Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé městečka Chipping Cleghorn jsou překvapeni oznámením v místních novinách, podle něhož dojde ten večer v Little Paddocks k vraždě. Co je to za podivnou hru? (Viasat)

Recenze (34)

Redbee 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel jediná část, kterou jsem viděl. Christie je moje nejoblíbenější spisovatelka žánru krimi a kupodivu se do filmu dokázala přenést spousta atmosféry, kterou jsou její knihy proslavené. Knihu, která byla tomuto filmu předlohou jsem zatím neměl tu čest číst a nevím jestli to bylo dobře nebo ne. Slečnu Marplovou však jako jednu ze dvou známých postav Christie znám a herečka splnila moje představy na neuvěřitelných 90%. To čím jsem zklamaný je však fakt, že o vrahovi jsem ve filmu byl přesvědčený od samého počátku, což se mi v knize podaří až v okamžiku, kdy autorka uzná za vhodné a vyšetřující pronese větu: "Vrahem je..." Z této tv adaptace se tak stává ženský Columbo, kterého mám rovněž velmi rád, nicméně to malinko nefunguje vzhledem k tomu, že v Columbovi vraha známe od samého začátku a sledujeme, jak se k němu dostane pán v dlouhém kabátu, zde má být vrah utajen do samého závěru a pokud tušíte a vaše tvrzení je pak potvrzeno, přijdete o moment překvapení, které v hodnocení znamená tu 1 chybějící *. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poctivý, inteligentní, kriminální příběh, který nedělá z diváka blbce a který mě donutil s napětím sedět před obrazovkou a trpělivě čekat na rozuzlení. Přemýšlela jsem, kdo by mohl být ze všech zúčastněných vrahem a říkala jsem, jaký by k tomu mohl mít motiv. Sázela jsem na někoho jiného, ale když se všechno závěru za pomoci slečny Marplové vyřešilo, tak najednou do sebe všechno zapadlo. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůmerná detektivka Agathy Christie, u níž si člověk může dosyta vychutnat všechna specifika anglické detektivkářské školy. O nečekané zvraty, rafinované kličky, v nichž se splátá několik příběhů dohromady a tím dochází k úspěšnému matení čtenáře a koneckonců ani o mrtvoly, neboť vraždit v knize je přece tak snadné, tady rozhodně není nouze. Filmová adaptace se této výzvy zhostila doslova na výbornou. Všechno funguje jak má, herci hrají jak o život, prostředí má tu správnou atmosféru a film ubíhá v poměrně svižném tempu, takže těch 94 minut je nakonec na tak bohatý a pestrý příběh ta správná stopáž. Vedle hereckého výkonu Geraldine McEwan je třeba zmínit ještě skvělou Zoë Wanamaker. Herecky brilantní jsou v tom ovšem všichni. Kdyby takové výkony předváděli čeští herci v českých seriálech, to by bylo bájo ;o) Celkový dojem: 90% ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu slabší Marplová i přesto, že ji hraje skvělá Geraldine. Zpracovaní na vysoké úrovni, ale něco mi tam chybělo. Bud jsem se pořádně nesoustředil nebo tam bylo moc rušivých elementů. Hlavního záporáka nebylo v tomto případě složité odhalit, ale vedlejší zápletky se mi celkem líbili. I když teda ztracení a znovu objevení sourozenci to není u Agáty nic nového. Na druhou stranu jsem nikdy Marplovou neviděl uplakanou a tady jsem jí to i věřil. ... Lungren, krev, aspirin, lesby, místnost s dvěmi dveřmi, chirurgický zákrok, sestry. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohlášená vražda je další z povedených adaptací s Geraldine McEwan, tentokráte dokonce obohacená tím, že zemře i někdo blízký slečně Marplové (a nutno přiznat, že docela hnusně). A mimochodem, zápletka (nebo spíš všechny motivy pro to, co se nakonec stalo) se sice mohly zdát lehce překombinované, ovšem podle mého měly logický podtext a přesně na sebe navazovaly. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Záhadná vražda", kterou napsala Agatha Christie již v roce 1950. (Terva)

Reklama

Reklama