Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (198)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Francouzský akční film s Bessonovým úpadkem nezemřel. Jasně, je to béčko, ale přiznané a zatraceně zábavné. Jednoduchý příběh rámuje syrová atmosféra a parádní akční scény (a že jich je!), Jean Reno na to ještě pořád má a Alban Lenoir je mistrem nakládaček baseballkou. A navíc se to nebere příliš vážně a humorem to evokuje Smrtonosnou zbraň. V Rochera vkládám do budoucna velké naděje. Gareth Evans to není, ale přímočarou oldschoolovou akci zvládá perfektně. Zasloužená kultovka. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Za mě lepší 3 hvězdy. Ano, je to akčňák jak z 80tých let, pochybuji, že by nějkde tolerovali chování Renovo jednotky a jejich metody. Scénář tedy docela skřípe, nadruhou stranu Reno je stále sympaťák, jeho parťák zase dokáže odlehčit situaci a předvede pár slušných bitek. Akce je dostatek, je slušně provedená a i když občas vykrádá slavnější kolegy, docela jsem si ji užil. Brát to víc jako akční výplach než jako seriózní krimi a může vás to i potěšit. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Drsní hoši a holky, co si hrají na kovboje a zachraňují Paříž. A melou u toho docela solidní kraviny. Když Jean Reno drsný výraz vymění za smutný kukuč, je to k pláči. Roky nejde zastavit, roste v pase, metody má coby polda pátrající po nelítostném gangu lupičů lehce mimo zákon, role si vybírá blbé. Benjamin Rocher je další z mnoha režisérů, který chtěl trumfnout luxusní přestřelku z Mannova Nelítostného souboje. Marně. Netvrdím ale, že akční sekvence jsou natočené nějak špatně. Zvlášť když je to dělané postaru. Ve výsledku nicméně něco, na co nebude obtížné zapomenout. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Francouzi jsou jedni z mála, kteří se dokáží vyrovnat americké produkci a na tento film jsem byl docela zvědaví. Nejen kvůli námětu, ale i kvůli Renovi, který si po dlouhé době střihl akční roli, která se zdála být zajímavá. Bohužel natěšení opadlo, hned po úvodních titulcích, kdy se v akci představí Jean Reno a jeho parta. Film se podobá nedávné Sabotáži, jen je kvalitativně ještě mnohem níže a vlastně nemá čím zaujmout. Nudná akce, nezajímavý děj a unavený Jean Reno. Silně nepovedené. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Žán Renů není blbej, doma má zrcadlo a v něm vidí že vlasů má stále dost, ale na menší hlavu,nějak buclatější tváře a rostoucí teřich, plus se mu ráno po pravidelném hudrování pelikána čím dál hůř zvedá z postele. Takže co s tím? Jednoduché řešení. Vylepat dohola, nechat narůst plnovous alá Rumcajs a vzít na sebe volnější hadry. Plus akční scény nechat na mladším jádru týmu a nedělat tak ze sebe cca v 70ti akčního juru v plné síle. Díky tomu, narozdíl od jiných stárnoucích herců, tak Jeanovi filmy stále patří k tomu dobrému až hodně dobrému (i když Leon to už nebude) . Nemilosrdní je taková poctivá krimi akčárna kde se s tím policajti zrovna 2x neserou a padouchům nakopávají prdel jak se jim zlíbí ať už jednoručním beranidlem (nevím jak se té sračce říká, to víte ženská) , nebo bejsbolkou. Žán občas někomu ubalí, jinak se drží max střelných zbraní a v mezičase brousí starou svého nového nadřízeného. Na logiku se v tomto filmu zvesela sere takže průměrný šéééský divák si začne myslet , že s bejsbolkou se dá vyřídit X chlapů se samopalama. Piču, nedá byl by jak řešeto, ale co, hlavně že se na to dobře čumí. Ono vůbec ten bejsbolovej maník tomu dodával šťávu, ať už občasnou hláškou nebo pouštěním heveru na skoroterminátora. Kdo chce vypláchnout mozek a chvilku se cítit akčně, ten si u toho bude chrochtat. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama