktorá nevie pre koho by vlastne chcela byť určená. Výsledkom je podivný mix komédie pre všetkých a zároveň pre nikoho. Chvíľu sa tu tak servírujú hodnoty ako z komédie pre celú rodinu ako sa musia mať všetci radi no matter what, inokedy infantilný humor kde sa brat mláti s bratom, tretí krát zase sexistický humor pri ktorom Chris Hemsworth vystavuje na obdiv svoje prirodzenie, prípadne až nechutne fekálny humor počas ktorého sa hlavné postavy kúpu medzi mŕtvolami a mažú hovnami alebo sú zavalení vnútornostiam kravy. Nehovorím, že Vacation nemá aj lepšie chvíľky a pár fajn vtípkov ako napríklad ten s vysvetľovaním čo je to rimjob, ale často krát bohužiaľ strieda vtipné situácie s totálnou trápnosťou a ten pomer je väčšinou na strane trápnosti, takže keď vám už bude jednu chvíľu pripadať Vacatoin ako iba trochu vulgárnejšia komédia pre všetkých, zrazu tu začne inak skvelá Christina Applegate nekontrolovane zvracať a skutočne to nie je vôbec vtipné. Vacation chce byť tak silene vtipnou komédiou za každú cenu, že kompletne všetky situácie ženie až do extrémov a tie vulgarity a nechutnosti tak pôsobia maximálne samoúčelne než by bavili. Režisér sa tu namiesto toho, aby film pôsobil ako nejaký kompaktný celok snaží narvať čo najviac potenciálne vtipných scénok, ktoré spolu neladia a často ničia aj tých pár pozitívnych chvíľ ktoré Vacation rozhodne má. Dokážem sa bez problémov baviť na hrubom vulgárnom, aj fekálnom humore, ale musí to mať aspoň nejaký koncept a byť vo filme vo vyváženom pomere. Vo Vacation je však bez ľadu a skladu doslovne narvané všetko od tej najnechutnejšej komédie po moralizovanie pre celú rodinu a spolu to jednoducho nefunguje. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hledání opravdu zábavných prvků aby si divák s mozkem vzal lupu. První oázu představuje vůz, který spořivý tatík půjčí, „albánská honda“, jejíž navigace křičí na řidiče říznou korejštinou. Druhý zdroj vtipu poskytuje fakt, že mladší z bratrů šikanuje, ba drsně tyranizuje staršího. Do třetice si člověk vychutná vzácný návrat černého situačního humoru při otcově laškování se svůdnou slečnou na dálnici. Ovšem jinak se taškařice točí kolem sexu – méně zkušení si ve slovníku dohledají podrobnosti praktiky zvané v angličtině rimjob – a kolem vyměšování všeho druhu. Maminka během pokusu vzkřísit bezuzdné studentské radovánky mohutně zvrací, tatínek si zase v koupeli splete přírodní léčivé prameny s odpadem plným výkalů, což se do slova a do písmene rozmazává.Z legendy zbyl televizní sitcom na čtyřech kolech, únosný leda pro deštivý večer, kdy vyhoří knihovna a ostatní kanály mají výluku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není důležitý, kam jsem strčila prst nebo co jsem zapálila." Milá Debbie, pro Tvého manžela to patrně důležité je, ale je to Rusty Griswold, syn legendárního Clarka, a ten určitě nějaké to drobné faux pas zvládne. Co taky jiného čekat od rodiny Griswoldových na cestě do Walley Worldu. Mně to tedy chvílemi připadalo naprosto úžasně zábavné, zejména při smrtelných nehodách, ale po chvíli to zase bylo neuvěřitelně trapné a tak to hodnocení alibisticky nechám na průměru. Nicméně albánský vůz značky Tartan Prancer, s dálkovým ovládáním a korejskou navigací, si jednou rozhodně pořídím, protože jeho vizuální, jízdní, letecké i pyrotechnické vlastnosti mne naprosto uchvátily. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Jako Walley World posloužil filmařům zábavní park Six Flags Over Georgia v Atlantě. (jenik71)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama