Reklama

Reklama

Černé vlasy, ohnivý pohled a odvaha v srdci. Tygr sedmi moří znovu vítězí na souši i na moři. Napoleon I. měl kolem sebe mnoho mužů, kteří vynikali odvahou a nelekali se ani smrti, když plnili jeho příkazy. Jedním z jeho nejstatečnějších bojovníků byl korzár Surcouf. S hrstkou ke všemu odhodlaných pomocníků převzal Surcouf od Napoleona téměř nesplnitelný úkol. Má vniknout na ostrov Mahé a zničit zde dokumenty, které se za žádnou cenu nesmí dostat do rukou Angličanů. Pro Surcoufa není nic nesplnitelné... (Česká televize)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Tak spracovanie je slabučké, hlavne akčné súboje sú priam otrasné. Na druhej strane filmu nemožno upriet dobrodružnost (čo velakrát u francúzskych podobnýc filmoch chýba). Paradoxne je najlepšia/najlepšie zahraná postava generála Angličanov. Hodnotenie: 55%

ČeskýTulák

ČeskýTulák (hodnocení, recenze)

Co mají společného Tygr sedmi moří a Pirát sedmi moří? mnoho diskuzí. Tak jsem se díval na IMDb, to je zahraniční databáze. Je to asi tak, že se jedná o jeden film, ale připraven pro různé spolenosti. Francouzky májí obě verze stejný název, v italštině se již liší. Jeden je připraven zřejmě pro Ameriku a některé západní státy, druhý je klasicky pro Itálii, Německo, Španělsko. U obou jsou totožní herci ( a to i v malých rolích), i technický personál. liší se pouze délkou filmu (90´ a 98´). Italské názvy : Surcouf , léroe dei sette mari (1966) 98´ - ve Francii premiera 23.8.1966 Il grande colpo di Surcouf (1966) 90´- ve Francii premiéra 2.12.1966 Francouzký název pro oba filmy : Captain Róbert Surcouf (1966) U nás jsem viděl někdy v roce 1968 pouze film pod názvem Tygr sedmi moří, o jiném filmu se nikde nepsalo a nebyl nikde uváděn.

Reklama

Reklama