Reklama

Reklama

Tři generace

  • USA 3 Generations (více)
Trailer 4

V každé etapě našeho života bojujeme s tím, abychom byli sami sebou. Své o tom ví Ray (Elle Fanning), teenager z New Yorku, který prochází změnou pohlaví. Jeho matka Maggie (Naomi Watts) je svobodná a sama se hledá. Teď ale potřebuje najít Rayova biologického otce, který musí podepsat souhlas k jeho změně. Třígenerační rodinu doplňuje Rayova netradiční babička Dolly (Susan Sarandon), která neví, jestli být víc zoufalá z rozhodnutí svého vnuka nebo z životní nerozhodnosti vlastní dcery. Všichni tři se tak musí poprat se svými zažitými způsoby, přijmout změny a začít fungovat jako rodina. (Fénix Distribution)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (42)

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak silný příběh by si zcela jistě zasloužil poutavější filmové zpracování. Spoustu zneklidňujících témat tvůrci jen lehce nakousli a dál už se jimi moc nezabývali. Co mi ovšem vadilo asi nejvíc, byla skutečnost, že se na mě nepřenesly žádné hlubší emoce hlavních postav. Když vezmu v úvahu hvězdné herecké obsazení, určitě to není dobrá vizitka pro nikoho z nich. (55%) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"About Ray" som chcel vidieť relatívne dlho. Mám rád obsadenie filmu, téma vyzerala byť zaujímavá a celkovo musím povedať, že v rámci filmových konceptov, toto bol jeden z tých relatívne originálnejších. A celkovo sa to vyplatilo. Aspoň v mojom prípade. Postavy mi boli sympatické, humor podľa mňa fungoval a celkovo som dokázal pochopiť asi všetky postavy. Občas síce skĺzneme do klasických klišé, ktoré nie sú moc zaujímavé, ale nijako moc ma to neiritovalo v tomto filme. Elle Fanning je veľmi schopná a svoju rolu predáva dobre. Naomi Watts je rovnako dobrá a celkovo, ako som povedal, herci aj motivácie postáv fungujú a beriem to. Plynie to dobre, film nie je ani príliš dlhý, ani príliš krátky. Na mňa to urobilo celkom pozitívny dojem. A som rád, že som film videl. A celkovo si myslím, že by som ho odporúčil pozrieť si aj vám. Je dobrý. Hodnotenie: A- ()

Reklama

Vitex 

všechny recenze uživatele

Otravná hudba. Komické momenty nadbytečné. Kinematograficky nuda. Ale "psychologicky", nebo dokonce až sociologicky podle mě dost přesné. (spoiler) Ta / ten Ray je nakonec nejsympatičtější postava (pokud nepočítám otce), protože má jako puberťák aspoň trochu výmluvu pro svoje hystericky sebestředné chování. Film skoro působí tak (i když hudba jde úplně proti tomu), že Ramoniny / Rayovy problémy s identitou vznikly právě kvůli nepřítomnosti otce. Možná to tak tvůrci i mysleli, ale dnes samozřejmě není korektní to vyjevit příliš přímo. Film se tak každopádně číst dá a moment u zrcadla v poslední scéně vypadá skoro jako znovuobjevení ženskosti. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Není to ani týden, co jsem Elle Fanning obdivoval v roli modelky na premiéře filmu Neon Demon, a už vstupuje do kin další film, v němž znovu herecky exceluje, tentokrát v zrzavé paruce v roli transsexuálního teenagera. Pravdou ovšem je, že ji zde přece jenom trochu zastiňují její starší herecké protějšky, Naomi Watts a Susan Sarandon (čtvrtá ženská postava v podání Lindy Emond je zde spíše do počtu a její význam není příliš velký). Film je to dost ukecaný, dialogy jsou ale napsány dobře a film si udržuje svoji dynamiku. Na můj vkus mi sice přišel trochu moc melodramatický a místy se mi tam vkrádala nuda, ale to bude asi tím, že nejsem vyloženě cílovka (kterou jsou hlavně ženy a pochopitelně lidi se zájmem o filmy s LGBT tematikou). Dojemný závěr nakonec vytáhl můj výsledný dojem z filmu nahoru - podruhé bych to už určitě vidět nemusel, ale prostě si myslím, že je to pěkný film o důležitosti rodiny, který by se mohl moha lidem líbit - mj. i díky spoustě vtipných dialogů a skvěle zvoleným newyorským lokacím. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že se setkám s dalším filmem ve stylu Děcka jsou v pohodě, ale Tři generace nefungují. Všechny tři vrstvy nesourodých problémů vtěsnané do pouhých 90 minut jsou námětem minimálně na seriál. Jistě, nevyrovnané ženy, lesbické ženy, trans muži a ostatní nežijí ve vzduchoprázdnu, ale zobrazované je jen ledabyle načrtnuté. Stereotypy jsou utužené, ale protože to má skvělé obsazení, tak se bude pohoršovat jen málokdo. Jedeme dál. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Elle Fanning kvůli roli Ray nemusela obětovat své dlouhé vlasy. Její sestřih je ve skutečnosti jen paruka. (ČSFD)

Reklama

Reklama