Reklama

Reklama

Míň je víc

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2015, 26 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Petr Svoboda, Jan Smetana (moderátor)

Obsahy(1)

Nová zábavná vědomostní soutěž, kde vyhrává nejnižší skóre. Česká verze úspěšné zábavné britské kvízové show Pointless. Soutěžící se snaží získat co nejméně bodů tím, že se noří do hlubin svého všeobecného přehledu, aby vyrukovali s odpověďmi, o nichž se domnívají, že nikoho jiného nemohou napadnout.
Každá otázka již byla před natočením pořadu položena skupině 100 lidí, aby se zjistilo, které odpovědi jsou nejběžnější a které naopak co nejméně obvyklé. Dvojicím soutěžících jde o peněžní výhru. Snaží se přijít na co nejméně obvyklé odpovědi a získat tak co nejmenší počet bodů. Počet bodů odpovídá počtu lidí, kteří v průzkumu uvedli danou odpověď.
Naprosto nejlepší je správná odpověď za nulový počet bodů, na kterou ze stovky dotázaných nikdo nepřišel. Pokud soutěžící dokáže na tuto odpověď přijít v krátkém vymezeném čase, získává nulový počet bodů. Jestliže naopak odpoví stejně jako velký počet dotázaných, padne na jeho hlavu spousta bodů a riskuje vyřazení. Peněžitou odměnu a trofej si nakonec odnese soutěžící, který ve finále alespoň jedním ze tří pokusů trefí takovou správnou odpověď na otázku, na kterou si nevzpomněl nikdo ze sta dotázaných. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Uživatel TheHelper smazal svůj příspěvek.

hero_bk

hero_bk (hodnocení, recenze)

---sfad

Když přijdou do ČT takovýhle čísla, tak se v tom mají začít trošku rýpat, a ne takový nesmysly akceptovat.

---sfad

---sfad (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelné, co tady zdejší experti zase blijí za blitky, často bez jediného argumentu. Nejvíc mě překvapuje to, že spousta lidí tvrdí, že výhrát je skoro nemožné, přitom výhra padá poměrně často. Pravda je, že někdy jsou ty počty lidí dost divné, ale co si budem povídat, průzkumy beztak dělají za levno nějací brigádníci, kteří místo pokládání otázek fouknou do hospody a čísla si vymyslí. :D Na to, kolik bylo kdy v televizích průzkumů se divím, že se mě v životě nikdo na nic nezeptal. A pro ty, co to neví, průzkumy dělá STEM / MARK, ne ČT, takže jestli někdo vymejšlí ty čísla, tak to není režisér, ale ti tazatelé.

na příspěvěk reagoval hero_bk

hero_bk

hero_bk (hodnocení, recenze)

Tak to, že Indie byla nulovou odpovědí na otázku "státy s úředním jazykem angličtinou", to jim fakt nesežeru... Režisér si ty čísla cucá z prstu tak, aby napínal, žádní respondenti nikdy nebyli a nebudou.

na příspěvěk reagoval Neklan006

marv.

marv. (hodnocení, recenze)

Trošku nepovedenej pořad. A moderátor snad ještě horší.

reich

reich (hodnocení, recenze)

Pěkná trapárna a další nesmysl v televizi. Jen tak dál Česká televize. Jednou budete mít třeba i úspěch.

rwa

rwa (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Nevim, porad jsem presvedceny, ze jmena jako Barta ci Petiska nebo Klusak zna ve srovnani s Cepelkou, Weiglem, Hrabetou, Vondruskou ci Kasparem absolutni minimum lidi, max jeden dva ze sta, ne sestnact osmnact...

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

rwa

Proč jen fajnšmekři? :D já ho znám taky jako ejdnoho z mála z těch co tam vypsali a her jsem viděla jen pár a ne ještě ke všemu nijak ... přehnaně aktivně :D. A mimochodem - o výsledku nesmím mluvit, jinak bych dostala podle smlouvy pokutu ;) takže se dívejte 11. února :D

na příspěvěk reagoval rwa

rwa

rwa (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

No jasně, tak jak to popisujete by to odpovídalo originálu a to by bylo naprosto v pohodě. Ale já nevěřím, že kdyby si mělo 100 normálních lidí vzpomenout si na maximum cimrmanovských herců, že by si 16 z nich vzpomnělo na Roberta Bártu, to je prostě nemožné... Toho znají jenom absolutní fajnšmekři... Proto ta moje podezření o manipulaci... Mimochodem, vyhrála jste něco? 

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

rwa

Já nejsem vzorek 100 lidí, ty odpovědi zajišťuje někdy jiný a nevím podle jakýho klíče nebo dotazníku to dělají. Byla jsem soutěžící a já nevidím nic špatného na stylu pokládání otázek. Přece je logický, že člověk automaticky vyjmenuje výčet něčeho, co ví a na co si vzpomene, když se ho zeptají na herce nebo politiky nebo na cokoli jiného. Stejně jako by se vás zeptali na státy Evropy, okamžitě začnete vyjmenovávat ty, na které si vzpomene a snažíte se jich říct co nejvíc. Kdyby to bylo kroužkování, tak je to dost primitivní nemyslíte? To by lidi tipovali a měli by to mnohem snadnější. 

na příspěvěk reagoval rwa

rwa

rwa (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

No a vy jste dostala přímo tu otázku na ty Cimrmany? Jak přesně to znělo? Měli jste je z vlastní hlavy vyjmenovat? Nebo jste měli k dispozici nějaký seznam?

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

rwa

rwa (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Kdyby to plně respektovalo britský formát, bylo by to super. To české provedení je ovšem tragické. A zrovna u těch cimrmanovských herců. Tady prostě nevěřím, že úkol pro sto lidí  zněl, tak jak by zněl v originálu, to jest: během sta sekund vyjmenujte maximální množství herců, kteří kdy hráli v Divadle Járy Cimrmana. V takovém případě ani sekundu nevěřím, že by si ze sta náhodných lidí vzpomnělo 16 na Roberta Bártu či 18 na Jana Klusáka. Ani omylem. Buď ti lidi dostali seznam jmen a měli určit, kdo byl členem DJC, což je hrubě proti zásadám originálu, anebo ČT ostře manipuluje výsledky. Tak či onak jde o ubohý pokus zajistit, aby v prvních dvou kolech nebyla žádná nulová odpověď a nemohl se navýšit jackpot. Trapné. Na konci února jdu na natáčení, tak doufám, že to čétečko do té doby kvůli znechucení diváků nezruší... Ten psaudobernatský je fakt zoufalý... 

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Vitasex

Jde o to, že ČT si nemůže moc přizpůsobovat pravidla a měnit podle sebe, když koupila práva od britských kolegů, určitě v tom bude nějaký dovětek nebo tak

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

Vitasex

Ano, ptali se každýho na tu otázku a aby jim vyjmenoval, kolik jich zná. Takže když se zeptají na rasy psů, tak dotazovaný řekne všechny, na které si vzpomene :) 

na příspěvěk reagoval rwa

Uživatel Vitasex smazal svůj příspěvek.

Vitasex

Vitasex (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

chapu co se snazite rict, ale chybu vidim v tom, ze treba dnes, byla otazka na herce z divadla jary cimrmana, a sice se ptaji 100 lidi, ale soucet odpovedi dava celkem nejaky 400, tak jak to mam chapat? se ptali kazdyho at jim rekne vsechny co zna? nebo 3? Lepsi by bylo zvolit trosku obecnejsi otazku, jako je treba ta s filmy Milose Formana, kterou udavaji na zacatku, na kterou je 10 odpovedi, a da se predpokladat ze nejake tri hlavni ktere zna kazdy zaberou tak 90 odpovedi a 10 zbylych bude okraj, a tim se dokazde znalost a prehled soutezicich. Pravidla a princip pokladani otazek neni dovysvetlen. Melo by si to vzit priklad z 5 proti 5. a jen to obratit

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka, Petrasuvicka

Uživatel Luswani smazal svůj příspěvek.

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

hero_bk

Jde o to předpokkládat jak je blbej vzorek sta lidí, právě v tom je ta souěž jiná. člověk má tendenci odpovědět automaticky správně na položenou otázku, ale tady musí člověk vymyslet variantu a odpověď, a předpokládat, že ji nebue vědět nikdo nebo málo lidí. Sama jsem tam udělala pár chyb v předpokladu, ale o tom ta soutěž je. V první řadě tam nejde o tu výhru a že je vyšší, než v Az Kvízu, kde si v bankomatu můžete vylosovat tři stovky... Některý otázky jsou těžký, některý ne, stejně jako v Az kvízu nebo v Riskuj taky nevíte všechno, ale ty otázky jsou koncipovány podle silných stránek soutěžících, ale přesto se může najít varianta, která někoho zaskočí, mě se to stalo a bude to tam vidět :D Ale o tom to prostě je, navíc tenhle model je převzatý od BBC, takže bych spíš obviňovala jejich konceptuální stavbu soutěže než Českou Televizi

na příspěvěk reagoval Vitasex, Vitasex

hero_bk

hero_bk (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Já chápu ten základní princip, ale konkrétní pravidla jsou zmatený a nedovysvětlený. Měl bych odvahu si tam jít stoupnout (s televizními soutěžemi už jistou zkušenost mám), ale jej to postavený tak, že to nemá cenu. Viděl jsem jeden díl, tak z něj vytáhnu ty nesmysly - finálová otázka na Vieweghovy filmy - za 45 sekund bych si musel vzpomenout, co natočili podle Viewegha (všechno) a pak hledat ten jeden film, který nikdo neřekl. Jenže když to neví nikdo ze sta, jaká je šance, že to budu vědět já? Nulová. Stejně jako třeba u těch vítězů hokejového mistrovství - ze zadání naprosto nepochopitelné, na co se vlastně ptají, co si mají soutěžící zvolit - a následně hrozně přísné hodnocení... Člověk není chodící wikipedie, aby věděl, jestli mají Rusáci 12 nebo 14 zlatých, neexistuje žádná tolerance... To nejhorší, co mezi vědomostními soutěžemi vzniklo v posledních 10 letech.

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

hero_bk

Ale dávají smysl, vy to nechápete ... o to právě jde, že musíte něco vědět a rovnou z těch správných odpovědí vybírat ve svý hlavě tu nejméně pravědodobnou odpověď, je to založený na tom, že předpokládáte, jak je blbej někdo jinej, tedy 100 lidí. Ale v první řadě musíte prostě něco vědět, o tom to je a hlavně kritizují ti, co nemají odvahu si tam jít stoupnout

na příspěvěk reagoval hero_bk

Uživatel sawtooth smazal svůj příspěvek.

Marlou

Marlou (hodnocení, recenze)

Více než vědomostní soutěž mi tento pořad připomínal lacinou grotesku s nepovedenou digitálním show. Neustálé moderátorovo opakování "Kolik lidí ze sta" se po chvíli stane nepříjemným. Ani věčný úsměv pana Smetany pořadu  s minimem vědomostních otázek, ale spoustou prázdného prostoru vyplněným žvaněním, který by se dal jistě využít lépe, na kvalitě nepřidá. Za mě propadák, nemusím více. 

hero_bk

hero_bk (hodnocení, recenze)

Bože můj, vždyť ta soutěž vůbec nedává smysl! Otázky naprosto nejasně zadaný (Nejlidnatější města ČR - kolik nelidnatějších prozradí až při vyhodnocení), téměř nulová šance vyhrát jackpot, který je stejně směšný, trapný moderátor a otravné zvukové schéma, nikdy víc! Zlatý AZ Kvíz.

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Česká verze Pointless, budiž. Ovšem ani ze zdejší galerie není jasné, zda bude mít moderátor k ruce svého parťáka. Popularitu Pointless totiž utváří hlavně Xander s Richardem. 

Reklama

Reklama