Reklama

Reklama

Sára (Linda Cardellini) kdysi udělala tradiční chybu. Vzala si zlobivého kluka Dustyho (Mark Wahlberg), který byl zábavný a sexy, nicméně jen do chvíle, než se stal otcem. Jako táta zoufale nefungoval. I proto ho později vyměnila za Brada (Will Ferrell), jehož vždy zdobila zodpovědnost a serióznost, které si její děti bohužel neustále pletou s nudou. Brad by se klidně rozkrájel, kdyby ho braly jako tátu, ale ono jim to prostě nějak nejde. Pak se po čase navíc zjeví Dusty, který je pořád tou testosteronovou mašinou přetékající nápady, a rozhodne se Brada zašlapat do země. Brad si záhy uvědomí, že se slušností a zodpovědností by tomhle nerovném souboji neměl šanci obstát, a tak se do Dustyho pustí jeho vlastními zbraněmi, které však zoufale neovládá. I proto se z nenápadného pošťuchování stane regulérní válka, do které se coby rukojmí zapletou i ti, o které probíhá, tedy Sára a obě děti. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (271)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já umím jezdit a ty si vem tričko." Souboj usedlýho otce Brada s divokým tátou Dustym o jejich děti mě bavil vždy, když se v sobě Brad pokoušel probudit divokost. Takže scény na motorce a na skateboardu byly vynikající, stejně jako Dustyho znuděný shyby na jedné ruce. Svý kouzlo měly i vedlejší figury, zejména černej vetřelec Griff mě bavil každým svým výstupem, historky šéfa Lea nepostrádaly zábavnou mimóznost a Dr. Francisco se svým laskáním dokonalých varlat taky neměl chybu. Přes to všechno pozitivní, přičemž jsem ještě zapomněl na skvělou hudbu Pixies a AC/DC, jsem našel příliš prostoru pro rodinnou nudu a to je hrozná škoda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi US bejkarna, ono to navyse na seba aj zarobilo. Wahlberg je asi taky komedialny herec ako je povedzme Pierre Richard Agentom 007, ze jo. US styl humoru na mna nefungoval, nefungoval ani ten pribeh ze biologicky otec sa na haranty vysral, ale po x rokoch na nich zaposobil- ma motorku a hlavne svaly. 30 % ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na rovinu, nebýt opravdu kurevsky cool Wahlberga, kvůli kterému jsem jen tak mimochodem byl vůbec ochoten věnovat této podívané svou hodinku a půl života, tak bych této záležitosti nedal víc než jednu upachtěnou * z milosti. Tohle je prostě další z případů, kdy vůbec nechápu, proč se k tomuto herci v postavení Mark Wahlberga vůbec propůjčují? Úspěch od toho nemohl očekávat v žádném případě, svůj herecký talent zde také zrovna neměl příležitost uplatnit, a kvůli penězům to také asi nebylo. No teď už je to ale stejně jedno, o jednu zbytečnou, nevídaně neoriginální rodinou blbůstku je na světě víc, pár diváků si u toho nejspíš odpočine, možná pár těch zoufalejších i pobaví, mrtvice u toho ale snad nikoho nepostihne, tak co. Abych byl ale k filmu krapet konkrétnější, nevlastní fotřík usiluje o přízeň dvou dětí, když tu po letech brnkne domů jejich pravý tatík, capartíci ho hned bezmezně milují, a tak se z toho vyvine „boj“ o dětské dušičky. Pointa pak musí být jasná hned každému už jen z obsahu, smutné je to ovšem o to víc, že oné pointy je následně dosaženo způsobem více než trapným, možná až zvracení vyvolávajícím. Respektive tu máme další důkaz toho, na jaké dno dokážou někteří tvůrci až klesnout. Co se zábavnosti týče, humor zde dostal devadesátiminutovou dovolenou, což zrovna u komedie považuji za poměrně vážnou absenci, emočně jinak chladné, bez tempa, bez nápadů, ale abych nebyl až tak zlej, až na ten nevkusný happyend jde jinak o poměrně neškodnou podívanou, ale prostě netuctovost a nápaditost zas stejně dostala jednou pořádně na prdel. P.S. John Cena v úplně poslední scéně během pár vteřin zvedá úroveň celého filmu o level výš 8D! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ferrell je hrozný pičusek, ale v tom sympatickém a zábavném smyslu. A spojení s Wahlbergem jim oběma docela sedí. Klidně se rád podívám na jejich další spolupráci. Táta je doma je příjemná komedie s několika velmi trefnými a vtipnými momenty. A vždycky mě potěší film, v němž zazní skladba ze starých desek Metallicy (a tohle už je druhý film s Ferrlellem, kde zazněla). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opakované herecké stretnutie Wahlberga a Ferrella rozhodne nesľubovalo ťažkopádnosť. Aspoň to po ich svižnej oddychovke THE OTHER GUYS nevyzeralo. Lenže skutočnosť je pravým opakom. Čiary, po ktorých sa táto ( americky ) americká komédia vozí, sú viac ako známe a v dnešnej dobe sú už pomerne nudným vzorcom. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (12)

  • Motocykl, na kterém jezdí Dusty, je Indian Chief Classic Thunder Black (xisp)
  • Ve 36. minutě po sjezdu ze stromu narazí Dusty (Mark Wahlberg) do Brada (Will Ferrell), tomu spadne kufřík. Hned v dalším střihu leží kufřík na jiném místě. (gavosh)
  • Letiště ve filmu je New Orleans Ernest N. Morial Convention Center. (BloodMax)

Související novinky

Tom Cruise a další neskutečný kousek

Tom Cruise a další neskutečný kousek

22.04.2015

Studio Paramount právě na CinemaConu představilo svoje nadcházející filmy. Komedie o tom, jestli je lepší táta Will Ferrell nebo Mark Wahlberg, si moc pozornosti neodnesla, stejně ale nešlo o zlatý… (více)

Reklama

Reklama