Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (92)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Půl hodiny jsem na to koukal a najednou si povídám...ten film je tak zábavnej, jako by ho točil nějakej Ital. A skutečně!!! Oni prostě ti Taloši nic jiného neumí, než takové to povalování, sexíček, večírek (ale intelektuální), a spoustu spoustu řečí. Zápletka je buď, jestli se spolu všichni vyspí, anebo ne. Skutek utek a tak je tomu i zde. Dvě hvězdy za film a jednu za neudolatelného Fiennese, který zvládne i tak blbou roli jako hrál tady. 50% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

tu se tajní, tam se lže -nepřekvapivě- a nešokantně příběh plyne a nijak zvlášť by mne tahle vztahovka nevtahovala, nebýt brilantní režie, kde Gaudagnino vytěží prostředí až na dřeň (!) vytvoří TAK vtahující atmosféru, že by se dala krájet (a i pak by mne fascinovala) inu, tady by byl každý herec, jen do počtu ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Jsem tu! Teď ale nemůžu mluvit, za 5 minut přistávám! '' ---------- Tohle letní drama z prosluněné Itálie mně fakt dostalo. Bylo to tím horkým létem, kamerou, bylo to úžasně zvoleným hudebním doprovodem, bylo to pozvolna se rozmotávajícím se scénářem, bylo to krásnými lokacemi a hlavně - to bylo kvůli Ralphu Fiennesovi. Jeho nástup do filmu bych přirovnal k vlítnutí náklaďáku s betonem do výlohy prodejny broušeného skla. Vlastně to bylo vlítnutí tryskáče! :-.). Nevím jak vy, ale já ho znám hlavně jako herce velkých postav, hlavních hrdinů, je to pro mně herec aristokrat. Naše dávné setkání v Jeskyni plavců na počátku druhé světové války v Severní Africe způsobilo, že jsem se do něj jako do herce zamiloval. Proto mně jeho účast v tomto drama celkem zaujala. Fiennes si tu střihl setsakra civilní roli a já si několikrát u filmu s úsměvem a uchechtnutím musel říci - to je prostě borec! Opravdu, co ten tam rozehraje, to je něco. Z ospalé letní atmosféry rázem nic nezbývá a Fiennes celou pozornost strhává na sebe. Jenže jeho Harry nepřijel za přáteli jen tak. Harry si pro něco přijel, což bude mít dalekosáhlé dopady nejen na zbytek pobytu čtveřice, ale i pro něj samotného. Tenhle film je artová záležitost a není pro každého. Někoho ten pomalu plynoucí děj může nudit... Někoho ale ne. Vše mělo své důvody. Tempo příběhu i chování jednotlivých postav, které byly opravdu dobře typově zvoleny mi naprosto sedlo... Celé to bylo takové letně italské - siestové by se chtělo říci. Ale jak říkám už jen kvůli Fiennesovi to stojí za to vidět! Dávám za 4 LP se Stounama! PS. Nenechte se zblbnout komentáři znuděnců! * * * * ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Z Tildinho mlčania sa dalo vyťažiť viac. Z migrantov sa dalo vyťažiť viac. Túto nerozvinutú vrstevnatosť vnímam len ako pokusy o pridanú hodnotu v remaku, ktoré si tvorcovia zároveň sami zakazujú dotiahnuť do konca z úcty k predlohe. V podstate záblesky geniality s vopred prichystaným hromozvodom. Viac sa to podarilo naplniť až v Suspirii. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem váhala mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale nakonec to jsou 3. Herci jsou tam skvělí a mí oblíbení, ale kombinace Swinton a Schoenaerts mi přišla poněkud nešťastná. Zas Fiennes a Johnson celkem povedená. Ta politika tomu na konci, taky nepřidala, zřejmě záměr odlišit se od klasického Bazénu. Lokace krásné a Ralphovi taneční variace na Rolling Stones nezapomenutelné. Film měl určitě náběh na velkej potenciál, ale nebyl bohužel hlavně v koncovce proměněn. Škoda. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Všechna tetování Penelope jsou skutečným tetováním Dakoty Johnson. Režisér se rozhodl je nepřekrývat makeupem, protože se Penelope, stejně jako Dakota, nebojí litovat věcí, které jsou na pořád. (Hal_Moore)
  • Scéna z koncertu byla natočena na stadionu San Siro v Milánu před 70 000 diváky během koncertu italského zpěváka Jovanottiho. Tilda Swinton má společného přítele s Jovanottim, a tak se ho zeptali, jestli by jim mohl poskytnou 15 minut a diváci byli požádáni, aby křičeli „Marianne Lane“, než Jovanotti vyšel na pódium. (Jigvell)
  • Počas nakrúcania na Pantellerii sa pokazila kamera na zábery pod vodou v bazéne. Štáb s hercami tu preto v nečinnosti musel stráviť týždeň naviac. (classic)

Reklama

Reklama