Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (89)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Můj druhý film od Guadagnina a musím říct, že je trochu slabší než I Am Love. Špatné to není, rozhodně to má energii a atmosféru a příběh také není špatný, ale podobně jako v minulém filmu se na začátku hodinu nic neděje, je to jen takové obscénní a exhibicionistické a až později se filmu trochu vyrýsuje. Mě tam ale dost chybělo, takže bohužel průměr. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věc. Velmi energická, letní, živelná, rozvolněná, se skvělým hereckým ansámblem (Na Fiennesova hudebního producenta, který nezavře tlamu, chlastá, neustále skáče do bazénu a paří na Rolling Stones jen tak nezapomenete). Guadagnino si hraje a nechává herce dýchat, osobitým a lehce roztěkaným způsobem je snímá...zkrátka z první hodiny jsem byl nadšený. Bohužel když by se měly začít utahovat šrouby a film pořádně dramatcky sevřít, tak se to pořád odkládá a film, který mohl být opravdu vynikajicí zůstane na půl cesty. 7/10 s tím, že byste to měli vidět a udělat si vlastní názor, spousty dobrých ohlasů od renomovaných kritiků chápu P.S. Guadagninovi na Suspirii na základě toho, co jsem viděl tady, hodně věřím. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pekná kamera, prostredie a chytľavá letná atmosféra. Fiennes si to užíva a Tilda Swinton v závere aj dobre zahrá. Inak je to ale strašne uondaná pseudoartovka, ktorá sa ťahá ako sopel a nudí. Ono nie je ktovieako zábavné sledovať partičku pracháčov ako sa mátožia po nejakom malebnom sicílskom prdelákove a striedavo sa nudia, dumajú, tliachajú o hovne, významne mlčia, alebo občas v jemných náznakoch riešia nejaké tie vzťahové pletky. Dve hodiny to vážne mať nemuselo. Vzhľadom na plážovú uváľanosť čo mu predchádzala mi záver prišiel zbytočne vážný a film ním nič nezískal. Atmošku by režisér vedel - dať mu niečo svižnejšie, môže to byť fajn vec. A kameramana by som bleskem zobral do nejakého poriadneho projektu. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...buďte i vy. Tohle léto nebude ctnostné. Okraje bazénu jsou příliš rozpálené. Nepodávejte mi sluneční brýle, to už je zcela zbytečné. Paprsky charismatu přítomných rekreantů p/r/opálily, zatemnily mé oči dostatečně. Dovolenkářské kvarteto se třpytí, vztahy cloní, nitky třepí. Nezastavitelný mluvka, do bazénu jen tak skákající, tančící a bavící se Ralph Fiennes, který to rád na stojáka, svit sluneční, v němž střídá role, vybroušeně. Její jméno stále dobrý zvuk má, ale mimo provoz je její hlas. Tilda Swinton přežívá, v šepotu zatím kotví. Dakota odstiňuje, není v šedi, jako nenápadně naslouchající, dcerka se hledající, na polibky svého hrdiny čekající, tiše svádí, uculuje se a provokuje svými přednostmi, na útesu v rouše Evině, na druhý břeh nevinně, láká jako Siréna Argonauta. Dej mi své tělo, létem vonné, co ukrytou touhou plane. Po cestě vysypané bílým pískem spolu půjdeme. Nevyzrazená objetí letního románku v polostínu. Nezávazné lásky, jež spláchla podezírající, mokrá vlna těl. Někdo musí být utopen. Matthias, Matthias, pohnutý samotář, mimo hlučící dav, přitažlivě neodhadnutelný, neodhalený pachatel. Kéž by jeho vůz na mě čekal…hned za rohem. :-) ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

tu se tajní, tam se lže -nepřekvapivě- a nešokantně příběh plyne a nijak zvlášť by mne tahle vztahovka nevtahovala, nebýt brilantní režie, kde Gaudagnino vytěží prostředí až na dřeň (!) vytvoří TAK vtahující atmosféru, že by se dala krájet (a i pak by mne fascinovala) inu, tady by byl každý herec, jen do počtu ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Ralph Fiennes prozradil, že roli ve filmu vzal, když četl ve scénáři, že jeho postava se bude projevovat tancem. Nikdy předtím ho o nic takového nikdo nepožádal, a tak jednoduše přijal. (Jigvell)
  • Natáčení probíhalo kromě ostrova Pantelleria také v Miláně na Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) a na Manhattanu v New York City (exteriéry z Chrysler Building, Empire State Building a z The MetLife Building). Natáčelo se od 25. července do 26. září 2014. (noelcoward73)

Reklama

Reklama