Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Dobrá pochmurná atmosféra horské chaty. Je třeba se ale dívat dost bystře, jelikož děj je lehce zmatený či přímo náročný na detaily a o možné pachatele tu není nouze. Naštěstí uz po 10 minutách je jasné, kdo tu zemře 😀 Díky bohu jsem predlohu nečetl a tak jsem byl na konci příjemně prekvapen... Na druhou stranu, jedná se o prostou televizní inscenaci, kterou ani Preiss nezachrání. 50% ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Další trapnost, doufejme, že už je tím celá ta série ukončena. Ani první "provedení" někdy ze sedmdesátých let mě za srdce nechytilo (předloha), na druhou stranu srovnání s Vraždou před večeří založenou na podobném principu taky pro druhou jmenovanou vyznívá nepoměrně lépe. Tady zase máe duo dvou ….. ve fimech vždy neskutečně teatrálního Preisse, kterému toho policajta člověk nemůže věřit, ani kdyby byl sebevětším fandou divadla a jeho výkonů tam a ještě horšího nesnesitelnějšího Matáska, který parazitoval v Básnících a jinak nikde nic nepředvedl. Shlédl jsem, nesnáším kritiku něčeho, co nevidím, ale už nikdy více. ()

Reklama

Lumpus 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to poměrně zvláštně zpracované, dosti krkolomně, možná tak nějak divadelně. Napětí budováno ale bez potřebného konečného wow efektu. Celkově trochu na efekt, ale rozhodně se nejedná o úplný propadák asi hlavně díky dobrým hercům a krásné zimě, + jedna hvězda za to že se ve filmu běžkuje :) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle už bylo trochu lepší. Ale já když vidím, že kriminalista přijede někam na dovolenou, čistě náhodou tam potká kolegu z předchozích dvou dílů a pak se tam další náhodou stane vražda, tak už mám problém brát cokoliv dalšího vážně. Hajzl Davida Prachaře si zasloužil sejmout a podezřelí jsou skoro všichni (snad s výjimkou Preisse a Lábuse). Docela slušně navozená hustá atmosféra (50%). ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená detektivka, která se samozřejmě nedá brát moc realisticky jako normální krimi v životě. Jde zde spíše o celkem zdařile zavřené role a postavy, postupně se rozjíždějící napětí. Zejména Viktor Preiss zde hraje dobře. Bohužel dialogy, scénář a některé nedostatky hodnocení kazí. Hodnocení: 60 % ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Když Vašátko (Viktor Preiss) hraje s Horácem (David Matásek) šachy, dá mu bílou královnou mat. Mat to však není, Horác může ještě táhnout černým pěšcem, který stojí před koněm a svého krále odstínit. Mat by nastal teprve až poté, kdyby mu Vašátko toho pěšce sebral. (Brain)
  • Natáčelo se v Kořenově, na Turnovské chatě u rozhledny Štěpánka. (rakovnik)

Reklama

Reklama