Reklama

Reklama

Míň je víc

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2015, 26 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Petr Svoboda, Jan Smetana (moderátor)

Obsahy(1)

Nová zábavná vědomostní soutěž, kde vyhrává nejnižší skóre. Česká verze úspěšné zábavné britské kvízové show Pointless. Soutěžící se snaží získat co nejméně bodů tím, že se noří do hlubin svého všeobecného přehledu, aby vyrukovali s odpověďmi, o nichž se domnívají, že nikoho jiného nemohou napadnout.
Každá otázka již byla před natočením pořadu položena skupině 100 lidí, aby se zjistilo, které odpovědi jsou nejběžnější a které naopak co nejméně obvyklé. Dvojicím soutěžících jde o peněžní výhru. Snaží se přijít na co nejméně obvyklé odpovědi a získat tak co nejmenší počet bodů. Počet bodů odpovídá počtu lidí, kteří v průzkumu uvedli danou odpověď.
Naprosto nejlepší je správná odpověď za nulový počet bodů, na kterou ze stovky dotázaných nikdo nepřišel. Pokud soutěžící dokáže na tuto odpověď přijít v krátkém vymezeném čase, získává nulový počet bodů. Jestliže naopak odpoví stejně jako velký počet dotázaných, padne na jeho hlavu spousta bodů a riskuje vyřazení. Peněžitou odměnu a trofej si nakonec odnese soutěžící, který ve finále alespoň jedním ze tří pokusů trefí takovou správnou odpověď na otázku, na kterou si nevzpomněl nikdo ze sta dotázaných. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

V podstatě se po soutěžících chce přesný opak soutěže 5 proti 5. A to je náročnější, než se může na první pohled zdát. Bohužel, moderátor mi nějak nesedí. Každopádně je dobře, že nějaká soutěž opět po delší době vznikla. Národ hloupne a tak ať aspoň čumí na něco inteligentnějšího než Kolotoč ve 563 repríze. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Mierne nezáživná súťaž založená na tipovaní, treba však aj trochu rozmýšľať. Na prvý pohľad sa to tak zdá, ale po pár pozretých epizódach dám predsa len jednu * navyše, niektoré otázky sú dosť ťažké a vedieť trafiť správnu odpoveď, ktorú uhádlo čo najmenej opýtaných, tak to vyžaduje nielen fakt dobré vedomosti, ale aj kus šťastia. ()

Reklama

sandinista 

všechny recenze uživatele

Honza Smetana mi velmi připomíná postavu (Luděk Bajgr) z pořadu Pečený Sněhulák, která uvádí písňový blok ("Vaše chmury zahání, naše píseň na přání.") - jak se dycky natočí trochu bokem ke kameře a přihmouří oči - to se dycky nemůžu smíchy udržet. Otázky jsou dobré, ale na půlhodinový formát je jich příliš málo. Vraťte AZ Kvíz před Televizní noviny !!! ()

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Další z řad českých, nekvalitních soutěží, které ve vysílání moc dlouho nevydrží, kvůli nízké sledovanosti. Nicméně z produkce ČT jsem takovou pohromu tedy nečekal. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 15% (odpad!) | ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Soutěž otočená trochu na ruby, kdy míň je víc, že se v tom i ten moderátor ztrácí. "Získali jste skvělých 20 bodů..." To opravdu nikoho nenapadlo, aby tomu říkali třeba "trestné" body či tak nějak?! Hned by to působilo přehledněji. Otázky občas docela těžký a dosáhnout výhry je obtížné. Chtěl bych vidět ten vzorek stovky lidi, co jim údajně odpovídal na ty otázky... Zábava nulová, napětí mizivé, rozšíření znalostí zanedbatelné. Zlatý AZ kvíz... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Sběr a analýzu dat pro pořad zajišťovalo 250 tazatelů profesionální výzkumné agentury STEM/MARK. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Natáčely se 4 díly denně. (Pierre)
  • Byl jsem rád, že mě tvůrci pozvali na konkurz. Když si mě vybrali, potěšilo mě to. Jsem totiž soutěživý člověk,“ řekl moderátor Jan Smetana. [Zdroj: radiozurnal.rozhlas.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama