Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (598)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Srandičky, srandičky a bezpečnost nulová... Nejvíc mne pobavilo, jak se plošina otřásá a Mark Wahlberg si jako nic sedí u notebooku a baví se s manželkou a starej předák se klidně sprchuje... A to modlení nakonec, to už bylo moc.. Ale jinak efekty dobré, na film jsem se moc těšil, ale z kina bych odešel zklamaný... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrej test začíná na nule, probíhá na nule, končí nulou." Ovšem tohle je vrt na prd, o čemž se pracovníci několikrát vtipně zmíní ještě před výbuchem. A pak to přijde - rána a akce. Jenže já jsem viděl už dost katastrofických filmů na to, abych se mezi tím zmateným pobíháním nezačal rychle nudit. Proto jsem přestal kličkovat mezi padající ocelí, poletujícím sajrajtem a praskajícím potrubím a začal jsem se věnovat filozofickým otázkám typu: Proč uhořet, když se můžu pohodlně utopit? Odpověď jsem tradičně nenašel, ale jsem si jistý tím, že nebýt v akci "sympatičtí kravaťáci" od BP, tak bych přišel o jedinou emoci, kterou ve mně snímek vyvolal - touhu poškádlit jejich tělesné schránky šroubovákem a kladivem. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

De facto předělávka Titanicu, kdy plovoucí vrtná plošina nahrazuje zaoceánskou loď, K.Russell kapitána Smithe, Wahlberg Jacka, Malkovich kru a Rose je doma na skypu.. Expozice trošku křečovitě uvede diváka do podstaty příběhu (plechovka coly, kravata v barvě poplachu, historka o sumci) a zároveň nekompromisně polarizuje postavy na bodré americké kovboje rodinného typu, kteří vždy ví, co je správné a jednoho slizkého šmejda s cajunským přízvukem, co by si pro cent nechal vrtat koleno i dno Mexického zálivu. Budiž, musíme někomu fandit a obří energetická společnost to už z principu být nemůže.. Jenže jsme tu kvůli katastrofě, že jo, a autor si nejspíš řekl, že když v Lone Survivor definoval nový žánr „War Porn“, je nyní čas na „Fire Porn“ a vy si v zajetí šíleného střihu občas rezignovaně říkáte, jestli to byl výbuch, nebo ví bůh. Dohrou se zpomalenými záběry zraněných, přeživších a brečících pak Berg už jen trapně vykradne sám sebe.. No nic, snad přijde i eko-hororový sequel Pomsta ropou nasáklých louisianských krevet.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taká obrovská katastrofa a len 11 mŕtvych, to nebude až taká tragédia. Okrem obrovského poškodenia životného prostredia, čo je tu spomenuté len titulkami. Prvá hodina filmu je totálne nudnou povedačkou o téme, ktorej nerozumie skoro nikto. Kým nezačnú lietať šrúby a všetko vybuchovať, nie je sa na čo pozerať. A vlastne aj potom tam v jednom kuse vidieť len oheň a tmu. Toto nie je katastrofická dráma, ktorá by vás dvihla zo sedadiel. Vzťah divák - postava je tak slabo vyvinutý, že mi bolo úplne jedno, kto a koľko ich tam zomrie. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Film si mě získal především opravdovou snahou o realistické pojetí. Čekala jsem totiž klasický hollywoodský blockbuster, kde hrdinové budou procházet hořící plameny a konat jeden hrdinský čin za druhým, ale toho se tady nedočkáte. Divák zkrátka jen sleduje skupinu mužů (a jednu ženu), která se snaží pouze dostat z hořícího pekla a přežít. Spokojenost, nejde o nic převratného, v první půlce už se budete těšit, než konečně něco bouchne, ale kdyby byl v kinech alespoň jednou ročně podobný katastrofický film, nezlobila bych se. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Deepwater Horizon byla postavena v roce 2001. V září roku 2009 vyvrtala rekordně hluboký vrt, který měl přes 10 km. Vrtnou plošinu běžně obsluhovalo 130 pracovníků. (dom156)
  • Kate Hudson zverejnila na Instagrame fotografiu s jej nevlastným otcom, Kurtom Russellom, s príspevkom, že sa jedná o prvý film, na ktorom budú spoločne pracovať. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama