Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k předchozím dílům musím spravedlivě jít dolů. Není klasičtější detektivní motiv, než případ v hotelu, velkém domě apod. kdy je někdo z návštěvníků zabit, detektiv je přítomen a všichni jsou podezřelí. Ani Hana Prošková se tomu nevyhnula. Tentokrát je to vyšetřování ale lehce kostrbaté. Nejsem žádný detektiv, většinou mi trvá než přijdu na pachatele, ale zde jsem na pachatele přišel poměrně brzo a docela snadno. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší příběh z celé trilogie. Značně podprůměrná televizní zábava, která sahá jiným projektům České televize z poslední doby sotva po kotníky. Ale je pravda, že pro babičky je tento zastaralý styl možná zajímavý. Většinu diváků ale oslovit nemůže. Rozuzlení bylo hodně kostrbaté, i když jsem čekal nečekané. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Třetí a podle všeho také závěrečný díl série Případ pro … je asi nejlepším dílem, ale není to zas až tak kriminální jako hlavně docela slušně psycho. Především první polovina ještě před vraždou mapuje chování každého později podezřelého a ukazuje, že vraždit vlastně pak mohl kdokoli. Preiss si vystřihl poirotovskou roli, kdy nejdříve je svědkem motivací každé postavy a po vraždě rozplétá při výsleších, jak to vlastně mohlo být. Závěr moc radosti nepřinesl, ale to už tak někdy v životě bývá. Tento díl je zdařilou krimi, dobrým ukončením série, ale také docela hřebíčkem rakve pro fanouška této série. Vyrobeno v roce 2015. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Ani Případ pro lyžaře nijak nevybočil z celkového rámce celé série. Jelikož jsem viděl původní zpracování povídky z roku 1970, věděl jsem, jak to bude, takže u mě se nemohl dostavit moment překvapení už z principu. Neubránil jsem se však srovnání. A musím říct, že i když mě tenkrát starší verze přišla taková divná, v porovnání s touto realizací se mi zdá mnohem lépe a napínavěji zpracovaná. Josef Somr je rozhodně větší záporák a víc na zabití než David Prachař, i jednotlivé situace se mi zdají ve starší verzi logičtější a smysluplnější. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zimní případ byl rozhodně zajímavý, nejen svým prostředím (sníh, horská krajina, sjezdovka, chata), ale i samotnou pointou (leč vypůjčenou). Co se hereckých výkonů týče, určitě celkem zajímavé obsazení, ale většina postav mi tu byla krajně nesympatická a sám bych většinu z nich asi nechal vystřílet. Preiss výborný, Prachař absolutně na ránu – pěkná despotická svině, toho kluka mi bylo líto – prostě průměrná podívaná… ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • V okamžiku, kdy Petr (Radek Valenta) opouští chatu a Vašátko (Viktor Preiss) za ním volá, je venku jasno a nesněží. O chvilku později, když jde nahoru po schodech, Jája jde k němu do pokoje a mluví s ním, venku je již  hluboká tma a vánice. (Brain)

Reklama

Reklama