Reklama

Reklama

Tajné životy

(seriál)
  • Slovensko Tajné životy (více)
Trailer
Slovensko, (2014–2017)

Hudba:

Jan Maxián

Hrají:

Zuzana Mauréry, Szidi Tobias, Judita Hansman, Anna Šišková, Gabriela Marcinková, Vanessa Šarköziová, Ondřej Daniš, Vladimír Jedľovský, Vladimír Kobielský (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Příběhy žen, které našly sílu promluvit. 
Azylový dům Druhá šance je útočištěm pro několik žen a dětí, které se sem uchýlily před násilím ve svých rodinách. Jeho ředitelkou je obětavá čtyřicetiletá Eva Lustigová (Zuzana Mauréry), která kvůli práci často – byť nerada – zanedbává vlastní rodinu. Jejím nejbližším spolupracovníkem (a tajným ctitelem) je třicetiletý vychovatel a streetworker Martin Križan (Ondrej Daniš), ale také její zástupkyně Beáta Bláhová (Szidi Tobias). Mezi osazenstvo domova se po krátké době už poněkolikáté vrátí paní Mária Horváthová (Anna Šišková), bývalá alkoholička, týraná svým nezaměstnaným manželem. A po anabázi s marným hledáním anonymního bydlení zazvoní u brány Druhé šance i manželka bohatého podnikatele Linda Fischerová (Gabriela Marcinková), která chce před surově dominantním mužem ochránit sebe a především jejich osmiletého synka Kristiána. Na půdě azylového zařízení se tak setkávají velmi různé typy žen s různými osudy i povahami. A protože mnohé z nich v životě nepoznaly funkční rodinu, nebudou to mít lehké ani samy mezi sebou... (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (51)

claudel 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, moje napůl slovenské srdce se tetelí radostí, protože Slovenská televize natočila jeden z nejlepších seriálů posledních pěti let. Seriál z prostředí azylového domu není nejspíš trhákem, který k obrazovkám přiláká miliony diváků, ale o to víc si k němu najdou cestu diváci, kteří jsou znudění, naštvaní, zklamaní nebo zoufalí z nabídky komerčních televizí. Scénař je velmi pečlivě propracovaný, divákovi postupně servíruje důležité milníky v životě jednotlivých postav a nesklouzává přitom k trapnému klišé nebo prvoplánovosti. Po celou dobu se vám srdce svírá nad smutnými osudy, v podstatě dojde téměř na všechno sociopatologické jevy ve společnosti. O to víc jsem si řadu postav oblíbil a fandil jim, aby si uloupili kousek toho životního štěstí. Velký objev pro mě představuje Gabriela Marcinková, vedle toho, že je velmi atraktivní, umí výborně hrát a suverénně zvládla jednu z hlavních postav. Velmi mě překvapil sympaťák Peter Kočiš, nedokázal jsem si jej představit v roli tak odpudivého záporáka, ale podařilo se na výbornou. A nelze opomenout naprosto vynikající a přiléhavou ústřední písničkou od Simy Martausové. Nemám seriálu co vytknout, proto dostává plný počet a místo v mé desítce nejoblíbenějších. Z mužského hlediska bych si jen dovolil poznamenat, že v úvodní znělce jsou samé ženy, což je v pořádku, ale minimálně Ondřej Daniš a oba Vladimírové měli v seriálu své nezastupitelné místo a ve znělce by jim to taky slušelo. To ale ani není výtka, jen drobný povzdech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z kvalitnejších seriálových počinov na slovenských obrazovkách s výbornou témou, no postupne nachytal muchy a tie sa objavovali hlavne v druhej sérii. Tému týrania žien treba zviditeľňovať a v tomto ohľade treba seriál pochváliť. Na druhej strane som zo seriálu nadobudol pocit, že tým ženám je lepšie byť doma týrané než žiť v azyláku. Nie pre podmienky, ale pre samotné osadenstvo. Čo ženská to mrcha, až človek sa normálne zamýšľal, či si to týranie aj nezaslúžila, keď je taká pizda. Tých nesympatických ženských postáv tu bolo príliš veľa. Jedna totálna špina, druhá ešte väčšia, že i vraždiť kľudne bude, ďalšia alkoholička, jednoducho skvost za skvostom. Seriál má veľmi dobré zápletky, hlavne v prvej sérii. Človeka určite zaujal a chcel pozerať ďalej. No niektoré riešenia neboli celkom po chuti a v podstate som sa len dozvedel, že svet ovládajú mocní muži s peniazmi, štát na azylové domy serie a čo je najhoršie - seriál nedal šancu ženám veriť, že je šanca na zmenu. Každý príbeh sa uzatvoril v podstate nie dobre až zle. No a v druhej sérii už nastúpili progresívne prvky, že najlepšie sa má tá, ktorá je lesba a tak som rád, že to vlastne rýchlo skončilo. Herecky: Vanessa Šarköziová bez hereckých kvalít a chvalabohu, že jej nikdy už nikde nedali rolu. Bola tu len z čistého rodinkárstva. ()

Reklama

sigi2 

všechny recenze uživatele

Alkoholizmus, týranie žien, anorexia, nevera a jej dopady na rodinu, predsudky, existenčné problémy neziskových organizácií, workoholizmus, nezvládanie výchovy, ... Tak veľa otvorených okien, až ma zaujíma, či ich tvorcovia stihnú všetky pozatvárať. Čo naozaj oceňujem, sú veľmi dobre napísané postavy - na seriál z tunajších luhov a hájov to čakal málokto. Kvalitná televízna práca. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Seriálov s hlbšou myšlienkou prevyšujúcou trápny a nezmyselný pokus pobaviť, v posledných rokoch v podmienkach slovenskej kinematografie, veru veľa nevzniklo. Tajné životy sú však svetlou výnimkou. Téma, o ktorej seriál pojednáva, je veľmi aktuálna a je dôležité o nej neustále hovoriť. Obete domáceho násilia si totiž vo väčšine prípadov nevedia rady a možno ani netušia, že aj pre nich sú tu v najkrajnejších prípadoch miesta, kde im ľudia dokážu pomôcť postaviť sa opätovne na vlastné nohy. Veľmi kvitujem, že sa tvorcovia rozhodli spracovať túto problematiku. Podarilo sa im to na výbornú. Dialógy a problémy hlavných hrdiniek sú totiž veľmi autentické a vierohodné. Na vážnosti im pridávajú aj skvelé výkony hercov, o ktorých kvalite ani netreba ďalej písať. Tajné životy preto odporúčam všetkými desiatimi a dúfam, že seriálov podobného druhu bude na Slovensku v budúcnosti pribúdať čoraz viac. 5/5 ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech (1.série) zatím : 4,5 * a 70% , velmi přesný komentář - VIZ cheyene . //12. díl - velmi realistický. Už od poloviny 19. století (máme 17.rok věku 21.), působí na planetě Zemi stovky(tisíce?) pseudo-křesťanských a synkretických sekt, směrů, "církví", atd. Např. Svědci Jehovovi , "vesmírní lidé", desítky/stovky sekt mormonských, TCV, a neuvěřitelná změť protestantsko-pentekostálně-charismatických sborů. Štěpí se, spojují, vznikají další, jiné zanikají.... . V tom se nevyzná ani Miloš Zeman, natožpak Václav Klaus ..... :-) . Jinak: 12.díl - 4,5 - 5 hvězd a 81% (zatím nejvíc... ) . ()

Galerie (217)

Zajímavosti (6)

  • Postavu kolíznej opatrovateľky stvárnila Emília Lörinczová, v rovnakej úlohe účinkuje aj v Súdnej sieni (2008). (fugyx)
  • Seriál bol pokrstený v kaviarni Divadla novej scény. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)
  • Tajné životy vznikali 82 dní. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)

Reklama

Reklama